مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، فرم پوشش در هر صنفی که تعدادی از افراد فعالیت یکسان دارند، آراستگی ظاهری و نظمبخشی را برای مجموعه ایجاد میکند، دانشآموزان در مقاطع و پایههای تحصیلی از این قاعده مستثنی نیستند.
با تبعیت از اجرای قوانین تعیینشده در آموزش و پرورش، یکسانسازی مدل پوشش را قبول کرده و مانند جمع به رنگ و مدلی که اولیای مدرسه تعیین کردند، احترام میگذارند.
طبق عرف مدل پوشش در هر مقطعی از دوران تحصیلی دانشآموز چند سالی ثابت است مگر اینکه با صلاحدید انجمن اولیا و مربیان و یا درخواست خانوادهها فرم قبلی تغییر کند و آنهم این تغییر از پایه نخست هر مقطع صورت میگیرد.
* همسان سازی پوشش مدارس در مازندران دردسر ساز شد
اما این یکدستی در مدل پوشش دانشآموزان برای خانوادههای مازندرانی کمی دردسرساز شد، وقتی علاوه بر خرید مایحتاج اولیه دانشآموز هزینههای سرسامآور را صرف میکنند تهیه هرساله روپوش هم به قصه پرغصه آنان در ورود فرزندان به مدارس اضافه شد، هر سال در هنگام ثبت نام قبض رسیدی به آنان تحویل شود که از فلان تولیدی فرم پوشش دانشآموز خود را تعیین کنید.
دفتر مدیریت مدرسه مملو از اولیایی بود که برای تعیین معلم و یا تهیه کتاب به معاونان و مدیر مراجعه میکردند، چند نفری هم از فرم پوشش جدید گلهمند بودند، چون معتقد بودند که تغییرات که هر ساله انجام نمیشود و لباس سال گذشته فرزندم هنوز قابل استفاده است اما مدیر مدرسه حرف خودش را میزد و فقط اصرار داشت که نباید دوگانگی ایجاد شود بخشنامهای که از آموزش و پرورش آمده به ما حکم کرده است که همه دانشآموزان باید از این طرح تبعیت کنند.
با هر مادری که با فرزندش به سمت مدرسه همراه بود صحبت میکردیم برخی از اولیا داشتن مدل هماهنگ پوشش برای دانشآموزان را قبول داشتند و برخی هم ضمن قبول این قانون گلهمندی خود را مبنی بر اینکه روپوش سال گذشته فرزندم امسال هم قابل استفاده است و چرا این تغییر هر ساله اجرا میشود را مطرح میکردند.
مادر دانشآموز یکی از دبستانهای پسرانه ساری با بیان اینکه پسرم امسال به کلاس سوم رفته و در 15 شهریور ماه متوجه تغییر مدل پوشش یکسان در مدرسه فرزندم شدم، اظهار کرد: با توجه به اینکه روپوش پارسال فرزندم امسال هم قابل استفاده بود اما وقتی از معاون مدرسه دلیل این تغییر مدل را جویا شدم ابراز کرد این تغییر پوشش در رنگ و مدل قانونی است که امسال از آموزش و پرورش آمده است و خانوادهها ملزم به اجرا هستند.
مادر دانشآموز افزود: ابتدا قبض رسیدی از سوی معاون مدرسه به من داده شد تا برای تهیه روپوش به تولیدی که روی برگه معرفی نوشته بود مراجعه کنم و مبلغ اجرت هم روی آن درج شده بود اما معاون مدرسه توضیح داد اگر خودتان خیاط هستید میتوانید بدوزید و اجباری به دوخت تولیدی نیست.
مادر این دانشآموز با اشاره به اینکه مبلغ اجرت دوخت روپوش و شلوار پسرم 60 هزار تومان تعیین شده بود، گفت: با توجه به اینکه مدل پوشش به دیوار دفتر مدرسه نصب شده بود از روی آن عکس گرفته و چون خیاط بودم برای فرزندم همان مدل را دوختم که مبلغ 24 هزار و 500 تومان با پول پارچه برایم هزینه شد.
