مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، تمامی مساجد و تکایای سطح مازندران از چند روز پیش از ماه محرم سیاهپوش شدند و حتی این موضوع به فضاسازی شهرها نیز کشیده شد بهگونهای که امسال برج ساعت مرکز مازندران بهعنوان کتل نمادی برای عزاداری سیاهپوش شد.
از روز نخست ماه محرم مراسم عزاداری آغاز شده و مردم در دسته و هیأتهای زنجیرزنی و سینهزنی به مساجد و تکایا میروند حتی در روستاهای دورافتاده که جمعیت چند نفری این ایام پرجمعیت است.
افرادی که نذر دارند، نذورات خود را بین مردم پخش میکنند که زمزمههایی مبنی بر اسراف و زیادهروی شنیده میشود که به نظر افراد اینها اسراف نیست بلکه همدلی در اطعامدهی روی سفرهای است که فقیر و غنی از آن بهرهمند میشود، در واقع به نوعی حس همدلی زیر سایه اهل بیت (ع) اتفاق میافتد.
در ماه محرم همه افراد از فقیر، غنی، کودک، پیر و جوان سر یک سفره مینشینند که یکی از سنتها، تأکیدها و سفارشهای ائمه که برگرفته از آیات الهی است کمک به نیازمندان و توجه به همسایگان نیازمند است.
موضوعی دیگر رعایت مسائل بهداشتی در تهیه و پخش نذری است که باید تمام موارد بهداشتی رعایت شود تا موجب نگرانی برای برخی افراد نشود.
نکته مهم دیگر حضور برخی افراد بهویژه جوانان با وضعیت نادرست و آرایشهایی با عنوان آرای عاشورایی است که البته برخی شاهد پوشش نادرست در این ایام هستیم حتی روی برخی لباسها کلماتی درج شده باز هم از فتنههای دشمنان است که در پی کمرنگ کردن اجتماع بزرگ عاشورایی و شور حسینی هستند.
*حضور و اجتماع مردم در عزاداریها سنت حسنه است
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: دهه عاشورا فرصت بسیار ارزشمندی برای بازنگری و اندیشیدن در اهداف بلند سالار شهیدان اباعبداللهالحسین (ع) است.
آیتالله علی معلمی با بیان اینکه امام حسین (ع) هدف از حرکت خود را انجام فریضه بزرگ امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرده بود، گفت: همه ساله این ایام که هفته امر به معروف نامگذاری شده فرصتی برای بیان معارف دین و فلسفه احکام الهی و پیام عاشورای اباعبدالله که مقاومت در برابر زورگویان و استقامت برای پیشبرد حق الهی است.
وی تصریح کرد: حضور، اجتماعها، دستهرویها، عزاداریها، سینهزنیها و پول خرج کردنها باید این سمت و سو و هدف والا را حفظ کند البته اگر در اجتماعات پذیرایی نباشد سبک بشری در طول تاریخ بود که اجتماعات کمرنگ و کمشور شود، ولی از گذشتههای دور بزرگان و نیاکان مراسم عزاداری را همراه با پذیرایی از شرکتکنندگان بنیانگذاری کردند که سنت حسنهای است.
این مسؤول با اشاره به اینکه در مراسم عروسی زن و شوهری عقد شدند و برگزاری مراسم هیچ ضرورتی ندارند و میتوانند تشکیل زندگی دهند، اما ولیمه دادن و اجتماع اقوام و آشنایان در کنار زوجین شیوه انسانی و سنت حسنه برای آغاز زندگی مشترک است.
امام جمعه قائمشهر افزود: متقابلاً در مصایب و ایام سوگواری و برای رساندن پیام دین و شریعت نیاز به اجتماع داریم و لازمه تشکیل اجتماع پذیرایی حداقلی است که این پذیراییها فرصت بوده نه اینکه چالش و یا سبب نگرانی و ملامت باشد.
معلمی یادآور شد: البته افرادی که اهل هزینه کردن در مجالس عزاداری بوده و هستند با علاقه و اشتیاق انجام میدهند و ثمرهاش را هم عملاً دریافت کردند و میکنند که سبب خیر و برکت در زندگی آنان میشود.
وی با بیان اینکه افراد کم تشخیص و کم معرفت گوشهای نشستند نه خود اهل خیرات هستند و نه میتوانند ماهیت قضیه را بهدرستی درک کنند ممکن است ایرادی بگیرند که این ایرادات بیمبنا است، اظهار کرد: ایرادی که اسراف میشود و ضرورتی ندارد در بسیاری از امور زندگی حقیقتاً اتفاق میافتد و در مراسم سوگواری سالار شهیدان که نیز این پذیراییها در برابر عظمت عاشورای حسینی بسیار ناچیز است.
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: مهم این است بعد از تهیه مقدمات و تشکیل اجتماعات از این اجتماع برای پیام اصل اسلام و پیام آقا ابا عبداللهالحسین، هدف ایشان در نهضت عاشورا و شرایط آن ایام و بازشناسی شرایط روزگار بهرهبرداری شود.
این مسؤول با طرح این سؤال که چرا امام حسین (ع) مقاومت کرد، در پاسخ گفت: به این دلیل که در یک کلمه دیدند دین جدش را دارند به انحراف میبرند و در احکام دستدرازی شده و فرایض دینی در جامعه کمرنگ شده بود و منکرات جای معروف گرفته بود.
امام جمعه قائمشهر بیان کرد: در جامعه فعلی ما هدفی که امام راحل در اصل انقلاب ترسیم کرده بود و در وصیتنامه خود بر آن تأکید نهاده آیا ملت و جامعه ما در عمل براساس اهداف بلند امام در حرکت هستیم یا خدای ناکرده داریم فاصله میگیریم، اگر گرفتار فاصله شدیم برای بازگشت و تکمیل حرکت خویش در مسیر انقلاب باید هشدار پیدا کنیم.
