از ساخت مجتمع‌‌های آب‌رسانی تا اختصاص ردیف عمرانی مستقل برای مدیریت رودخانه‌ها

مازندشورا: اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبری از مسائل مهمی است که نه تنها در شعار، بلکه باید در عمل اجرایی شده و به‌عنوان یک ضرورت مهم مورد توجه قرار گیرد که ساخت مجتمع‌‌های آب‌رسانی در روستاها یکی از راه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی است.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نکا، بازدید میدانی مسؤولان نکایی در شرق مازندران از سد گلورد و بررسی وضعیت پیشرفت آن، بهانه‌ای شد تا با حضور رؤسای مختلف شهرستان نکا، چرایی و چگونگی اقتصاد مقاومتی و راه‌های رسیدن به آن در نگاه اجمالی بیان شود.

اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، به‌عنوان شعار محوری امسال که توسط رهبری ترسیم و به همه ابلاغ شده است، شعاری در امتداد استراتژی انقلاب اسلامی و در استمرار همان شعار اصلی نظام ما یعنی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی است که همه ما موظف به اجرای آن و عملیاتی کردن درست آن هستیم.

برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی برنامه‌ریزی دقیق و مناسب انجام شده است و 12 برنامه محوری در این زمینه طراحی و برنامه‌ریزی شده است که برنامه‌های مختلف سبک زندگی، راندمان تولید، مدیریت مصرف و ... ازجمله مصداق‌های مهم برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.

* تلاش برای رفع محرومیت‌زدایی از روستاها، مصداق بارز اقتصاد مقاومتی

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران در جلسه شورای اداری شهرستان نکا، هم با تبیین اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبری، اجرایی شدن آن را در تمام برنامه‌ها و کارها مهم عنوان کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی یک رویکرد است که مختص به زمان و مکان خاص نیست و همه ما باید برای رشد و شکوفایی، برنامه‌های مختلف خود را در راستای این مسأله قرار دهیم.

محمدابراهیم یخکشی با اعلام اینکه تلاش برای رفع محرومیت‌زدایی از روستاها، مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: تولید و افزایش تولید از مباحث مهم در این بخش است که باید در عرصه‌های مختلف دنبال شود و سازوکار مناسب برای این امر اندیشیده شود تا تولید پایدار اتفاق بیفتد.

وی افزود: استقلال‌طلبی، تعمیق اقتصاد مقاومتی در کل جامعه، تعریف برنامه و انجام برنامه‌ریزی مناسب و بهره‌وری مناسب از مسائل مهم در اقتصاد مقاومتی است که نباید از نظر دور نگه داشته شود.

مدیر عامل آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه مشارکت و همکاری مردم در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی مهم است، یادآور شد: دانش بنیان بودن برنامه‌ها و برنامه‌ریزی درست و اصولی از مسائل مهمی است که باید در تحقق این امر دنبال شود.

این مسؤول ادامه داد: تشکیل گروه‌های تخصصی با برنامه مدون و اصولی در محورهای مهم اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و... و تشکیل اتاق فکر با استفاده از برنامه‌های محلی مسأله‌ای است که می‌تواند کمک‌کار ما برای تحقق اقتصاد مقاومتی در روستاها و جوامع محلی باشد.

یخکشی بیان کرد: سدگلورد نکا در ابتدا با هدف کشاورزی و تأمین آب در این بخش در دستور کار قرار گرفت و سپس با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری‌های مختلف، کارآیی‌هایی همچون تأمین آب شرب، گردشگری، تولید انرژی برق آبی، پرورش ماهیی در پایین دست سد گلورد و ... در برنامه‌ریزی گنجانده شد.

وی گفت: افزایش راندمان تولید، تسریع در ساخت و ساز سد گلورد و فرهنگ سازی و ترویج مدیریت مصرف آب هم نوعی اقتصاد مقاومتی است که با قوت در حال اجراست و تا پایان امسال به آبگیری اولیه می‌رسد.

