مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان چالوس، علیرضا یونسی امشب در جلسه کارگروه امور اجتماعی و فرهنگی مدیریت و ساماندهی آسیبهای اجتماعی مازندران که بهمیزبانی فرمانداری چالوس برگزار شد، با اشاره به اینکه طلاق یکی از مهمترین چالشها و آسیبهای جامعه است، اظهار کرد: برخورد با آسیبهای اجتماعی برخورد سیاسی، جناحی و باندی نیست، بلکه برخورد ملی است که باید جدی گرفته شود.
وی مردم را بهعنوان سرمایههای اجتماعی هر جامعهای خواند و افزود: سرمایه اصلی هر جامعه سرمایه اجتماعی همان مردم هستند و این وظیفه مدیران است تا برای انسانهایی که در گذر زمان دچار آسیب میشوند برنامهریزی کنند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران در مورد ثبت آمار طلاق توسط افراد غیر بومی در برخی از شهرستانهای استان مازندران یادآور شد: مدیران و مسؤولان شهرستانها نباید سیر صعودی و نزولی آمار طلاق را به غیر بومی بودن افراد منوط بدانند زیرا به همان میزان که افراد غیر بومی وارد این شهرستان میشوند از شهرستانهای حوزه هر فرمانداری نیز به سایر شهرها و استانها جهت ثبت طلاق میروند بنابراین باید در این زمینه بررسی علمی صورت گیرد.
وی عملکرد برخی از شهرستانهای استان را در زمینه کاهش طلاق مثبت ارزیابی کرد و افزود: با توجه به اینکه سال گذشته آمار طلاق صعودی بود اما با کمک و همکاری فرمانداران، بهزیستی و دستگاه قضا جلوی رشد طلاق در سال 95 گرفته شد که برای کاهش بیشتر، ارائه آمار ماهانه از سوی فرمانداران هر شهرستان امری اجتنابناپذیر است.
یونسی با تأکید بر اینکه باید در زمینه وضعیت طلاق کار علمی و پژوهشی صورت گیرد و علل اصلی طلاق بررسی شود، خاطرنشان کرد: در مدت 6 ماه نخست امسال با کاهش 2.5 درصدی طلاق در استان روبهرو بودیم که با وجود این کاهش هنوز وضع استان مناسب نیست و نیاز به برنامهریزی و سیاستگذاری جدی دارد.
وی با انتقاد از روند فعالیتهای مربوط به کاهش طلاق در استان تأکید کرد: با وجود اینکه جلوی رشد بیرویه طلاق در مجموعه استان گرفته شده است اما از برخی شهرستانها راضی نیستم و باید پیگیری بیشتری صورت گیرد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران با تأکید بر اینکه باید دنبال تعالی بود، تصریح کرد: در اینباره محله و مسجدمحوری راهکار خوبی است بهشکلی که با استفاده از معتمدین محلات میتوان با کدخدامنشی و میدانداری جلوی اختلافات خانوادگی که شاید منجر به طلاق شود را گرفت تا کار بهمراجع قضایی کشیده نشود.
وی کار آموزشی بر روی خانوادهها را از عوامل مؤثر در کاهش طلاق عنوان کرد و گفت: یکی از بزرگترین رسالت خانوادهها ایجاد بستر مناسب برای ازدواج است و در این زمینه نباید عجولانه تصمیم گرفت، بلکه باید بررسی عمیق صورت گیرد.
یونسی با تأکید بر اینکه آموزش لازم قبل از ازدواج امری ضروری بوده که با برگزاری کلاسهای آموزشی پیش از ازدواج در حال اجرا است، افزود: استان مازندران نخستین استان بعد از تهران است که مرکز رصد اجتماعی را راهاندازی کرد و نیازمند اطلاعات دقیق از سوی فرمانداران است.
وی در پایان با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در مورد مقابله با آسیبها و کاهش طلاق گفت: دولت تدبیر و امید نیز کار غیر کارشناسانه و عجولانه انجام نمیدهد و با بررسیهای علمی و استفاده از تجربیات سعی در رفع مشکلات دارد و در مورد آسیبهای اجتماعی بهعنوان یکی از دغدغههای اصلی با تمام توان وارد میدان شد.
انتهای پیام/86028/ج40/