اختصاصی مازندشورا: مرمرفیروزپور بندپی، متولد 1350، تحصیلات وی كارشناسی در رشته مامائی هست و با 4 دوره حضور در شورای اسلامی شهر بابل، یکی از باسابقهترین اعضای شوراست. وی در دوره اول و دوم مسئوول كمیسیون خدمات شهری بوده است و در سال پایانی دوره چهارم در انتخابات هیأت رئیسه شورای شهر توانست با اخذ 7 رأی به عنوان رئیس شورای شهر بابل، انتخاب شود. از اینرو گفتگوی کوتاهی با وی ترتیب دادیم که از نظرتان میگذرد:
مازندشورا: در ابتدا درباره این انتخاب و چند بانوی دیگر استان بعنوان رئیس شورای شهرتان نظرتان را بفرمایید و چه پیامی برای بانوان مازندران دارید؟
فیروزپور: بسیار خوشحالم از اینکه پس از 4 دوره از عمر شوراهای اسلامی، ما در استان مازندران شاهد این هستیم که 3 عضو بانوی شورا بهعنوان رئیس شورا در سال 95 انتخاب میشوند و این نویدی است برای بانوان که نگاهها تغییر یافت و تعصبات جنسیتی کاهش یافته و رفتهرفته برابری مدیریتی زن و مرد جایگزین آن میشود که نشان از تغییر معیار انتخابها است. انتخابهایی بر اساس توانمندی افراد است نه جنسیت آنها. برای همین نیاز است بانوان چنین تغییراتی را به فال نیک بگیرند و با اعتمادبهنفس در عرصههای مختلف مدیریتی حضوری پررنگ داشته باشند و با کار و تلاش به همه ثابت کنند که بانوان نیز تواناییهای بزرگی در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی دارند. همینجا از همه بانوان خواهش کنم اگر در مسئولیتی، جایگاهی توانمندی و پتانسیل انجام آن را ندارند از قبول آن مسئولیت پرهیز کنند تا موجبات بیاعتمادی نسبت به بانوان را فراهم نکنند و بهانه بهدست عدهای ندهند که مخالف حضور بانوان در عرصههای مختلف جامعه هستند و اینگونه راه فعالیت اجتماعی افراد توانمند و دختران جامعه و نسلهای آینده را تنگ و ناهموار نکنند.
مازندشورا: فکر میکنید چه ویژگیها و پتانسیلهای خانم فیروزپور موجب شد که اعضای شورای شهر تصمیم به انتخاب شما برای کرسی ریاست شورا بگیرند؟
فیروزپور: ضمن احترام به همه روسای شوراهای استان (آقایان و بانوان)، و تقدیر و سپاس از همکارانم در شورای شهر بابل، بنده اعتقاد دارم بانوان از صداقت و وجدان کاری بالاتری برخوردارند. توان انجام تخلفات و مواردی اینچنینی در آنها پایین است. تعهد اخلاقی بالاتری دارند. این موارد را بنده با 4 دوره حضور در شورا لمس کردم ضمن اینکه بنده بالاترین تجربه را در میان اعضای شورای شهر بابل دارم و پیگیری مسائل، سماجت حل آنها و قانونمند بودن را میتوان از مهمترین دلایل اعتماد همکارانم مبنی بر انتخاب بنده ذکر کرد.
مازندشورا: جایگاه بانوان در مدیریت استان را چطور ارزیابی میکنید؟
فیروزپور: عرض کنم هماننطور که میدانیم در این مورد جایگاه بانوان اصلا خوب نیست با وجود دانش و تجربیات دانشگاهی بالای بانوان که امروز بیشتر صندلیهای دانشگاهها را در اختیار دارند و در عرصههای علمی، اجتماعی، توانمندیهای آنها رادیدیم. بنابراین انتظار داریم برمبنای این موارد 30 تا 40 درصد مدیریت کشور به بانوان واگذار شود از آقای استاندار، مدیران کشوری، رئیسجمهور و وزرا تقاضا داریم این خلا را پر کنند و توانمندی بانوان را نادیده نگیرند. گلایه ما این است که چرا نباید فرماندار، بخشدار و روسای ادارات از بین بانوان انتخاب شوند؟ چطور در هنگام انتخابات بانوان و نقش آنها را مهم و حساس میبینند اما در تقسیم پستها جایگاهی را در نظر نمیگیرند!. ما انتظار تقسیم پنجاه پنجاه پستها را نداریم اما حداقل از بانوان توانمند استفاده کنند.
