مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سوادکوه، تعزیه دارای سابقه طولانی تاریخی و مذهبی است و در راستای توجه به بخشی از گستره قیام حسینی و بیان آن وقایع و مظلومیت شهدای کربلا همواره مورد توجه بود.
تعزیه روستای اتو دارای سابقه بیش از 170 سال از گروههای شناختهشده ملی و استانی است که در دهه اول ماه محرم میزبان هزاران نفر از علاقهمندان به قیام حسینی است.
برگزاری نمایشگاه «170 سال با تعزیه روستای اتو» که به مناسبت گرامیداشت روز مازندران و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه در سالن اجتماعات این اداره برگزار شد، فرصت مناسبی برای بررسی فعالیتهای گروه تعزیه روستای سوادکوه است.
* تعزیه؛ شناسنامه عزاداری مردم سوادکوه
عینالله طالبی در گفتوگو با فارس، با اشاره به اینکه تعزیه به نوعی شناسنامه عزاداری مردم سوادکوه است و در منطقه کسلیان با محوریت روستای اتو سابقه بیش از 180 ساله دارد، گفت: تجسم وقایع عاشورا و زندهنگهداشتن آن در بین مردم از مسائل مهم مربوط به این حوزه است.
وی با بیان اینکه به دلیل اینکه تعزیه باعث زندهشدن وقایع عاشورای حسینی در بین مردم میشود، در بین آنان دارای قداست است، افزود: ثبت تعزیه در میراث فرهنگی بیانگر اهمیت و اثرگذاری آن است.
معاون فرماندار سوادکوه با اشاره به اینکه گروههای تعزیه سوادکوه، پراکنده و خودجوش هستند و نیاز به ساماندهی آنان توسط ارشاد است، خاطرنشان کرد: برگزاری جلسه تخصصی با موضوع تعزیه در سوادکوه به منظور ساماندهی، حمایت از آنان و توجه به نیروپروری باید در اولویت قرار گیرد.
* تعزیه بهعنوان نشان هنری مذهب شیعه