نارضایتی مردم آمل از فضای ناکافی مطالعه/ ساخت کتابخانه‌های محلات

مازندشورا: کمبود سالن مطالعه در شهرستان آمل نارضایتی مردم را از فضای ناکافی مطالعه برانگیخت تا مسئولان را به فکر ساخت کتابخانه‌های محلات در سطح شهر براندازد.

مازندشورا: به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، شهرستان آمل با وجود قدمت تاریخی و فرهنگی دیرینه امروز با کمبودهایی در سرانه فضای کتابخوانی دارد به گونه‌ای که تنها کتابخانه مرکز شهر جوابگوی مطالعه‌دوستان به اهل کتاب گنجایشی برای حجم مطالعه‌کنندگان ندارد.

این شهرستان با توجه به اینکه به لحاظ سرانه مطالعه در جایگاه مناسب استانی قرار دارد اما به لحاظ سرانه فضا، جایگاه خوبی قرار نگرفته است.

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی خواسته‌های مردم به سمت و سوق دیگری با مطالعاتی بر محوریت تکنولوژی روز می‌رود و این موجبی می‌شود تا خواسته‌هایشان در یک شهرستان از سوی مسئولان امر بروزتر باشد.

اما با توجه به ناکافی بودن این امکانات به ویژه نداشتن سالنی مناسب برای مطالعه و یا نداشتن ابزاری بر مطالعه روز نارضایتی مردم آمل را برانگیخت.

این نارضایتی زمانی که با مراجعه به تنها کتابخانه مرکزی شهر می‌روید مشاهده می‌شود که مطالعه‌دوستان که بیشتر آنها قشر جوان هستند در راهروهای این مرکز سرپا ایستاده‌اند و منتظرند که صندلی در سالن مطالعه خالی شود تا نوبت وی شود.

سال‌های گذشته قول‌هایی از سوی مسئولان شهری بر ارائه زمین برای ساخت کتابخانه مرکزی شهر داده شد که تاکنون تحقق نیافته است اگر چه در هر جلسه‌ای این مشکل مطرح می‌شود اما خروجی آن حاصلی دیده نمی‌شود و مطالعه‌دوستان شهرستان آمل همچنان بلاتکلیف سالن مطالعه هستند.

ساخت کتابخانه‌های محلات در سطح شهر آمل

معاون استاندار و فرماندار ویژه آمل بیان کرد: این شهرستان با توجه به سرانه سالن مطالعه و کتابخانه جزو شهرهای فقیر است که نیاز به عزم همگانی دارد تا توسعه فرهنگی و ترویج فرهنگ کتابخوانی به صورت وسیع در آمل انجام شود.

احمد منفرد با تاکید براینکه آمل شهرعلما، عرفا و بزرگان و سرآمد فرهنگ شهرهای ایران است که نام آن بیش از دو هزار سال قدمت دارد، اظهار داشت: متاسفانه در این شهرستان نتوانستیم متناسب با این شاخصه حرکت مناسبی داشته باشیم و به نسل نوجوان و جوان بدهکار هستیم.
وی با بیان اینکه با وجود افزایش فضای مطالعه در شهرستان با داشتن کتابخانه و سالن مطالعه در مراکز آموزش عالی این همه کافی نیست و باید در مراکز عالی ما فضای بیشتری صورت بگیرد، افزود: امید داریم فرصتی فراهم شود تا بتوانیم کار خوبی را که شایسته شهروندان و شهر فرهنگی آمل است انجام دهیم.

منفرد با اعلام اینکه توسعه سرانه مطالعه و فضای کتابخانه‌ای نیازمند عزم جدی و همگانی است، گفت: کتابخانه مرکزی در شهرستان و ساخت کتابخانه‌های محلات در سطح شهر آمل ایجاد شود؛ به ویژه حاشیه‌های شهر که نیاز اساسی بر ورود و توجه ویژه دارد.

فرماندار ویژه آمل با اشاره به پیشنهاد ساخت کتابخانه مرکزی در بستر رودخانه هراز و کنار پارک دهکده طلایی این شهرستان عنوان کرد: فضای رودخانه متناسب تعریف و تعیین رودخانه‌ای داریم که باید از آن استفاده کنیم نه اینکه به ساخت کتابخانه بپردازیم.