مازندشورا: با توجه به مواردی که عرض کردید چه انتظاراتی از مدیران استان دارید؟
فیروزپور: انتظار ما این است فعالیت در حوزه بانوان بیشتر شود دغدغهها و معضلات جامعه آسیبشناسی شود. به حوزه خانواده بیشتر پرداخته شود. راهکارهای کارشناسی شده ارائه شود مدیرکل بانوان استان با دقت و برنامه بیشتری ورود پیدا کند پیشنهادهای لازم را به کمیسیونهای امور بانوان ارائه دهد و از این یکنواختی و اجرای چند برنامه فرمالیته خارج شوند و به مسائل بنیادی ورود پیدا کنند تا بحران خانواده و بانوان رها شویم.
مازندشورا: از مهمترین برنامهها و دغدعههایی که بعنوان رئیس شورا دارید، بگویید:
فیروزپور: همه همکاران ما در شورای شهر دغدغههای مشترکی داریم که بحث نظارت کامل بر شهرداری و ایجاد درآمد پایدار یکی از مهمترین آنهاست و این دغدغه همه شهرداریهاست چون مشکلات اقتصادی دامنگیر استان و کشور شده است. ما برای رفع این معضل، پیگیری و اصرار فراوان برای جذب و حضور سرمایهگذاران بابلی و غیر بابلی کردیم و برنامه ما این است از همه سرمایهگذران حمایت کنیم چون اثر آن برای همه مردم شهر است. یکی از دغدغههای ما بحث شهرسازی و مبلمان شهری است که اخیرا به دلیل درآمد نابسامان شهرداریها نتوانستند در این موضوع به خوبی کار کنند. اینها را برای بابل مدنظر قرار دادیم که اثر آن سالیان دراز ماندگار است. به دنبال حراست از میراث فرهنگی هستیم تا برای آیندگان حفظ شوند. ضمن اینکه در حال آماده کردن کتابچهای هستیم که در آن کل بناهای تاریخی بابل با توضیحات لازم درج شده باشد و به وزارتخانه میدهیم تا اقدامات لازم برای پیشگری از تاریخ آن انجام شود.
مازندشورا: بهنظر شما مهمترین معضلات شهر بابل و ظرفیتهای مغفول این شهر چیست؟
فیروزپور: بابل و همه شهرهای مازندران نیاز به برنامهریزی اساسی برای پسماند شهری که مهترین معضل آنهاست با مشارکت شهروندان دارند. یکی از نهادهایی که در این مورد بسیار کمک کننده است آموزش و پرورش است که رابط بین دانشآموزان و خانوادههاست. بنابراین در حال آماده کردن طرحی با موضوع مشارکت آموزش و پرورش برای رفعاین موضوع هستیم. یکی از دغدغههای ما تامین پارگینک طبقاتی در سطح شهر است 2 قطعه زمین خریداری شد برای یکی مجوز ساخت پارکینگ طبقاتی را گرفتیم منتظر تامین سرمایه از سوی سرمایهگذاران هستیم. بحث حملونقل یکی از دغدغههای ماست. همانطور که گفتم مهمترین معضل ما بحث زباله است که حل آن در استان نیازمند نگاه ملی هست نگاه استانی و شهرستانی کافی نیست. یکی از ظرفیتهای شهر بابل سرمایههای خُردی که در بابل بود و مردمی که میتوانستند وارد شوند ولی استفاده نشد. تحصیلکردههای ما، کانونها، نظام مهندسی، آموزش و پرورش، بازار نقاط قوت ما هستند. بابل شهر دانشگاهی هست امیدواریم که به زودی اشاهد اتفاقات خوشایندی باشیم.
