لزوم تشریح راه‌های جلوگیری از خطر سرمازدگی در مرکبات در فریدونکنار

مازندشورا: مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار بر لزوم تشریح راه‌های جلوگیری از خطر سرمازدگی در مرکبات در این شهرستان تاکید کرد.

مازندشورا:محمدرضا ضیایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان فریدونکنار اظهار کرد: باغداران فریدونکناری می‌توانند با آگاهی از تاریخچه‌های شروع و خاتمه یخبندان، نوع یخبندان، تاریخ کاشت و نیز راه‌های جلوگیری از خطر سرمازدگی، خسارات وارده به درختان مرکبات را تا حدود زیادی کاهش دهند.

وی با اشاره به اینکه یخبندان، سرمازدگی و سرمای زودرس پائیزه و دیررس بهاره همواره خسارات زیادی بر محصولات کشاورزی وارد می‌کند، افزود: کاشت درخت‌ها در مناطق مرتفع توصیه می‌‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار تصریح کرد: هوای سرد به سمت پائین جریان می‌یابد و بهترین منطقه مرکبات ­خیز شمال ایران را دامنه کوه‌­ها تشکیل می­‌دهند.

وی بیان کرد: کاشتن نهال­‌ها و پایه‌های مقاوم به سرما و همچنین کم کردن پوشش علف‌های هرز در باغ به این دلیل که گرمای خاک و هوا بتواند بهتر جریان یابند و هوای سرد خارج و خاک با تابش خورشید گرم شود، از جمله اقدامات مناسب است.

ضیایی خاطرنشان کرد: پخش کردن کودهای دامی به طور کامل پوسیده در سطح خاک و حاشیه سایه‌انداز درختان، به دلیل گرما­زا بودن فعالیت میکرو­ارگانیسم­‌ها، خطر سرمازدگی را کاهش می‌دهد.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار استفاده از کودهای پتاسیم شامل سولفات پتاسیم، نیترات پتاسیم، سولو پتاس در دوره‌های انتهای رشد، استفاده از قارچکش‌های مسی برای کنترل باکتری‌های یخ‌ساز، قبل از بروز سرما، پوشاندن تنه درختان با دوغاب آهک شامل چهار کیلو در بشکه 200 لیتری و ایجاد بادشکن به طور عمود در جهت باد با کاشت درختان سوزنی برگ را از راهکارهای موثر در کاهش خطر سرمازدگی درختان مرکبات بیان کرد.

وی گفت: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان با تهیه و توزیع اطلاعیه ترویجی و نیز ارسال پیامک به عموم باغداران راه‌های جلوگیری از خطر سرمازدگی درختان مرکبات را اطلاع‌رسانی کرده است.

انتهای پیام/86022/ک20/

درختان سرمازدگی فریدونکنار کشاورزی مرکبات یخبندان جلوگیری پتاسیم راه‌های کودهای انتهای جریان استفاده باغداران ضیایی شهرستان خسارات زیادی