اختصاصی مازندشورا: با آغاز سال آخر دوره چهارم شورای شهر و انتخابات هیاترییسه شوراها، شورای شهر نوشهر در اولین روز نشست خود برای انتخاب رییس، نایب رییس ساعت 17 روز چهارشنبه دهم شهریور «شعله مصطفیپور کندلوسی» را با 4 رای، به عنوان رییس انتخاب کردند و وی نخستین بانوی نوشهر دراین سمت لقب گرفت. مصطفیپور، کارشناس ارشد باستانشناسی و دانشجوی ارشد روابط بینالملل است و یکی از 3 بانوی مازندرانی است که در سال چهارم شورا به ریاست شورای شهرش انتخاب شد. از اینرو گفتگوی کوتاهی با وی ترتیب دادیم که از نظرتان میگذرد:
ضمن عرض تبریک به شما، در ابتدا درباره این انتخاب و چند بانوی دیگر استان بعنوان رئیس شورای شهرتان نظرتان را بفرمایید و چه پیامی برای بانوان مازندران دارید؟
ابتدا ضمن سلام و ادب خدمت خوانندگان این مصاحبه، امیدوارم گفتگوی ما غنای لازم را داشته باشد و مفید به فایده برای مخاطبهای این رسانه باشد. بنده هم ضمن تبریک به این حسن انتخاب، تقدیر و سپاسم را نسبت نگاه همکاران شورایم در شهر نوشهر و سایر شهرها دارم. اما جدا از موضوع طرح شده اعتقاد دارم دیدگاه همکاران فراتر از نگاههای جنسیتی بوده، هرچند چندسالی است که فضای فعالیتهای اجتماعی بانوان بازتر و جامعه پذیرای ظرفیتهای مدیریتی آنان شده اما اهمیت جایگاه و کرسی ریاست شورا، جامع دیدن توانایی منتخبین این کرسی، فراتر از مباحث جنسیتی میباشد. با این حال از همه همکارانم سپاسگزارم که این فرصت را در اختیار بنده قرار دادند تا به عنوان یک بانو در سمت ریاست شورا خدمتگزار شهروندانم باشم و لیاقتهایم را در این مسند نشان دهم. پیامی که برای بانوان مازندران دارم اینکه زنان ما در رابطه با موفقیت، مدیریت و مسئولیت از مردان چیزی کم ندارند و بیشتر از قبل بهدنبال تحصیل، تلاش و اعتمادبهنفس باشند و به خود و تواناییهای خود ایمان داشته باشند و اینکه اعتبارِ خودمان باشیم.
فکر میکنید چه ویژگیها و پتانسیلهای خانم مصطفی پور موجب شد که اعضای شورای شهر تصمیم به انتخاب شما برای کرسی ریاست شورا بگیرند؟
در این مورد بهتر است از همکاران شورا سوال شود اما آنچه برای بنده مبرهن است 3 سال فعالیت، تعامل و همکاری با مجموعه باعث حسن اعتماد همکاران برای سپردن این مسئولیت به بنده شد که امیدوارم با همراهی و تلاش مضاعف با توجه به اینکه سال آخر شورا شرایط سختتری دارد بتوانیم با عملکردمان رضایت عمومی را فراهم نماییم.
از مهمترین برنامهها و دغدعههایی که بعنوان رئیس شورا دارید، بگویید:
در این مدت محدود چهارم شورا که همزمان با انتخابات دوره پنجم هست، همهی دغدغه ما این است که بتوانیم پروژههای نیمهتمام شهر را به پایان برسانیم. ضمن اینکه به فکر جذب سرمایهگذار در زمینه طرحهای گردشگری که منجر به اشتغالزایی شود، نیز هستیم. اعتقاد داریم در حوزه گردشگری باید فرهنگ و آیین منطقه و استان را به درستی به مردم کشورمان معرفی کنیم.
میزان بودجه شهرداری امسال نوشهر در مقایسه با سال قبل چقدر بوده و منابع تامین آن چی هست؟
عرض کنم بودجه سال قبل حدودا 28 میلیارد تومان بود که کامل محقق شد امسال بالغ بر 38 میلیارد تومان بودجه بستیم تا بتوانیم با مشارکت خوب مردم و سرمایهگذاران و حمایت دولت، علاوه بر تحقق کامل بودجه برنامههای عمرانی و توسعه شهری را به طور مطلوب به سرانجام برسانیم. درآمد شهرداری ما هم مثل اکثر شهرهای مازندران از محل کرایه، عوارض، تفکیک وتغییر کاربری و... تامین میشود. البته به فکر ایجاد درآمد پایدار نیز هستیم و برای این موضوع نیاز است از تمام ظرفیتهای موجود بخوبی استفاده شود تا در کوتاهمدت اثرگذاری لازم را داشته باشد.
مهمترین پروژههایی که در این دوره به بهرهبرداری رسید یا در دست اقدام دارید؟
بخشی از اقدامات ما به ادامه آزادسازیهای سواحل نوشهر که بزرگترین طرح شورا و شهرداری نوشهر در سال 95 است، اختصاص یافت که بهعنوان طرحی پایدار و در دسترس مردم هست. این آرزوی دیرینه مردم نوشهر بود که تحولی بزرگ در توسعه گردشگری شهر است و تاکنون بیش از 4 کیلومتر آن واقع شد و تکمیل آن نیازمند همت جمعی است.ایستگاه شماره 2 آتشنشانی و راهاندازی نیروگاه زبالهسوز از مهمترین برنامههای ما در شورا و شهرداری است که پیگیر انجام آنها هستیم و قرار است کار نیروگاه زبالهسوز نوشهر در سال 96 آغاز شود.
بهنظر شما مهمترین معضلات نوشهر چیست؟
با توجه به اینکه شهرستان نوشهر یک شهر گردشگرپذیر است، نیاز بود و هست از ظرفیتهای موجود شهر، رودخانهها و ... جهت ایجاد فضاهای گردشگری نهایت بهره برداری را انجام دهیم. اقداماتی در این راستا در سالهای اخیر انجام شد و در حال حاضر نداشتن راه دسترسی به بندر و زباله که مهمترین معضل زیست- محیطی است، از مهمترین معضلات این شهر هستند.
بهعنوان آخرین سوال بفرمایید کدام ظرفیتهای نوشهر مغفول مانده است؟
ببینید با اینکه نوشهر یک شهر بندری است، میتوان از امکانات دریایی آن بهره برد ولی این موضوع غالبا مغفول مانده و نیاز است سرمایهگذارانی را جذب کنیم که در این زمینه کار و فعالیت کنند البته طبیعت و جنگل را هم نباید نادیده گرفت که چه ظرفیتی و پتانسیلی برای جذب گردشگر دارند باید زمینهها را فراهم کنیم. باید بیشتر کار و تلاش کنیم.
گفتگو: مجید ساجدیفر