* ساخت مجتمع‌‌های آب‌رسانی به روستاها گامی برای تحقق اقتصاد مقاومتی

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران در ادامه ساخت مجتمع‌‌های آب‌رسانی به روستاها را گامی برای تحقق اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و افزود:‌ تأمین منابع آب شرب استان مازندران از منابع زیرزمینی و مدیریت نکردن مناسب در مصرف آب و هدر رفت این منابع عظیم خدادادی موجب شد تا کمبود آب در مناطق مختلف مشهود شود.

این مسؤول اظهار کرد: ساخت مجتمع‌های آب‌رسانی روستایی و رفع مشکل کمبود آب در روستاها از مسائل مهمی است که دنبال می‌شود و همچنین تلاش داریم تا سال آینده طرح‌های مختلف آب‌رسانی و نیروگاهی را استارت زده و در رفع مشکل کمبود آب در مازندران و به‌ویژه در شرق مازندران تلاش شود.

یخکشی اضافه کرد: در شرایط بحرانی کمبود منابع آبی در شرق مازندران که با استفاده از سفره‌های زیرزمینی و عدم جایگزینی مناسب برای آب ایجاد شده است؛ سد گلورد نکا در شرق مازندران از جمله بارقه‌های امید برای تأمین آب کشاورزی و آب شرب است که علاوه بر تأمین آب برای تولید انرژی، گردشگری و.. هم مثمر ثمر است.

 * اختصاص ردیف عمرانی مستقل برای مدیریت رودخانه‌ها

وی با اشاره به اینکه بیشترین رودخانه را در مازندران داریم اما از عقب‌ماندگی‌های مختلف در این بخش رنج می‌بریم، گفت: اعتبارات مختلف در این بخش دیده شده اما کافی نیست و تلاش داریم تا ردیف عمرانی مستقل برای مدیریت رودخانه‌ها داشته باشیم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران گفت: رودخانه نعمت بزرگ خدادادی است که به دلایل مختلف برای استان مازندران نقمت شده است و وجود سیلاب‌های مختلف و طغیان رودخانه‌ها اذیت و آزار مختلفی را برای مردم به همراه داشته است که باید با برنامه‌ریزی مختلف با رفع این مشکلات، از رودخانه استفاده چندمنظوره شود.

* لایروبی رودخانه نکا، نیازمند حمایت‌های استانی

فرماندار نکا هم در سخنانی با بیان اینکه لایروبی رودخانه نکا، نیازمند حمایت‌های استانی است، اظهار کرد: عرض رودخانه‌های نکا از بالادست تا پایین دست این شهرستان از 500 متر به هشت متر در پایین دست می‌رسد که همین امر تلاش برای لایروبی این رودخانه‌ها را افزایش می‌دهد که به دلیل کمبود اعتبارات، نیازمند اعتبار استانی هستیم.

جعفر احمدی افزود: برای زیباسازی رودخانه نکا رود که از وسط این شهر می‌گذرد برنامه‌های مختلفی در دستور کار قرار گرفته است که احداث سد لاستیکی و ایجاد دیواره حفاظتی از جمله این موارد است.

وی گفت: وارد کردن حلقه‌های چاه جدید به مدار آب‌رسانی در شهر و ایجاد مجتمع‌های آبرسانی روستایی، شامل 6 مجتمع آب‌رسانی است که با اجرایی شدن آن، حداقل 47 روستا از آب آشامیدنی سالم برخوردار می‌شوند.

انتهای پیام/86002/خ30

اقتصاد مقاومتی مازندران مختلف تولید آب‌رسانی برنامه‌ریزی روستاها مناسب رودخانه مدیریت برنامه‌های کمبود رودخانه‌ها تأمین منطقه‌ای عمرانی شهرستان منابع گلورد اینکه یخکشی اظهار افزود پایین استفاده مسائل دنبال افزایش مدیرعامل برنامه لایروبی نیازمند استانی مستقل داریم مجتمع‌‌های ایجاد می‌رسد مجتمع‌های حمایت‌های مختلفی زیرزمینی انرژی روستایی اعتبارات خدادادی استان اعلام هستیم راندمان محرومیت‌زدایی اسلامی رهبری اختصاص محوری امسال مصداق اجرایی تشکیل کشاورزی دستور ادامه مسؤول برنامه‌ها گزارش اصولی گردشگری