مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از چالوس، محمدناصر زندی بعدازظهر امروز در جلسه ماهانه دهیاران و اعضای شورای بخش مرکزی چالوس با بخشدار که با حضور معاون سازمان شهرداریها و دهیاریها، مدیرکل مطالعات و برنامهریزی روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریها، سرپرست دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریها و مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران برگزار شد، با تسلیت ایام ماه محرم اظهار کرد: مسائل و مشکلات کشور بیشتر در حوزه روستایی است.
وی با اشاره به اینکه اگر چه بعد از انقلاب نگاه ویژهای در حوزه روستایی با توجه به سیاست دولت و توجه به قشر پایین رخ داد، تصریح کرد: امروز وضعیت روستاها قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست و خدمات ارائه شده نشان از پیشرفت قابل ملاحظهای در روستاهای محروم دارد.
فرماندار چالوس با بیان اینکه شاید در حوزه زیرساختی کارهایی صورت گرفت اما در حوزه اشتغال کار خوب نبود، خاطرنشان کرد: با وجود امکانات زیرساختی در روستاها اما تعداد ساکنان روستاها کم شد که بهدلیل عدم توجه به بعد اشتغال بود.
این مسؤول خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش سطح تحصیلات عالیه در روستاها ماندگاری برای انجام کارهایی مانند دامداری و کشاورزی مناسب نبود.
زندی با اشاره به تلاش دهیاران و شوراها، تصریح کرد: با وجود تلاش در حوزه روستایی اگر چه کارهایی انجام شد اما چون از نظر فرهنگی در کارهای گروهی توفیاتی حاصل نشد بنابراین رضایت چشمگیر نیست و اگر رویکردهایی در این بخش صورت بگیرد موقعیت خوبی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر در این دولت دهیاران هر روز عملکرد بهتری پیدا میکنند و کارهای بزرگی انجام میشود، یادآور شد: در هفته دولت امسال پروژههای قابل توجهی به همت دهیاران صورت گرفت و حتی برخی از دهیاریها به اندازه دستگاه دولتی پروژه ارائه دادند و از ظرفیتهای منطقه خوب استفاده شد.
فرماندار چالوس با تأکید بر اینکه دهیاران بازوی قوی برای مجموعه دولت محسوب میشوند، بیان کرد: ضرورت دارد تا برای پیشبرد اهداف از مشارکت دولت و مردم استفاده شود.
این مسؤول به موفقیتهایی که در زمینه ساختوساز در سالهای اخیر حاصل شد اشاره کرد و گفت: اگر چه مشکلات در حوزه روستاها زیاد است اما با کار مدیریتی دهیاران هر روز شاهد برطرف شدن بسیاری از مشکلات هستیم.
زندی خاطرنشان کرد: در گذشته با توجه به توریستی بودن منطقه افراد زیادی تمایل به سرمایهگذاری و ساختوساز در روستاها داشتند که گاهی با توجه به عدم توجه به قوانین افراد سودجوی فراوانی بودند که این زمینها را از بین برده و مشکل ایجاد کردند و رونق ساختوساز وجود داشت شامل حال دلالان میشد اما از زمانیکه دولت در این بخش ورود پیدا کرد امروز این مشکلات به حداقل رسید و ساخت و ساز ساماندهی شد.
وی با انتقاد از اینکه در حوزه طرح هادی دچار افراط و تفریط شدیم، بیان کرد: در گذشته که دستگاههای خدماترسان در حوزه ساختوساز غیرمجاز بیتفاوت بودند سبب شد تا در مرحله بازنگری طرحهای هادی متوجه شویم که بسیاری از این طرحها کارآمد نیست.
فرماندار چالوس با تأکید بر اینکه باید بهترین کاربریها را در روستاها دید، تصریح کرد: توسعه روستا باید برای 10 سال آینده بر مبنای ضریبهای خاص دیده شود تا بهسود مردم باشد اما گاهی از ترس سازمانهای نظارتی با اشتباه در این طرح و دیدن منافع سایر دستگاهها از مسیر اصلی منحرف شد و ما بهشدت معترض هستیم.
این مسؤول معضل البرز مرکزی را مانعی برای توسعه شهرستان دانست و اظهار کرد: حتی برای حفاظت از دو رودخانه وحشی کشور که در شهرستان چالوس قرار دارد هیچکاری به بهانه البرز مرکزی نمیتوان انجام داد و اگر چه حریم 200 متری برای آن تعریف کردند که قابل اصلاح است و میتوان همزمان هم توسعه و هم طرح هادی را دید تا در حوزه روستایی کارهای بهتری صورت پذیرد.
زندی با اشاره به اینکه دهیاران که در انجام کارهای اجرایی هستند میتوانند بهجای دستگاه اجرایی پروژه اجرا کنند، گفت: این قابلیت در روستاها وجود دارد چون هم مقرون بهصرفه است و هم میزان کار بیشتری انجام میشود و باید توجه شود که دهیاریها خط مقدم انجام پروژه های بزرگ هستند.ش
*اجرای 22 کیلومتر آسفالت در بخش مرکزی چالوس
بخشدار مرکزی چالوس نیز با اشاره به اینکه شهرستان چالوس تعداد 34 روستا دارد، اظهار کرد: در این بخش تعداد 29 دهیاری فعال و دو تا مصوبه دهیاری گرفته که بهزودی معرفی میشوند و پنج روستا نیز فاقد دهیاری هستند.
صدرالله ردایی با بیان اینکه مردم روستا بیشتر به کشاورزی، دامداری و پرورش گل و گیاه مشغول هستند، افزود: در بخش مرکزی چالوس 3 هزار و 962 هکتار زیر کشت رفته و بیشترین فعالیت در این بخش در زمینه تولید محصول کیوی است.
وی با بیان اینکه دهیاران بخش مرکزی چالوس فعالیتها و خدمات خوبی ارائه میدهند، تصریح کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور دهیاران بخش مرکزی چالوس در سالهای اخیر با علم به وضعیت دولت و همگام با تکنولوژی روز در بیشتر کارهای عمرانی مشارکت خوبی داشتند.
بخشدار چالوس از اجرای 22 کیلومتر آسفالت در بخش مرکزی در نیمه نخست امسال خبر داد و بیان کرد: در ساختوساز غیرمجاز نیز تنها شهرستانی که مقابله کرد چالوس بود و این مسأله در بین اهالی جا افتاد و بههمت جمعی محقق شد.
وی با اشاره به طرح آزادسازی حریم دریا و سایر بخشها به همکاری دهیاران اشاره کرد و ادامه داد: از دغدغههای اصلی مردم این بخش بروز خطر در زمین طغیان رودخانههای وحشی چالوس و سردآبرود است که آسیب جدی به مناطق مسکونی و مزارع وارد میکند.
ردایی در پایان به لایروبی رودخانهها د سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: در گذشته بسیار از رودخانهها لایروبی نمیشد اما در اینسالها چند بار لایروبی شد که برای برای انجام خدمات ماندگار نیاز به تهیه ادوات مکانیکی مانند بیل و لودر است تا با مدیریت در این حوزه از آسیبهای احتمالی در امان ماند.
انتهای پیام/86028/آ ۴۰/