مازندشورا: مدیر‌کل مطالعات و برنامه‌ریزی روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با اشاره به اینکه در این دولت 4 هزار و 250 دهیاری اضافه شد، گفت: 109 میلیارد تومان اعتبار در مازندران طی سال گذشته به دهیاری‌ها تزریق شد.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان چالوس، اسماعیل زیارتی بعد از ظهر امروز در نشست ماهانه بخشدار مرکزی چالوس با دهیاران این بخش با تأکید بر اینکه باید قدردان نعمت‌های خداوند باشیم، گفت: با وجود محدودیت‌های مالی دولت و آثار منفی ناشی از تحریم‌ها آمار و ارقام نشان می‌دهد که دولت به نهادهای محلی توجه خاصی داشت.

وی با اشاره به اینکه یکی از تأکیدات دولت واگذاری امور مردم به‌ خودشان است، افزود: با توجه به اصرار دولت مبنی بر اینکه دولت نباید در کارهای کوچک ورود پیدا کند، در نتیجه در عمل نشان داد که به این کار اعتقاد دارد.

مدیر‌کل مطالعات و برنامه‌ریزی روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها یکی از وظایف دهیاران را ارائه عملکرد به‌مردم عنوان کرد و افزود: مردم باید بدانند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران چه خدمتی به‌ مردم می‌کند و ایام محرم فرصتی برای انعکاس خدمات دولت به مردم است.

وی با اعلام اینکه از سال 82 که سازمان دهیاری‌های کشور شکل گرفت تا سال گذشته 8 هزار و 200 میلیارد تومان اعتبارات بین دهیاری‌ها توزیع شد، تصریح کرد: از مجموع این اعتبارات 5 هزار و 160 میلیارد تومان در سه سال پرداخت شد که این رقم معادل 62.5 درصد پرداخت از مجموع اعتبارات است.

زیارتی از راه‌اندازی 330 پایگاه آتش‌نشانی در روستاها در این مدت خبر داد و بیان کرد: در طول سه سال خدمت دولت تدبیر و امید 295 ماشین آتش‌نشانی به دهیاری‌ها واگذار شده است.

وی خاطر‌نشان کرد: در برنامه امسال قرار داد خرید 200 ماشین آتش‌نشانی بسته شد و با این‌کار در مجموع تعداد این خودروها به 495 دستگاه رسید.

مدیر‌کل مطالعات و برنامه‌ریزی روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با اشاره به اینکه در حال حاضر مدیریت پسماند 25 هزار روستای کشور به‌دست دهیاران انجام می‌شود، تصریح کرد: با این مدیریت دهیاران موظف شدند تا در روزهای مشخصی زباله‌ها را از جلو درب منازل افراد جمع‌آوری کنند، در حالیکه اگر این اقدام را از طریق دستگاه دولتی انجام دهیم باید تشکیلات مهمی در حوزه کشوری، استانی و شهرستانی راه انداخت که هزینه زیادی را به‌ خود اختصاص می‌دهد.

وی با بیان اینکه در طول یک‌سال گذشته 11 هزار و 500 پروژه عمرانی و خدماتی از طریق دهیاری‌ها بهره‌برداری شد، اظهار کرد: تعداد 4 هزار و 250 دهیاری در این دولت اضافه شد و 109 میلیارد تومان اعتبار سال قبل در مازندران به دهیاری‌ها تزریق شد.

زیارتی در ادامه با اشاره به درآمد و حقوق دهیاران بیان کرد: براساس گزارش‌های واصله بخش عمده‌ای از دهیاران به‌صورت نیمه‌وقت هستند و شورا موظف است ساعات کاری را برای دهیار مشخص کرده و به اطلاع عموم روستاییان برساند و دهیار نیز ملزم به تکریم مردم است.

وی با انتقاد از اینکه در حال حاضر در بیشتر دهیاری‌ها در اسناد مالی انتظام لازم و شفافیت مورد نظر وجود ندارد، افزود: در برخی مواقع رعایت آیین‌نامه مالی دهیاری‌ها نیز صورت نمی‌گیرد.

مدیر‌کل مطالعات و برنامه‌ریزی روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مورد طرح‌های هادی روستاها نیز خاطر‌نشان کرد: محدوده طرح هادی خطی کشیده شده است که حیطه عملکرد دهیاری در آن نهاده شد و آیین‌نامه مالی دهیاری‌ها می‌گوید تمامی عوارض باید در محدوده قانونی همان روستا هزینه شود و نباید ریالی از پول مردم را خارج از روستا هزینه کرد.

وی با تأکید بر اینکه پول دهیاری باید در محدوده قانونی همان روستا صرف شود، تصریح کرد: اگر این کار به‌صورت خلاف اتفاق بیفتد شورا، دهیار و مسؤول امور مالی مقصر است.

