مازندشورا:قاسم احمدی لاشکی امشب در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به وجود مشکلاتی در تأمین برق حوزه انتخابیه، اظهار کرد: این نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر در گذشته سه بار کلنگزنی شد اما جدی گرفته نمیشد و مجبور شدیم کار را به طرح سؤال از وزیر نیرو بکشانیم.
وی افزود: وزیر نیرو را به حوزه انتخابیه آوردیم و این امر جواب داد و اکنون با دقت و سرعت کار بر روی پروژه در حال انجام است.
نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تجهیزات این نیروگاه از کشورهای کره جنوبی، سوئیس و ایتالیا خریداری شد و دارای کیفیت و استاندارد بسیار بالایی است و از طریق «ولگا» به سمت بندر نوشهر در حال انتقال است و تا اواسط این ماه وارد بندر نوشهر میشود.
وی بیان کرد: وزن محموله 460 تن است و بنابراین پلها توان تحمل این وزن برای انتقال به مقصد را ندارند و به همین منظور در حال انجام زیرسازیها و آمادهسازی محل استقرار برای انتقال به محل پروژه هستیم.
احمدیلاشکی خاطرنشان کرد: پیش از این سالها برق منطقه از چابکسر، سلمانشهر و نیز رویان نور دریافت میشد اما با احداث و تکمیل نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر یک نیروگاه سیکل ترکیبی تک محور است و دیگر مشکلات کمبود یا قطعی برق در منطقه وجود نخواهد داشت و این یک مژده برای مردم منطقه است.
وی گفت: برای احداث و تکمیل نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر بالغ بر 10 هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت و جزو اقدامات نادر و منحصر به9فرد در منطقه است.
مدیر امور انتقال برق غرب مازندران نیز اظهار کرد: اجرای پروژه نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر که از چند سال اخیر شروع شد با همت و تلاش مسؤولان منطقه و در رأس آن تلاشهای و پیگیریهای مجدانه دکتر قاسم احمدی لاشکی نماینده مردم شریف شهرستانهای نوشهر، چالوس و کلاردشت سبب تحولات بنیادین در تأمین برق منطقه در گستره غرب مازندران به ویژه نوشهر و چالوس خواهد شد.
بهزاد فقیهنصیری افزود: این نیروگاه در وهله نخست به صورت گازی و متعاقباً با بخار به شکل سیکل ترکیبی فعالیت خواهد کرد و به وسیله یک پست 230 کیلوولتی نیروگاهی و خروجی 63 کیلوولت، تأمین برق ایستگاههای منطقه نوشهر و چالوس را به دنبال دارد.
وی با تأکید بر اینکه با بهرهبرداری از این نیروگاه، ولتاژ در منطقه غرب مازندران و تأمین برق به صورت مستمر و ایمن برقرار میشود، بیان کرد: در حال حاضر وضعیت تأمین برق نوشهر و چالوس از طریق ایستگاههای 230 کیلوولت رویان و دانیال سلمانشهر انجام میشود که هر دو ایستگاه به وسیله ایستگاههای 400 کیلوولت کلاردشت و از طریق استان گیلان مرتبط میشود و از طرفی هم از طریق ایستگاه رویان که 400 کیلوولت از طریق مرکز مازندران است.
مدیر امور انتقال برق غرب مازندران تصریح کرد: با اجرای پروژه نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر، پست 230 کیلوولتی این شهرستان هم به بهرهبرداری میرسد که خود این پست مستقیماً نوشهر و چالوس را تغذیه میکند ضمن اینکه از سوی دیگر ایستگاه 230 کیلوولتی رویان و دانیال سلمانشهر هم برای این ایستگاه به عنوان «بکآپ» محسوب میشوند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه ایستگاه نیروگاهی نوشهر 230 کیلوولتی است تأمین برق و ولتاژ مازاد به ایستگاههای «حسنکیف» و «رویان» منتقل و از طریق «حسنکیف» نیز ایستگاه «دانیال» سلمانشهر تقویت میشود و در نتیجه از طریق ایستگاه دانیال، شهرستانهای عباسآباد، تنکابن و رامسر و از طریق خط رویان شهرستانهای نور و محمودآباد تغذیه و تقویت خواهند شد که مرکز بار و تأمین انرژی آن نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر است.
فقیهنصیری گفت: خط 230 کیلوولتی حسن کیف به رویان جزو پروژههای برق منطقهای نیز است به صورت دو مداره تبدیل میشود و قسمتی از فونداسیون آن نیز اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه نخستین محموله نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر طی دو هفته آینده از طریق دریا وارد بندر نوشهر میشود، تصریح کرد: اگر پیگیریها و مکاتبات چند ساله و مستمر شخص نماینده دوره نهم و دهم مجلس با رؤسای جمهور دولت قبل و کنونی و نیز وزارت نیرو نبود اجرای پروژهای با این وسعت بسیار بزرگ و بنیادین برای منطقه غرب مازندران و به ویژه نوشهر، چالوس و کلاردشت امکانپذیر نبود و جا دارد در این جا از زحمات احمدی لاشکی و شخص وزیر نیرو تشکر و قدردانی داشته باشم.
