مازندشورا:سید شبر موسوی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان میاندورود از آغاز کشت باقلا در اراضی این شهرستان خبر داد و گفت: نخستین کشت باقلا در اراضی کشاورزی روستای برگه بخش گهرباران میاندورود انجام شد.
وی بیان کرد: پیشبینی میشود که در حدود 160 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت این گیاه اختصاص پیدا کند.
مدیر جهاد کشاورزی میاندورود با بیان اینکه علاوه بر دانه گیاه باقلا پس از برداشت، باقیمانده گیاه هم به عنوان علوفه دامی به کار گرفته میشود، تصریح کرد: این گیاه به تقویت خاک برای تثبیت ازت کمک میکند.
این مسؤول بیان کرد: باقلا محصول فصل خنک است و قادر است دمای منفی چهار درجه سانتیگراد را تحمل کند ولی در دمای منفی هفت درجه بوته آن خشک شده و از بین میرود.
موسوی با اشاره به اینکه درجه حرارت لازم برای سبز شدن بذر باقلا 3/5 تا 9 درجه سانتیگراد است، خاطرنشان کرد: در مناطقی با زمستان معتدل، این گیاه را در پاییز کاشته و در بهار محصول آن را برداشت میکنند و در مناطقی با زمستان خیلی سرد در بهار کشت میشود.
وی ادامه داد: باقلا نسبت به خشکی هوا خیلی حساس است مخصوصا در مرحله گل دهی، گرمای زیاد ، خشکی هوا و تابش خورشید اثرات نامطلوبی روی مقدار محصول باقلا دارد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندورود حساسترین مرحله برای باقلا را 20 روز قبل از گل دادن آن عنوان کرد و گفت: این گیاه در مقابل هوای سرد و بارانی و نور کم فوقالعاده حساسیت نشان میدهد.
انتهای پیام/86037