مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، در این مراسم برنامه های متنوع و شاد امیری خوانی ، گردو شکنی ، لارو لارمان ( لال شو) اجرا شد.
لال بازی از مراسم ویژه این شب است . شگون چوب خوردن از لال نیز دیگر مراسم مخصوص این شب است به این معنا که شخصی که او را خوش قدم می دانند ، به صورت نمایشی و با همراه چند نفر وارد خانه ها می شوند و با چوبی که در دست دارند ضربه ای به ساکنان خانه می زند.
در این مراسم همچنین انواع میوه همچون سیب ، انار، پرتقال به نمایش گذاشته شد و همچنین با درست کردن شیرینی های محلی از جمله کنجد و بهاردانه از مهمانان پذیرایی کردند.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری قائمشهر در حاشیه این مراسم گفت: هدف از برگزاری این جشن شناساندن آیین ها و سنت نیاکان به نسل اینده است چرا که با نشان دادن این سنت ها درصدد هستیم تا این مراسم را حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه مراسم سنتی و رسمی مازندران تیرماه سیزده شو اواسط آبان ماه هر ساله برگزار می شود ، افزود: مازندرانی ها برای برپایی این جشن خوراکی هایی را تهیه می کنند که بزرگترهای خانواده به تهیه و پخت انواع شیرینی های محلی می پردازد.
محسن باستانی ادامه داد: در این شب کوچکترها به خانه بزرگترها می روند و خانواده ها تا پاسی از شب دور هم جمع می شوند و به خوردن تنقلات و گوش دادن افسانه های بزرگترها می پردازند.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری قائمشهر گفت: همچنین فلسفه برگزاری جشن سیزده تیرماه شو به روایتی به تعیین مرز ایران با تیراندازی آرش کماندار بر می گردد .
خبرنگار :مونا معینی کوچکسرائی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7334/1654