* هماهنگ با مدل پوشش مدرسه
وقتی وارد فضای مدرسه دخترانه متوسطه اول شدم شاهد پوشش یکسان دخترانی بودم که به صف ایستاده تا برنامه صبحگاه شروع شود چون روز نخست مدرسه بود برخی از خانوادهها با فرزندان خود همراه بودند از مادری پرسیدم آیا امسال هم در خرید مدرسه فرزندتان روپوش هم داشتید، اضافه کرد: امسال دخترم به پایه هفتم رفته است و قاعدتاً با مدلی که مدرسه تعیین و تولیدی که معرفی کردند مانتو، شلوار و مقنعه تهیه کردم.
دانشآموزی هم که در کلاس نهم متوسطه اول بود در پاسخ به سؤال من مبنی بر اینکه امسال مدل پوشش مدرسه تغییر کرده است چرا مانتوی شما با دانشآموزان دیگر کمی در رنگ تفاوت دارد، گفت: ابتدای ثبت نام مدیر مدرسه مدل مانتو شلوار جدید را به ما معرفی کرد و گفت اگر لباس سال قبل اندازه شما است اجباری در دوخت فرم جدید مدرسه نیست و ما هم روپوش جدید تهیه نکردیم.
* الزامی در تغییر پوشش میان پایه دیده نشد
وقتی از مدیر همین دبیرستان دخترانه پرسیده شد آیا بخشنامه تغییر مدل پوشش دانشآموز برای شما آمده است و تا چه اندازه در یکسانسازی پوشش دانشآموزان موفق بودید، اظهار کرد: در بخشنامه توضیح داده شد که الزامی در تغییر پوشش دانشآموزان میان پایه وجود ندارد اما این خانوادهها هستند که تصمیم میگیرند برای فرزند خود مانتو جدید تهیه کنند یا از فرم سال قبل استفاده شود.
عسکری با بیان اینکه رنگ مانتو و شلواری که سال قبل برای دانشآموزان تعیین شده بود برای برخی خوشایند نبود بیشتر دانشآموزان راغب بودند که امسال فرم جدید تهیه کنند اما اجباری در این تغییرات از سوی مدرسه اعمال نشد.
به گزارش فارس، وقتی از خانوادهها در خصوص تغییر مدل پوششی که امسال از سوی مدارس اجرا شد صحبت میشد، اغلب از زمانبر بودن تحویل روپوش به دانشآموز از سوی تولیدیها و لازمالاجرا بودن این طرح برای همه پایههای تحصیلی ابراز ناراحتی میکردند حتی یکی از اولیای دانشآموزان با بیان اینکه دو فرزند دوقلو پسر دوره ابتدایی و یک دختر در مقطع متوسطه اول دارد، میگفت: از لحاظ هزینهای امسال فشار مالی زیادی به ما وارد شد وقتی دلیل این تغییر و تحول را از مدیریت مدرسه جویا شدیم اظهار کردند که این طرح فراگیر استانی است و باید در مدارس مازندران اجرا شود که امسال حدود 300 هزار تومان برای پوشش مدرسه فرزندانم علاوه بر هزینه سرسامآور نوشتافزار هزینه شد.
* مدرسه، فضای آموزشی یا بنگاه تجاری
این درد دلها و گلهمندیها به همین جا ختم نشد و خانوادههایی هم بودند که دانشآموزان پسر و دختر مقطع متوسطه داشتند و باید پیراهن، کت و شلوار 200 هزار تومانی و مانتو و شلوار بیش از 100 هزار تومانی برای فرزندان خود تهیه میکردند که این تحولات در پوشش مدارس علاوه بر فشار مالی نگاه جامعه به مدرسه را از حالت آموزشی به یک بنگاه تجاری تغییر داد.
اولیای دیگری که فرزندش در پایه پنجم مقطع ابتدایی تحصیل میکند، اظهار کرد: وقتی روز نخست مدرسه فرزندم به سر کلاس درس رفت، معلم از او پرسید چرا روپوش جدیدت را نپوشیدی فرزندم پاسخ داد هنوز تولیدی ندوخته است.
این مادر افزود: وقتی با دریافت رسید از مدرسه به تولیدی مراجعه کردیم، دوزنده اعلام کرد تا 30 مهر ماه با آموزش و پرورش قرار داد داریم چون میزان کار زیاد است تحویل سفارشها در زمان مشخص امکانپذیر نیست.
