مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان قائمشهر، محمدعلی شیرسوار بعد ازظهر امروز در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای آتشنشان پالایشگاه آبادان که در تجاوز خصمانه ارتش بعث به شهادت رسیدند، اظهار کرد: یاد و خاطره این عزیزان و سایر شهدای آتشنشان همیشه زنده و جاوید است.
وی افزود: در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا زمانی که شهرداریها تشکیل شد همزمان، مرکزی برای اطفاء حریق و آتشنشانی شکل گرفت و حتی آتشنشانی در بعضی از شهرهای دنیا زودتر از شهرداری تأسیس شد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرستان قائمشهر تصریح کرد: در گذشته سه نیاز اصلی بشر، خوراک، پوشاک و مسکن بود ولی در دنیای جدید به نیازهای پنجگانه رسیدیم و امنیت و بهداشت از سه نیاز اولیه انسان پیشی گرفت.
شیرسوار با بیان اینکه قائمشهر با بیش از 200 هزار نفر جمعیت شهری و بیش 100 هزار نفر جمعیت روستایی در یک منطقه مواصلاتی واقع شده است، اضافه کرد: در گذشته مرکز این شهرستان، محل مواصلات و ارتباطات روستاهای مشرف به شهر بود و همچنان با گذر زمان باقی است و محل اصلی دسترسی روستائیان به شهر و شهرهای اطراف، هسته مرکزی شهر است.
این مسؤول افزود: این عامل در سالهای اولیه دهه 80 موجب شد تا مدیران وقت، تصمیم به تشکیل سازمان آتشنشانی بگیرند و بعد از گذشت 10 سال در شرایطی هستیم که به اضافه انجام عملیاتهای اطفایی به نوعی در آموزش و پیشگیری و سیاستگذاریها کم و بیش دخیل هستیم.
وی با اشاره به اینکه آموزش و پیشگیری در ابنیههای تجاری، مدارس بسیج و اصناف در حال انجام است، تصریح کرد: فرهنگسازی در این زمینه خوب انجام شده است و این آموزشها همچنان ادامه دارد.
شیرسوار بیان کرد: سازمان آتشنشانی قائمشهر از سال 84 تاکنون 8 هزار و 577 مورد عملیات انجام داده است که از این تعداد یکهزار و 207 مورد در روستاها و 4 هزار و 179 عملیات در شهرستان ثبت شد؛ همچنین 3 هزار و 211 عملیات امدادی جدا از عملیاتهای اطفایی داشتهایم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی قائمشهر ادامه داد: متأسفانه با توجه به رویکردهای علمی و پیشرفتهای شهری ما، همچنان روند صعودی بروز اتفاقات در قائمشهر باقی است و ما سال گذشته بیش از هزار مصدوم و زخمی و 123 کشته در انواع اتفاقات داشتهایم که این آمار متأثر کننده است.
این مسؤول به مشکلات موجود در حوزه شهرستان اشاره کرد و گفت: بافت فرسوده در بعضی مناطق شهری، تنگ و باریک بودن مناطق هسته مرکزی شهر، مرتفعسازی بدون تعبیه کردن راه فرار، نصب نکردن هشداردهندههای الکتریکی، وجود تیرهای برق فرسوده با جانماییهای نامناسب، وجود سیمهای کمارتفاع، زیرگذرهای غیرمناسب برای عبور خودروهای امدادی، امنیتی و اطفایی و دور برگردان از جمله این مشکلات است.
شیرسوار افزود: علاوه بر این مشکلات، مشکلات سازمانی هم وجود دارد که در کل کشور است و از آن جمله میتوان به کمبود امکانات سختافزاری به تناسب ساخت و سازها، کمبود نیروی انسانی با استانداردهای تعریفشده، جذب نیروهای غیربومی، نگاه صرفاً خدماتی به آتشنشانی، عدم مشارکت دادن این سازمان در سیاستگذاریهای حوزه بحران و نگاه مسؤولان تصمیمگیرنده اشاره کرد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی قائمشهر بیان کرد: تخصیص نیافتن اعتبارات دولتی برای بهسازی و کمبود مطالعه و تحقیق درباره اقلیمهای منطقه هم از مشکلات بر سر راه است که امیدواریم در آیندهای نزدیک مرتفع شود.
وی در پایان گفت: با همه این مسائل و مشکلات موجود، در مواقع خطر و بروز حادثه، منتظر اعمال سیاست و ستاد بحران نبوده و نیستیم و همانطور که در طوفان اخیر شهرستان دیده شد،آتشنشانان بدون دستور گرفتن در متن حادثه بودند و خدمترسانی کردهاند.
انتهای پیام/86017/ج40/