*پیاده نظام دشمنان نشویم
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران نیز در اینباره در گفتوگو با فارس، با اشاره به لزوم توجه به معارف عاشورایی و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از اهداف مهم نهضت قیام امام حسین (ع)، اظهار کرد: آرایش عاشورایی یکی از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی است که طراحی آن از سوی دشمنان اسلام و انقلاب انجام شد و در سالهای اخیر شاهد این پدیده نابهنجار هستیم.
حجتالاسلام ناصر شکریان با بیان اینکه برخی بدون آگاهی پیاده نظام دشمنان شدند، افزود: تلاش کنیم تا در سال جاری این ناهنجاری هر چند اندک هم در جامعه اسلامی ما از بین رود و شأن و منزلت این ایام حفظ شود تا شرمنده اهل بیت علیهم السلام نشویم.
وی با بیان اینکه محرم فرصتی برای دوری از گناه و رسیدن به مقام قرب الهی است، تصریح کرد: همچنان که بر لزوم توجه به باطن محرم تأکید میشود ظواهر و شئون عزاداری و آنچه که مطلوب اهل بیت (ع) است را هم باید رعایت کرد.
عضو شورای فرهنگ عمومی مازندران با تقدیر از همکاری انجمن صنف آرایشگاههای استان، بیان کرد: برخی آرایشگاههای زیرزمینی در ایام حزن و اندوه سالروز شهادت امام حسین (ع) فعالیت غیر متعارف محسوسی دارند که بیشتر ترویج آرایش مبتذل در این ایام است که باید با آنها برخورد شود.
شکریان با تأکید بر برنامهریزی و هماهنگی بین نیروهای مومن، هیأتهای مذهبی و نیروی انتظامی در برگزاری مراسم و دستههای عزاداری، خاطرنشان کرد: طرح همیاران پلیس و طلایهداران امر به معروف که با همکاری ادارهکل تبلیغات اسلامی، شورای هیأتهای مذهبی و نیروی انتظامی و همچنین ستاد امر به معروف استان برای کنترل، ارشاد و نظم بخشیدن به مراسم عزاداری محرم در سراسر استان در محرم بهویژه تاسوعا و عاشورا اجرا میشود.
وی با اعلام اینکه شایسته است که در ماه محرم به بحث انفاق و صدقه از سوی مبلغان و مداحان در مراسم مختلف پرداخته شود، افزود: پخش نذری در برخی اماکنی که توان حضور در مراسم عزاداری ندارند نیز مورد توجه قرار گیرد.
*بازدیدهای بهداشتی از مساجد و تکایای مازندران
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت مازندران نیز در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: رعایت مسائل بهداشت محیطی از جمله ضروریاتی است که باید در ماه محرم به آن پرداخته شود.
محمدحسن ابدی ادامه داد: بازرسان بهداشت محیط در سراسر مازندران این وظیفه مهم را به عهده دارند و انجام میدهند.
وی با اشاره به انجام بازرسی از تمام تکایای مازندران، افزود: همکاران بازدیدهای لازم را انجام دادند و نواقص را به هیأت امنا و متولیان مساجد اعلام کردند.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت مازندران بیان کرد: برگزاری جلسات آموزشی برای نیروهای خدماتی در مساجد از دیگر برنامهها است که همچنان ادامه دارد و در این دورهها مسائل بهداشتی به افراد گوشزد میشود.
ابدی با اعلام اینکه بازرسان بهداشتی در روزهای تعطیل نیز 24 ساعته در مساجد و تکایای سطح مازندران حضور دارند، گفت: در این زمینه بازرسیهای بهداشتی نیز انجام میشود و تذکراتی را به مردم و متولیان برگزاری ارائه شده تا رعایت مسائل بهداشتی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: نوشیدنیهایی که در دستهها و هیأتهای عزاداری ارائه میشود حتماً از نظر بهداشتی رعایت شود و برای تهیه شربت نباید از رنگهای شیمیایی استفاده شود.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت مازندران با اعلام اینکه برای سرو غذا از ظروف یکبار مصرف مجاز استفاده شود، افزود: اگر به شکل گرم قرار است نذری سرو شود حتماً توصیه ما این است که در کمتر از دو ساعت این امر اتفاق بیفتد.
ابدی با اشاره به اینکه سالهای گذشته در مساجد و تکایا بهدلیل رعایت نشدن مسائل بهداشتی شاهد مسمومیتها و طغیانهای 200 و 300 نفر بودیم، یادآور شد: امیدواریم امسال با رعایت موارد بهداشتی شاهد این مسائل نباشیم.
وی ادامه داد: مردم در صورت مشاهده موارد غیربهداشتی موارد را به سامانه بهداشت 190 اطلاع دهند تا ثبت و درج شده و در اسرع وقت رسیدگی شود.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت مازندران اظهار کرد: پسماندهای دور ریز شده و زبالههای تولید شده در شهر نباید پخش شود و حتماً در مکان مناسبی تعبیه و در این زمینه موارد بهداشتی رعایت شود.
ابدی گفت: کنترل بهداشتی از سرویسهای بهداشتی در این ایام صورت گرفته تا شرایط بهداشتی آن حفظ شود.
به گزارش فارس، برخی افراد ناخواسته فریب ترفندهای دشمنان را میخورند، تبلیغات و مسائلی که سعی دارد افراد را از مسیر اصلی یعنی انتقال فرهنگ درست عاشورایی دور کنند، ولی باید بدانند که مردم ما ایمانشان آن چنان قوی است که گول این دسیسهها را نمیخورند.
انتهای پیام/86034/ب