مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، غلامحسین شافعی صبح امروز در حاشیه برگزاری مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مازندران در جمع خبرنگاران در اتاق بازرگانی اظهار کرد: در طول سالهای گذشته بخش تولید نتوانست از تولید جامع پیروی کند.
وی تصریح کرد: اما بخش مصرف ما از مصرف جهانی پیروی کرد و چون نتوانستیم به تولید جهانی برسیم، یک شکاف بین تولید ما و تولید جهانی ایجاد شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران یادآور شد: در حال حاضر مصرفکنندگان به دنبال استفاده از کالای با تکنولوژی روز هستند که این موضوع باعث میشود که بخشی از کالاهای تولید نتواند در بازار فرصت رقابت پیدا کند از طرفی استفاده از کالای بیکیفیت گاهی چینی نیز در بین قشر متوسط به پایین باعث میشود که به تولید داخل چندان توجه نشود.
وی اضافه کرد: از طرفی تولید داخلی به دلیل استفاده از تکنولوژی قدیمی شاهد افزایش قیمت تمام شده است که تمایل به مصرف تولید داخل را کاهش داده است.
شافعی یادآور شد: در حال حاضر بالاترین اولویت در کشور کاهش شکاف تکنولوژی در بخش تولید است که باید این روند برداشته شود.
وی خاطر نشان کرد: بسیاری از تولیداتی که در بخش اقتصادی داریم، در چند سال اخیر مشتریان داخلی خویش را از دست میدهند به این دلیل که به تولیداتی اصرار داریم که در بازار مشتری برای کالای تولیدی فعلی نداریم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران یادآور شد: اگر در طرح حمایت تولید داخل توسط دولت باید بازنگری جدی ایجاد میشد، حمایت از تولیداتی باید مدنظر قرار گیرد که مشتری مناسب در کشور دارد، تزریق منابع به واحدهای که آینده روشن برای آنها متصور است باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: این سیاست که همه واحدهای تولیدی دارای مشکل باید مورد حمایت قرار گیرد، چندان صرفه اقتصادی ندارد.
شافعی در پاسخ به سؤوالی درباره رفع مشکلات اقتصادی در پسابرجام، گفت: اینکه در پسابرجام همه مشکلات اقتصادی کشور حل میشود، اشتباه است.
وی ادامه داد: در برجام دیدگاه جهانی به سمت کشور ما تغییر کرد، در حال حاضر با ترافیک هیأتهای تجاری برای مراجعه به کشور مواجه هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی ایران یادآور شد: فعالان اقتصادی سایر کشورها برای ورود به ایران تنها به اقتصاد ایران توجه ندارند، آنها امنترین راه برای دسترسی به بازار پیرامونی را ایران میدانند.
وی اضافه کرد: اشتیاق برای همکاری با ایران در حال حاضر بسیار بالا است، مشکلاتی برای ایجاد روابط بانکی با برخی از کشورها داریم و دولت به دنبال رفع مشکلات بانکی است.
شافعی در پاسخ سؤوال خبرنگار فارس درباره اینکه آیا سیاست اصل 44 در کشور موفق بود، اظهار کرد: رهبری با ابلاغ سیاستهای اصل 44 محور تغییر و تحول اقتصادی را برای کشور پیشبینی و برنامهریزی کرده بودند ولی این سیاست در کشور اجرایی نشد.
وی با اعلام اینکه به دلیل عدم اجرای صحیح سیاستهای ابلاغی اصل 44 تنها این سیاست به تغییر مالکیت نزول پیدا کرد، افزود: هدف متعالی سیاست ابلاغی اصل 44 تغییر مدیریت بود نه تغییر مالکیت، به این دلیل سیاستهای اصل 44 به اهداف خویش نرسید.
شافعی با اعلام اینکه در اجرای سیاستهای اصل 44 واگذاری به بخش خصوصی نازل بود، گفت: در بسیاری واگذاری تنها به صورت صوری بود، بسیاری از واگذاری به بخشهای غیرخصوصی و شبه دولتی واگذار شد.
وی ادامه داد: در سیاست اصل 44 تاکید فراوانی بر توانمندسازی بخش خصوصی که در این بخش اقدام مفیدی انجام نشد، بخش خصوصی به دلیل اینکه به لحاظ مسائل مالی از قدرت کافی برخوردار نبود، توان رقابت برای اجرای اصل 44 نداشت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه پاسخ سؤوال خبرنگار فارس که اتاق چه اقدامی برای اجرای این ابلاغیه انجام داده است، اظهار کرد: اتاق وظیفهای مشاورهای دارد، اتاق نقش مشورتی دارد و اینکه چه مقدار توجه شود در اختیار اتاق بازرگانی نیست.
شافعی در ارتباط با ایجاد منطقه آزاد تجاری گفت: مناطق آزاد تجاری به کارکردهای خویش در کشور نرسید باید تلاش شود که این مناطق کارکردهای خویش را به خوبی داشته باشد.
انتهای پیام/86004/و40