مازندشورا: ساری - مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با اشاره به مهاجرت زمستانی یک میلیون قطعه پرنده به استان گفت: پرنده نگری از شاخه های پرطرفدار صنعت گردشگری است.

مازندشورا:دلاور بزرگ نیا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مناسب روز ملی پرنده نگری و اینکه برنامه های متنوعی برای گردشگران و عموم مردم  در کشور ومازندران برگزار می شود اظهار داشت: پرنده نگری یکی از شاخه های پرطرفدار صنعت گردشگری است که در مازندران در حال توجه و رونق گرفتن است.

وی با بیان این که مازندران دارای  بهترین سامانه های پرنده‌نگری در ایران است افزود: : پرنده‌نگری به عنوان مشاهده و بررسی پرندگان در طبیعت بخشی از فعالیت بوم گردی یا اکوتوریسم به شمار می‌آید و هنگام کوچ بهاره و کوچ پائیزه پرندگان می‌توان بیشترین گونه‌های پرنده را مشاهده کرد.

وی تاکید کرد: این فعالیت در صورتی که با برنامه‌ریزی صحیح انجام شود، نه تنها آسیبی به زیستگاه پرندگان نمی‌زند، بلکه موجب ، بهبود زیستگاه، حمایت از تنوع زیستی، افزایش آگاهی‌های عمومی نسبت به آن‌ها، تأثیرات آرامش دهنده بر انسان‌ها، بهبود وضعیت معیشتی جوامع محلی، درک جایگاه پرندگان برای برنامه ریزی بلند مدت و شناسایی گونه‌های آسیب‌پذیر است.

مدیرکل گردشگری مازندران افزود: در برخی دفاتر خدمات سیاحتی -جهانگردی پرنده‌نگری به‌عنوان یک تور و بسته سفر تعریف شده و هم‌اکنون هم شاهد فعالیت برخی تورها در این بخش هستیم . پاییز و زمستان گذرانی پرندگان در تالابها، جذابیت خاصی به آبندانها، رودخانه ها و تالابهای مازندران بخشیده و مناظر زیبایی را برای استفاده علاقه مندان و دوستداران طبیعت به ارمغان آورده است.

بزرگ نیاز با بیان اینکه حدود یک‌میلیون قطعه پرندگان مهاجر وارد مازندران می‌شوند که به‌نوعی یک‌سوم پرندگان کشور را می‌تواند شامل شود افزود: تورهای گردشگری پرنده‌نگری ،جوامع محلی می‌توانند درآمد بیشتری از شکار و صید به‎دست آورند و منازل این مناطق می‌توانند به‎عنوان مراکز اقامتی برای گردشگران باشند و  با غذاهای محلی از گردشگران پذیرایی کنند که باید روی آن کار شود.

پرندگان مازندران گردشگری پرنده پرنده‌نگری فعالیت گردشگران افزود زیستگاه بهبود جوامع می‌توانند گونه‌های پرطرفدار مدیرکل مشاهده اینکه طبیعت برنامه