اختصاصی مازندشورا: در ادامه پرونده مازندشورا مبنی بر گفتگوهای زنجیرهای با بزرگان احزاب و جریانات سیاسی شهرهای مختلف مازندران، اینبار جهت آگاهی از آخرین وضعیت (تحرکات نامزدهای احتمالی، جریانهای شهری و فعالان سیاسی و احزاب) انتخابات شوراهای اسلامی در شهر بابل به سراغ عیسی لطیفی (رئیس مجمع همیاران انقلاب اسلامی این شهرستان) رفتیم و در اینباره گفتوگو کردیم که مشروح آن از نظرتان میگذرد:
بابل در عرصه انتخابات متمایز از سایر شهرستانهاست
عیسی لطیفی، با بیان اینکه انتخابات، تجلی شعور یک ملت است و به مناطق مختلف کشور، استانها، شهرها، بخشها و قصبات بستگی دارد، گفت: در دهههای اخیر شهر بابل در عرصه انتخابات نشان داد ممیّز از سایر شهرستانها است. مثلا در دورهای که خاتمی (رئیس دولت اصلاحات) نامزد انتخابات ریاستجمهوری بود، بابل برخلاف سایر شهرها و استانهای سراسر کشور که از آقای خاتمی حمایت کردند به نامزد مقابل وی رای دادند.
وی، با بیان اینکه در انتخابات اخیر تحولات سیاسی و اجتماعی وجود دارد و قشر جوان روی کار آمده است، افزود: انتخابات شورا و ریاستجمهوری انتخابات ملی هست و رویکرد و نوع حضور مردم به آن بستگی به عملکرد دولت و شوراهای اسلامی دارد که اگر این رویکرد ضعیف باشد واکنش مردم متفاوت خواهد بود.
خیز جریانها و گذر تعداد نامزدهای احتمالی از 200 نفر
رئیس مجمع همیاران انقلاب اسلامی شهرستان بابل تصریح کرد: در حوزه شورا، انتخابات معمولا منطقهای و بومی است و عشیرههای بزرگتر و بانفوذتر توفیق های بیشتری در انتخابات دارند. البته در دورههای اخیر نمیتوان نقش جریانها را منکر شد.
لطیفی، درباره تعداد نامزدهای احتمالی انتخابات شورای شهر بابل، اظهار کرد: در دهههای گذشته تعداد نامزدهای بابل در انتخابات شورا به حدود 35 نامزد میرسید. در یکی دو دورهی اخیر به بیش از صد نامزد و در این دوره با توجه به خیزی که جریانهای سیاسی و شهری و نامزدهای گروههای مختلف گرفتند به نظر میرسد به بیش از 200 نامزد برسد که در نوع خود جالب خواهد بود.
ورود برخی افراد بانفوذ هر دو جریان به انتخابات شورا
وی، با بیان اینکه جریانهای اصلاحطلب و اصولگرا در پی انتخاب افراد و نامزدهای احتمالی خود هستند و در این راستا جلسات متعددی برگزار و پارامترها را معرفی میکنند، گفت: اهمیت کار شورا، عملکرد نه چندان مناسب شوراها، همچنین کاهش تعداد اعضای شورای شهر در این دوره (از 13 به 9) موجب گرمای بیشتر رقابتها میشود و حتی برخی افراد بانفوذ و خوشنام شهر از هر دو جریان نیز قصد ورود در انتخابات شورا را دارند. برخی شخصیتهای خاکستری (بدون جریان) نیز در حال فعالیت هستند.
رئیس مجمع همیاران انقلاب اسلامی شهرستان بابل افزود: جریانها بیشتر در حمایت و شناخت نامزدهای مطرح و شخصیتهای خوشنام تاثیرگذارند و در شناسایی افراد مستقل و خاکستری، طائفهها نقش بیشتری دارند. بنابراین جلسات خصوصی مختلفی در سطح شهر در جریان است.
لطیفی، تصریح کرد: اصولگرایان نیز همچون گذشته در پی شناسایی و انتخاب نامزدها بر اساس شاخصها و مرامنامه این حزب هستند و باید دید در آینده چه روی میدهد.
رفتار سلیقهای شورای بابل گاها مانع کار حوزه اجرایی شهرداری میشود
وی، با بیان اینکه نظر بزرگان و دلسوزان شهر این است که عملکرد شورای فعلی راضیکننده نیست، گفت: آنها از این فضا راضی نیستند چون تعدد و تشتت آرا دارند و هماهنگی لازم بین آنها مشاهده نمیشود. معیار خاصی برای تصمیمگیری ندارند و بیشتر سلیقهای و شخصی رفتار میکنند که گاها مانع کار حوزه اجرایی شهرداری میشوند و این امر در شورا چندان جالب نیست و امروزه منسوخ است.
رویکار آمدن 4 رئیس شورا در طول 4 سال
وی، مهمترین معضل شهر را حوزه مبلمان شهری بابل دانست و گفت: ورودیها و خروجیهای شهر در حد انتظار نیست و چهره مبنای معماری خاصی ندارد. به محلات و حاشیههای شهر کمتر توجه میشود و استدلال مدیریت شهری نیز این است که چون عوارض بیشتری از مرکز شهر میگیریم نیاز است که بیشتر به آن ها برسیم در حالی که اوضاع و درآمد حاشیهنشینان مطلوب نیست که همچون مرکز نشینان بتوانند عوارض بالا بدهند و این سطح اختلافات طبقاتی را بیشتر میکند.