مازندشورا: مهمترین پروژههایی که در این دوره به بهرهبرداری رسید یا در دست اقدام دارید؟
فیروزپور: وقتی بودجه سال 95 را میبستیم یکی از مواردی که شورای شهر بابل دغدغه داشت موضوع ترمیم آسفالت سطح شهر بود که امسال همه تلاش ما این است به این موضوع بپردازیم. تاکنون هم اقدامات خوبی انجام شده است یکی از پروژههای مهم شهر ما حفظ و حراست از پل محمدحسنخان است بازگشایی این پل هزینه بسیار بالایی (20 میلیارد تومان) داشته و دارد. با جلساتی که در وزارتخانه داشتیم بخشی از این کمکها صورت گرفت. بحث دیگر ورودی شهر از دو طرف هست که برنامه خاصی برای آنها داریم طرحی آن را تدارک دیدیم که اگر بودجه امسال ما محقق شود انشاا... اجرایی خواهد شد. چند پروژه نیمهکاره داریم کمربندی دوم شرقی 2 فاز آن انجام شد فاز سوم آن را در صدد هستیم انجام شود. هرچند این پروژه ملی است اما متاسفانه تماما با پول مردم در حال انجام است.
مازندشورا: میزان بودجه شهرداری امسال نوشهر در مقایسه با سال قبل چقدر بوده و منابع تامین آن چی هست؟
فیروزپور: بودجه امسال را 230 میلیارد تومان بستیم که تا به امروز نسبت به مدت مشابه سال گذشته با توجه با رقم بودجه ای که بسته شد، عقب هستیم و این خاص شهر بابل نیست بلکه مشکل سایر شهرها نیز محسوب میشود و ناشی از اوضاع اقتصادی استان است. امیدواریم تا پایان سال این اتفاق بیفتد. بودجه سال قبل هم 120 میلیارد تومان بود که آن هم به دلیل همین مشکلات اقتصادی بهطور کامل محقق نشد. در آمد شهرداریها که معمولا از 2 حوزه عوارض و نوسازی مسکونی –تجاری و ساخت و ساز هست با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی جوابگوی نیازها نیست و ضروریست بهفکر ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداری باشیم که جذب سرمایهگذار از مهمترین آنهاست.
مازندشورا: از مجلس شورای اسلامی چه انتظاراتی دارید؟
فیروزپور: ضمن آرزوی موفقیت برای نمایندگان مجلس دهم، امیدواریم قانون شوراها در این دوره تغییر کند و حق شوراها ادا شود. این قانونی که اکنون داریم و اختیارات آن، مربوط به سال 78 هست انتظار ما این است در این قوانین تجدیدنظر شود، مدیریت یکپارچه شهری را لحاظ کنند تا شاهد بهبود امور شوراها باشیم. چون نداشتن قانون خوب و جامع یکی از دلایل عدم موفقیت قابل انتظار شوراهاست.
مازندشورا: بهعنوان آخرین سوال بفرمایید نظرتان درباره افزایش و کاهش تعداد اعضای شورا در دورههای اخیر چیست؟
فیروزپور: افزایش تعداد شورا چندان منطقی و بر پایه مبنای علمی نبود. ضمن اینکه در جامعه ما دموکراسی، کار جمعی و گروهی نهادینه نشد. هنوز کار جمعی را بلد نیستیم نباید به تعداد زیاد (مثلا از 7 به 13) افزایش مییافت. بهتر این بود در طول دو، سه دوره به تدریج این افزایش انجام شود که اینگونه مجبور به کاهش تعداد نمیشدند این کار حرفهای نبود و مشکلاتی برای شوراها بهوجود آورد.
گفتوگو:مجید ساجدیفر