به گزارش فارس، پوشش یکسان در مدارس علاوه بر آراستگی ظاهری، نظام بخشی، قانونمند شدن دانشآموز در مراکز آموزشی فضایی را ایجاد میکند تا در نگاه نخست فاصله طبقاتی به چشم هر بینندهای نیاید اما با توجه به اینکه مدارس محل تعلیم و تربیت فرزندانی است که آیندهسازان جامعه اسلامی هستند باید در کنار آموزش، پرورش هم پیدا کنند.
با تغییر هر ساله مدل پوشش دانشآموزان در مدارس نشان میدهد یا آموزش و پرورش در زمینه شعار اقتصاد مقاومتی حرکت نمیکند و یا مدارس از فضای علمی، آموزشی، پژوهشی و پرورشی خارج شدند و به تجارت روی آوردهاند.
در حالی که در قوانین اختصاصی پوشش آئین نامه اجرایی مدارس مصوب 7 شهریور ماه 1379 شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص پوشش و لباس دانشآموزان آمده است.
ماده 64ـ لباس دانشآموزان باید از نظر دوخت و رنگ، ساده و دارای ظاهری آراسته و متناسب با محیط آموزشی و تربیتی مدرسه باشد.
ماده 65ـ دانشآموزان باید علاوه بر استفاده از پوشش مناسب در مدرسه، در آمد و رفت به مدرسه نیز از لباس و پوشش مناسب و فاقد هرگونه تصویر و نوشته استفاده کنند.
ماده 66ـ لباس دانشآموزان علاوه بر پوشش، نشان وقار و عفاف آنان است، شکل و دوخت لباس آنان باید با شئون اسلامی متناسب باشد.
ماده 67ـ پوشش دانشآموزان دختر شامل 1) چادر، مانتو، شلوار، مقنعه 2) مانتو، شلوار و مقنعه است.
تبصره 1ـ چادر بهترین حجاب و مناسبترین پوشش است، شایسته است مدیران مدارس ضمن رعایت عدم اجبار، دانش آموزان دختر را به استفاده از آن تشویق و توصیه کنند.
تبصره 2ـ رنگ مانتو، شلوار و مقنعه دانشآموزان دختر باید ضمن توجه به شرایط سنی و جغرافیایی از میان رنگهای مناسب انتخاب شود.
به گزارش فارس، امسال که تغییرات پوشش دانشآموزان را در مدارس مازندران شاهد بودیم وقتی پیگیر شدیم مشخص شد که اجرای طرح یکسان سازی مدل پوشش مدارس از طریق سازمان عمومی از بخش غیر دولتی وابسته به آموزش و پرورش سازمان دانشآموزی انجام شد که با هماهنگی آموزش و پرورش استان در اجرای آن همکاری کرد.
رئیس سازمان دانشآموزی مازندران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا طرح یکسانسازی فرم پوشش مدارس برای نخستین بار در سطح استان اجرا شد، اظهار کرد: 80 درصد مدارس مازندران دارای پوشش یکسان هستند که امسال آموزش و پرورش در ساماندهی پوشش مدارس وارد شد، مشخص شد تاکنون طراحی و رنگ روپوش دانشآموزان سلیقهای بوده است.
علیاصغر قیصری با بیان اینکه امسال با تشکیل جلسات ویژه در خصوص ساماندهی و نظارت پوشش دانشآموزان در مدارس، اداره کل آموزش و پرورش به سمت نظارت دقیق رفت، افزود: سه رنگ برای مقاطع مختلف تحصیلی در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه در اجرای این ساماندهی میان پایهها ویژه دیده شدند، اضافه کرد: اگر مدرسهای سال گذشته مدل پوشش را تغییر داد امسال الزامی ندارد که دانشآموز میان پایه تغییر پوشش دهد.
* پوشش مدارس اجباری نیست
رئیس سازمان دانشآموزی مازندران با تأکید براینکه پوشش مدرسه اختیاری است و اجباری نیست، گفت: اگر مدرسه به جایی رسید که پوشش یکسان داشته باشد باید بخشنامه ساماندهی پوشش همسان را اجرا کند.
این مسؤول با اشاره به اینکه امسال با توجه به نوپا بودن طرح یکسان سازی پوشش مدارس 60 درصد موفق بودیم، ادامه داد: تا سالهای آینده شاهد پوشش یکسان همه دانشآموزان مدارس مازندران هستیم.
