توانمندی‌هایمان در پزشکی هسته‎ای اجازه تحریم را به دشمن نداد/ قادر به تولید رادیوداروها در بازار رقابتی هستیم

مازندشورا: زاکانی بیشتر از آنکه چهره پزشکی باشد، به‌عنوان عنصری سیاسی مطرح است، حضورش در بیستمین همایش سالانه پزشکی هسته‌ای در محمودآباد بهانه‌ای شد تا با او گفت‌وگویی داشته باشیم.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، علیرضا زاکانی بیشتر از آنکه چهره پزشکی باشد، به‌عنوان عنصری سیاسی مطرح است، حضورش در بیستمین همایش سالانه پزشکی هسته‌ای در محمودآباد بهانه‌ای شد تا با او گفت‌وگویی داشته باشیم، علی‌رغم میل باطنی‌اش برای مصاحبه سیاسی به ناچار بخشی از مصاحبه به سمت مباحث سیاسی هم کشیده شد.

در ابتدای گفت‌وگو علت حضور زاکانی را در جمع فعالان پزشکی هسته‌ای در مازندران جویا شدم که اظهار کرد: در این کنگره مقاله‌ای، ارائه تحقیق و کار پژوهشی دارم و شرکت کردم تا مباحث خویش را مطرح و از آخرین ظرفیت‌های علمی این کنگره استفاده کنم.

فارس: مطالبی که قرار است ارائه شود در چه موردی است؟

راجع به مباحثی در ارتباط با تومورهای کبدی است.

فارس: لطفاً توضیحات بیشتری در این ارتباط بدهید.

کبد ارگانی است که خودش به‌صورت اولیه دچار سرطان می‎شود و هم توسط سایر ارگان‌ها که سرطانی هستند در معرض متاستاز و درگیری ثانویه است و چون ارگان حیاتی برای بدن است، بهترین راه، جراحی و خارج کردن تومور است ولی 10 تا 20 درصد از بیماران با جراحی قابل درمان هستند، 80 درصد بیماران قابل جراحی نیستند، به همین دلیل درمان‌های مختلفی برای درمان این بیماران که بسیار حیاتی است در نظر گرفته می‎شود.

بهترین درمان بعد از جراحی استفاده از مواد رادیو اکتیو است که از طریق شریان کبدی مواد داخل کبد تزریق می‎شود و چون خون‌رسانی بخش سرطانی عمدتاً از شریان کبدی است و کمتر از ورید پرکار استفاده می‎کند، در نتیجه شاهد هستیم که این مواد رادیو اکتیو به کانون‌های سرطانی می‎رسد و با تشعشعاتی که تولید می‎کند، سبب می‎شود که کانون‌های سرطانی از بین برود به همین دلیل مقاله من درباره درمانی بیماری‌ها و کانسرهای کبدی است.

فارس: میزان موفقیت‌های ایران در زمینه پزشکی هسته‌ای را چطور ارزیابی می‎کنید؟

پزشکی هسته‌ای در ایران بسیار گسترده و متنوع و دارای سطح خدمات بالایی برای درمان بیماران است، در حوزه تشخیص، تنوع بهره‌مندی از حوزه هسته‌ای وجود دارد و هم در حوزه درمان شاهد فعالیت‌های درمانی هستیم که در هر حال در این مسیر خدمات متعدد از سابق در حوزه سرطان تیروئید داده می‏‎شد ولی در حال حاضر خدمات در حال تنوع‌بخشی است و به سایر حوزه‌ها هم کشیده می‎شود.

در حوزه آموزش هم سال‌ها است که در داخل کشور نسلی از پزشکان خودباور و متخصص در حال دریافت آموزش هستند و در حوزه تحقیقات هم شاهد این هستیم که بخش پزشکی هسته‌ای کشور جنبه پیشتازی نسبت به دیگر حوزه‌ها دارد تا جایی که در کنگره جهانی و بین‌المللی حرفی برای گفتن دارد و هم جنبه رقابتی آن زمینه‌ درخشش را فراهم کرد.

فارس: آیا پس از برجام مشکلاتی برای توسعه پزشکی هسته‌ای به وجود آمد؟

در حوزه پزشکی هسته‌ای اصلاً محدودیتی نداشتیم، یعنی انواع و اقسام رادیو و دارو و کیت‌ها بخشی در داخل و بخشی دیگر از خارج کشور وارد می‎شود، سعی کردند در سال 87 با تحریم کردن مولیبدن ما را به سمت تعطیلی فعالیت‌های پزشکی هسته‌ای ببرند ولی با همتی که جوانان انجام دادند این تحریم شکسته شد و همین توانمندی امکانی را ایجاد کرد که سراغ تحریم پزشکی هسته‌ای نروند و ما بتوانیم رادیوداروها را در بازار رقابتی تهیه کنیم و هر جا که تهدید به تحریم کردند می‌دانند می‎توانیم در داخل کشور بخش پایه و مورد نیاز خودمان را تهیه کنیم.

به گزارش فارس، به‌دلیل اینکه زاکانی در همایش علمی شرکت کرده است، سؤالات سیاسی این گفت‌وگو در بخش دیگر خبری منتشر می‌شود.

انتهای پیام/86004/ن30/

پزشکی هسته‌ای می‎شود درمان تحریم سیاسی سرطانی جراحی زاکانی هستیم بیماران رادیو کنگره خدمات استفاده رقابتی شریان می‎کند اکتیو رادیوداروها بسیار کانون‌های درمانی آموزش حوزه‌ها فعالیت‌های تولید بازار کشیده ارتباط گفت‌وگویی ارائه مباحث سرطان مصاحبه گزارش بهترین حیاتی همایش گفت‌وگو