این مسؤول با بیان اینکه برای مسیر انتقال محموله 460 تنی به محل احداث نیروگاه با مسؤولان مرتبط نیز هماهنگیهای لازم انجام شد، اظهار کرد: این مسیر در ضلع جنوب شرقی بندر نوشهر و از طریق بستر رودخانه در حال آمادهسازی است که محموله به خیابان ستارخان و در انتها به کمربندی و در نهایت به سمت نیروگاه منتقل میشود.
وی مدت زمان اجرا و بهرهبرداری از پروژه نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر را 18 ماهه اعلام کرد و افزود: البته شاید با توجه به بزرگی و اهمیت بسیار بالای این پروژه ملی این زمان کمی طولانیتر هم بشود ولی آنچه مسلم است اینکه تحول بسیار مبارکی در حوزه برق منطقه غرب مازندران و به ویژه نوشهر، چالوس و کلاردشت به وجود میآید.
مدیر امور انتقال برق غرب مازندران با بیان اینکه نیروهای متخصص برق منطقه برق در این نیروگاه جذب خواهند شد، اذعان کرد: با بهرهبرداری از این نیروگاه، خاموشیهای برق در غرب مازندران به پایان میرسد و دیگر شاهد افت ولتاژ و قطع برق نخواهیم بود.
وی یادآور شد: نیروگاههای کوچک دیگری هم در دست اقدام داریم که برق را منطقه تأمین خواهد کرد.
مدیر نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر نیز اظهار کرد: با توجه به نیاز روز افزون به انرژی الکتریکی و افزایش میزان مصرف برق در منطقه غرب استان، تصمیم به ساخت نیروگاه توسط بخش خصوصی در شهرستان نوشهر گرفته شد و با پیگیری های به عمل آمده از سوی نماینده محترم مردم شهرستانهای نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی، پروژه ساخت نیروگاه 460 مگاواتی غرب مازندران با سرمایهگذاری شرکت تولید برق ماه تاب کاسپین از شرکتهای گروه ماه تاب از تیر ماه سال جاری در زمینی به مساحت حدود 9 هکتار در جاده معدن نوشهر آغاز شد.
محمدحسین آزادمرد میزان سرمایهگذاری این پروژه بالغ را بر هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: زمان ساخت نیروگاه 36 ماهه و از نوع نیروگاه سیکل ترکیبی تک محور به عنوان نخستین نیروگاه از این نوع در کشور است.
وی افزود: راندمان حرارتی نیروگاههای سیکل ترکیبی کشور در حدود 48درصد است در حالیکه راندمان نیروگاه سیکل ترکیبی غرب مازندران ـ نوشهر در حدود 57 درصد خواهد بود.
مدیر نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر بیان کرد: با عنایت به سیاستهای کلی کشور درباره استفاده بهینه از سوخت و جلوگیری از هدر رفت ثروت ملی، نیروگاه سیکل ترکیبی غرب مازندران گام بسیار مهمی در این راستا تلقی میشود و افزایش راندمان در طول عمر نیروگاه، سبب میلیاردها دلار صرفه جویی در مصرف گاز طبیعی خواهد شد.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر سطح آلودگی ناشی از عملکرد این نیروگاه بسیار کمتر از نیروگاههای کشور است و این امر در راستای حفظ محیطزیست یک امتیاز برجسته محسوب شده و در منطقه سرسبز نوشهر که ساختگاه نیروگاه است اهمیت و برتری ویژهای به حساب میآید.
آزاد مرد خاطرنشان کرد: با پیگیریهای فراوان احمدیلاشکی در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون انرژی و نیز پیگیری از وزارت نیرو، به ویژه در سال گذشته که منجر به حضور چیتچیان وزیر نیرو در محل ساختگاه نیروگاه شد در نهایت عملیات احداث این پروژه در تیرماه سال جاری آغاز شد و انشاءالله بعد از 28 ماه واحد گاز و پس از 34 ماه واحد بخار آن سنکرون خواهد شد.
وی درباره اهداف اصلی پروژه نیروگاه 460 مگاواتی نوشهر، گفت: تأمین مطمئن و مستمر برق استان مازندران به ویژه در منطقه غرب استان و شهر بندری نوشهر، جبران افت ولتاژ شبکه در منطقه غرب استان و ایجاد اشتغال در شهر نوشهر و کاهش بیکاری از مهمترین اهداف این پروژه عظیم است.
انتهای پیام/86019/ن20/