زیارتی با بیان اینکه شکل‌گیری نهاد دهیاری نافی مسؤولیت سایر دستگاه‌ها نیست و تمام دستگاه‌ها باید وظایف خود را انجام دهند، خاطر‌نشان کرد: همان‌طور که مجلس بودجه سالی را تصویب کرده و برای اجرا تقدیم دولت می‌کند، بودجه‌ای که شورا تصویب می‌کند نیز ملاک عمل دهیاری در یک‌ سال است، باید در چارچوب هزینه کرد و به‌ هر بهانه‌ای نباید مصوبه شورا را گرفت.

وی ظرفیت‌های گردشگری منطقه را فرصت بزرگی برای این استان خواند و ادامه داد: اینکه گردشگر رایگان و بدون هیچ تبلیغی می‌آید نعمتی است که در این استان وجود دارد، بنابراین باید در صنعت گردشگری استان از این استعداد بهره جست و از این حضور مسافر بهره برد و این در حالی‌ است که برای انتفاع از حضور گردشگران برنامه‌ریزی نمی‌شود.

مدیر‌کل مطالعات و برنامه‌ریزی روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با اشاره به ناموفق ماندن لایحه دهیاری‌ها در دولت قبل تصریح کرد: برنامه‌ریزی در حوزه دهیاری‌ها در این دولت از طریق خود دولت به‌صورت لایحه درآمده و آماده تقدیم به مجلس است.

وی از وجود 33 هزار و 500 دهیاری در کشور خبر داد و اظهار کرد: هر کدام  از این دهیاران به‌منزله یک تریبون هستند، اگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی از طریق دهیاران با مشکلات آشنا شوند کارها به‌راحتی انجام می‌شود.

زیارتی با بیان اینکه دهیاری‌ها باید در قانون به‌عنوان دستگاه اجرایی شناخته شود تا بتواند پروژه‌ها را اجرا کند، افزود: یکی از مشکلات دهیاری‌ها نقل و انتقال سند است که با تفاهم‌نامه ثبت اسناد ملزم به استعلام از دهیاری‌ها نمی‌شود، در حالی‌ که در لایحه جدید اداره ثبت اسناد باید قبل از نقل و انتقال سند استعلام از دهیاری را بگیرد.

وی در مورد نیروی انسانی نیز خاطر‌نشان کرد: در این‌باره نیز باید به هیأت دولت اجازه داده شود تا جایگاه شغلی دهیاران ارتقا پیدا کند و در این راستا باید اختیار وظیفه را از قانون گرفته و به دولت بدهیم و امنیت شغلی دهیاران به هیأت دولت واگذار شود.

مدیر‌کل مطالعات و برنامه‌ریزی روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مورد آموزش دهیاران نیز آن را مقوله مهمی عنوان کرد و گفت: در این زمینه نیز پیشنهادی مبنی بر اینکه به‌جای اینکه 35 هزار شورا و 33 هزار و 500 دهیار سطح کشور به‌صورت متمرکز آموزش ببینند، بهتر است تا این آموزش از طریق مسؤولان مالی و کارشناسان فنی به‌دهیاران انجام شود.

وی از اجرای طرح دهیاران همیار خبر داد و بیان کرد: در این‌باره نیز 50 کارگاه با اعتبارات متمرکز در نظر می‌گیریم تا دهیارانی به‌عنوان همیار و شاخص منطقه انتخاب شوند و آموزش‌های لازم را ببینند.

زیارتی با اشاره به بازنگری در درجه دهیاری‌ها نیز بیان کرد: طرح بازنگری درجه دهیاری‌ها به‌مدت دو سال وقفه افتاده بود، اما از ابتدای سال‌جاری تاکنون درجه 3 هزار دهیاری بازنگری و ابلاغ شد.

وی در پایان با تأکید بر اینکه حقوق و مزایای دهیاری‌ها باید به‌صورت پاره‌وقت از سوی شورا پرداخت شود، گفت: یکی از ایرادات موجود این است که اگرچه 18 سال قوانین وضع شده در مورد دهیاری‌ها را پذیرفتیم، اما با این‌حال پس تأیید این قوانین بقیه قوانین نیز باید بازنگری می‌شد، ولی اصلاحی صورت نگرفت که در لایحه دهیاری‌ها سرفصل‌هایی برای خروج از مشکلات موجود دیده شد.

انتهای پیام/86028/ب40

دهیاری‌ها اینکه دهیاران دهیاری برنامه‌ریزی شهرداری‌ها مدیر‌کل زیارتی مطالعات به‌صورت اشاره روستایی میلیارد دهیار اعتبارات تصریح خاطر‌نشان تومان افزود بازنگری هزینه لایحه پرداخت آتش‌نشانی مشکلات مجموع قوانین دستگاه اسناد استان نباید روستا تأکید آموزش می‌کند محدوده منطقه گردشگری نمی‌شود حالی‌ استعلام متمرکز ببینند همیار موجود هیأت این‌باره به‌عنوان انتقال تقدیم قانون تعداد وظایف عملکرد عنوان اسلامی می‌دهد چالوس تزریق اعتبار مازندران گذشته روستاها آیین‌نامه قانونی دستگاه‌ها ادامه اظهار ماشین واگذار مدیریت تصویب