قیصری با بیان اینکه انتخاب تولیدی دوخت پوشش مدارس با همکاری اصناف و صنف دوزندههای مازندران انجام شد، تصریح کرد: امسال 410 تولیدی دوخت پوشاک در مازندران درگیر دوخت پوشش مدارس هستند.
* استفاده از ظرفیت همه تولیدیهای پوشاک
وی اضافه کرد: سال گذشته 10 تا 12 تولیدی پوشاک در شهرستان ساری از سوی مدیران مدارس دوخت پوشش مدارس دانشآموزان را بر عهده داشتند و امسال این تعداد به 95 تولیدی افزایش یافت.
رئیس سازمان دانشآموزی مازندران با بیان اینکه امسال اتحادیه دوزندههای استان تولیدیهای خرد و کلان را معرفی کرد طبق سهمیه بیش از 80 درصد از لیست ارائه شده از سوی اتحادیه به تولیدیهای پوشاک کار داده شد، گفت: در اجرای طرح ساماندهی پوشش مدارس زنان سرپرست خانوار هم که کار دوزندگی انجام میدادند با ارائه سهمیه دوخت مورد توجه قرار گرفتند.
این مسؤول موفقیت در اجرای طرح پوشش یکسان در مدارس را ملزم به همکاری مدیران مدارس و خانوادهها دانست و افزود: برخی از تولیدیها در گذشته سود کلانی را به جیب میزدند اما امسال چون سهمیه دوخت بین سایر تولیدیها تقسیم شد سعی در ضربه زدن به آموزش و پرورش را دارند.
قیصری با اعلام اینکه در قرار داد با تولیدیهای دوخت پوشش مدارس آمده است تحویل باید تا 30 شهریور امسال باشد، بیان کرد: در ابتدای اجرای طرح یکسری ایرادات وجود دارد اما در تحویل به موقع لباس دانشآموز با تولیدیها هماهنگ هستیم.
وی افزود: برخی از تولیدیها بنری را نصب کردند و با درج تاریخ تحویل پوشش دانشآموزان در ابتدا به خانوادهها اعلام کردند در این حالت اولیای دانشآموز طبق سلیقه خود کار سفارش میدهد.
رئیس سازمان دانشآموزی مازندران گفت: برخی از تولیدیهای پوشاک که کار دوخت پوشش مدارس را بر عهده گرفتند برای دانشآموزان کم درآمد که از سوی مدرسه معرفی شدند به صورت رایگان روپوش دوختند.
به گزارش فارس، بنا به اظهارات رئیس سازمان دانشآموزی مازندران که پوشش مدارس برای دانشآموزان اجباری نیست و اختیاری است نشان میدهد این موضوع از سری قوانین نانوشتهای است که مدیران مدارس اصرار به اجرای آن دارند اما در اجرای طرح یکسان سازی پوشش مدارس که میان پایهها باید ویژه دیده شوند و بهعنوان بخشنامه آمده است از آئین نامه و ضوابط قانونی پا فراتر برده و الزام به اجرای دقیق بخشنامه دارند.
روشی را که برخی مدیران مدارس در اجرای ناقص بخشنامه طرح یکسان سازی پوشش مدارس دارند نوعی آموزش اصراف و رونق مصرفگرایی در بین دانشآموزان است آنان با نادیده گرفتن بضاعت مالی خانوادهها خود را ملزم به اجرای قوانین میدانند که این حرکت در آئین و سنتهای دینی منع شده است و متناقض با شعار اقتصادی مقاومتی، اقدام و عمل در سال جاری است.
تخلفهای زیادی در برخی مدارس از سوی مدیران صورت میگیرد که از نگاه رسانهها دور نمیماند و طبق وظایف ذاتی در حمایت از مردم جامعه انعکاس دهنده اخبار سیاه و سفید حتی خاکستری هم هستند اما لازم است آموزش و پرورش که متولی نظام تعلیم و تربیت در کشور است نظارت دقیق بر مدارس به ویژه شکایاتی که از سوی خانوادهها میشود رسیدگی لازم را داشته باشد.
جمهوری اسلامی آموزش رایگان را برای فرزندان این مرز و بوم تعریف کرده است نباید اجازه داده شود با بیتدبیری برخی افراد سودجو در مدارس کام خانوادهها از شیرینی تحصیل فرزندانشان تلخ شود.
انتهای پیام/86006/صا