مازندشورا: به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، محمدرضا شیدفر امروز در جلسه ستاد بزرگداشت روز مازندران با محوریت معرفی و بررسی نماد این شهرستان با بیان اینکه نام مازندران از سالهای گذشته در دستور کار بوده و پیشنهاد در تقویم ایران داده شد، اظهار داشت: این تلاش با همت استاد هومند به همراه چند گزینه در سال 87 و روز آبانماه انتخاب و مصوب شد.
وی عنوان کرد: با توجه به مغایرت این روز با فرارسیدن کهن آئین مازندرانیها به نام تیرهماه سیزه شو در 12 آبان ماه با هماهنگی اداره ارشاد و میراث فرهنگی مراسمی با نام شب شعر بومی امسال برنامهریزی شده و به اجرا درآمد.
شیدفر با بیان اینکه هر قهرمانی در هر شکلی در تمام دنیا جنبه منطقهای، ملی و بینالمللی دارد و مطمئنا در ایران اسلامی نیز این جنبهها یا به نوعی سمبل و نماد وجود دارد، افزود: در این استان با وجود جاذبههای گردشگری زیاد و آثار تاریخی و باستانی، قله دماوند به لحاظ آثار طبیعی در جایگاه ویژهای قرار دارد.
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری آمل ادامه داد: میتوان برای شهرستان آمل نام دماوند را به عنوان نماد فکر کرد چرا که این قله خود نشانه سربلندی و سرافرازی مردم این شهرستان را بیان میکند.
وی با اشاره به وجود برخی کوهنوردان غیرمجاز به سمت دماوند و ارتفاعات قله یادآور شد: با هماهنگیهای لازم از سوی استانداری و میراث فرهنگی مازندران در کمیته طبیعتگردی استان این حضور کوهنوردان برعهده شهرداری رینه شده و این شهرداری به عنوان عضو در این کمیته باید نظارت لازم را داشته باشند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل نیز در این جلسه آغاز تاریخی طبری مازندران را از دوم مرداد ما و با نام اول فردینه ماه بیان کرد و گفت: امسال در سال 1528 طبری برابر بر 1395 هجری و شمسی به سر میبریم که این استان تنها استانی است که در کشور تاریخ جداگانه دارد.
محمد محمدی تصریح کرد: با توجه به شکلگیری حکومت تشیع در این شهرستان در سال 760 هجری قمری مصادف تاریخ آن با طبری از سوی پژوهشگران در حال بررسی و مطالعه است.
وی عنوان کرد: با وجود قله دماوند، بقعه ناصرالحق، شمس آل رسول میتوان هر یک از این آثار تاریخی را به عنوان نماد آمل در استان معرفی کرد.
انتهای پیام/