منفرد اضافه کرد: باید فرهنگ عمومی مطالعه را در بخش‌های بالا ببریم و مبلغین در مساجد به فرهنگ‌سازی مطالعه بپردازند و مساجد و پایگاه‌های مقاومت بسیج در زمان ساخت فیزیکی فضایی برای کانون فرهنگی و هنری و مطالعه کتاب قرار دهند.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی آمل با بیان اینکه در تدوین سند توسعه در توسعه فرهنگی در جایگاه نخست این سند قرار می‌گیرد که این به اهمیت آن در یک جامعه‌ای برمی‌گردد، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط این شهرستان باید دو استراتژیکی ساخت یک کتابخانه مرکزی و کتابخانه محلات را در آمل دستور کار خود قرار دهند.

فضای فیزیکی کتابخانه عمومی آمل مناسب برای مطالعه مردم نیست

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی آمل نیز با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی آمل در کنار وظیفه ذاتی خود در دو بخش کارهای عمرانی و فرهنگی اقداماتی انجام می‌دهد، افزود: با مشارکت نهادها فعالیت در کتابخانه‌ و سالن‌ها انجام شده که از جمله آن بزرگداشت روز مطالعه، هفته اعتکاف، دفاع مقدس و حافظ بوده است.

سیدآقابزرگ حسینی با اشاره به اینکه هم‌اکنون این شهرستان دارای هفت کتابخانه است که جوابگوی فضای مطالعه مطالعه‌دوستان نیست، یادآور شد: نشست کتابخوان هر ماه در کتابخانه مرکزی شهر برگزار می‌شود تا مشکلات کتابخانه‌های مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: تاکنون چهار کتابخانه دانش پژوه، امام خمینی، رینه و مرکزی نوسازی شد و تکمیل تجهیزات کتابخانه‌ای در تمام کتابخانه‌های شهرستان صورت گرفته است.

حسینی با تاکید براینکه برای ساخت کتابخانه مرکزی شهر از سال 48 بدنبال زمین هستیم که هنوز محقق نشده است، اظهار داشت: هم‌اکنون فضای فیزیکی تنها کتابخانه مرکزی با مشکل مواجه است با توجه به اینکه شهرداری و اعضای شورای شهر طی بازدید از کتباخانه وعده واگذاری زمین برای ساخت کتابخانه عمومی دادند و ما امید داریم که این امر هر چه تحقق یابد.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی آمل با بیان اینکه انجمن براساس مصوبه می‌تواند به ساخت کتابخانه در روستاهای بالای سه هزار جمعیت اقدام کند، افزود: اکنون سه پروژه نیمه کاره در دستور کار است که کتابخانه وانای امیری یکی از آنها است.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه با 20 درصد پیشرفت فیزیکی با تخصیص اعتبار اولیه آن در فضایی به مساحت 400 مترمربع در دست اجرا است.

وجود 25 فضای کتابخانه‌ای در کانون فرهنگی و مذهبی آمل

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل نیز در این جلسه پیشنهاد ساخت کتابخانه مرگزی را در کنار پارک دهکده طلایی داد و گفت: این فضا می‌تواند پیشینه فرهنگی مناسبی برای شهرستان شود و با توجه به حضور مردم در پارک از سالن مطالعه نیز استفاده کافی ببرند.

محمد محمدی با بیان اینکه در صورت رفع حریم رودخانه می‌توان در این پارک فضای مناسبی را برای ساخت کتابخانه مرکزی اقدام کرد، بیان کرد: برای ساخت کتابخانه در کانون فرهنگی و مذهبی این شهرستان با وجود 120 کانون فرهنگی 25 مورد آن از سالن کتابخانه تجهیز شده‌اند.

گزارش از کبریا مقدس

انتهای پیام/

کتابخانه مطالعه شهرستان فرهنگی مرکزی اینکه کتابخانه‌های عمومی سرانه انجمن فرهنگ توسعه محلات مطالعه‌دوستان فیزیکی کانون رودخانه مناسبی افزود داریم کتابخانه‌ای منفرد مناسب جایگاه نارضایتی گزارش پروژه ناکافی مساجد مذهبی استفاده دهکده طلایی اقدام فضایی حسینی هم‌اکنون دستور خاطرنشان می‌دهد کتابخوانی می‌تواند اشاره مسئولان تکنولوژی تسنیم همگانی شهرهای تاکنون فرماندار تاکید براینکه مراکز جوابگوی نداشتن هستیم پیشرفت اظهار متناسب پیشنهاد