مازندشورا:به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از شهرستان گلوگاه، محمدحسین فاضلی بعدازظهر امروز به مناسبت دهه وقف در جمع خبرنگاران این شهرستان، اظهار کرد: وقف، میراثی ماندگار از سوی ائمهاطهار (ع) و بزرگان دین است بهطوری که سفارش شده تا هر فردی به هر میزانی که توان دارد، وقف کند.
وی با بیان اینکه همه باید برای امور وقف و موقوفات بسیج شویم، افزود: کار در اوقاف بسیار پیچیده است، لذا برای وقفهای جدید همه صنفها و اقشار مردم بهویژه علما و روحانیت معزز باید تبلیغ کنند تا این سنت حسنه احیا شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گلوگاه با تأکید بر اینکه همه مسؤول ترویج وقف هستیم، تصریح کرد: توجه به نیازهای روز جامعه، کتاب و کتابخوانی، اقتصاد مقاومتی، اشتغالزایی جوانان، مناسبتهای ملی و مذهبی، حفظ ارزشهای اسلامی و مسائل مختلف دانشجویان و دانشآموزان بیبضاعت نیز باید مد نظر خیران باشد.
*اختصاص 75 درصد موقوفات به مراسم سیدالشهداء(ع)
این مسؤول بیان کرد: 195 موقوفه متصرفی (بدون تولیت و زیر نظر ولی فقیه) و پنج موقوفه غیرمتصرفی، 154 رقبه در حوزههای کشاورزی، مسکونی و باغات، هشت بقعه متبرکه و 98 مسجد، حسینیه، زینبیه و فاطمیه در گلوگاه وجود دارد.
فاضلی با بیان اینکه 75 درصد موقوفات به نیت مراسم سیدالشهدا(ع) در محرم است و 75 درصد این میزان در ماه صفر هزینه میشود، افزود: البته 75 درصد این نیات نیز از سوی واقف، برای برگزاری مراسم در مساجد است.
وی با اعلام اینکه 30 اجاره اولیه و تمدید 100 سند جدید وقفی در این شهرستان صورت گرفته است، افزود: اطلاعات پایهای 290 رقبه تکمیل و امیدواریم همه رقبهها را تا پایان سال تکمیل کنیم.
* پروژههای در حال انجام اوقاف گلوگاه
عضو شورای فرهنگ عمومی گلوگاه اظهار کرد: در طرح جامع امامزادگان نیز، پروژه امامزاده محمد روستای «هشتیکه» تا حدودی آماده و به سازمان ارسال شد تا پس از تأیید بتوانیم منابع آن را تأمین و این طرح را فاز به فاز اجرا کنیم.
این مسؤول گفت: طرح فاضلاب در «بیبی زینب» گلوگاه نیز بهدلیل ضرورت و بالابودن آبهای سطحی در این مکان، با 70 درصد پیشرفت فیزیکی در حال ادامه کار است که تاکنون 50 میلیون تومان برای آن هزینه شد و بقعه «ملاعماد» روستای تیلهنو نیز با 20 میلیون تومان کمک مردمی و تنها یک میلیون کمک دولتی در حال انجام است.
فاضلی بیان کرد: تاکنون 220 سند رقبه موقوفات شامل 48 موقوفه و اماکن مذهبی به مساحت بیش از 4 میلیون و 168 هزار مترمربع در گلوگاه به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اهمیت عمل به نیات واقفان، ادامه داد: برخیها اصرار دارند که وقف را تغییر بدهیم اما سند وقفنامه موقوفات، موارد دیگری را شامل میشود، لذا در وقفهای جدید که به ثبت میرسد، به واقفان مشاوره میدهیم تا این سنت حسنه در جای خود هزینه شود.
* ثبت دو وقف جدید در گلوگاه
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گلوگاه بیان کرد: در سالجاری و در اجرای نیات واقفان هفت نیت اجتماعی به ارزش 66 میلیون و 639 میلیون ریال، سه نیت مذهبی با هزینه بیش از 420 میلیون ریال، پروژههای عمرانی به ارزش بیش از 2 میلیارد و 224 میلیون ریال و 328 میلیون و 235 هزار ریال نیز در بخش فرهنگی قرآنی هزینه شده است.
این مسؤول گفت: دو وقف جدید در سالجاری شامل خانه عالم در روستای «وزوار» و فاز دوم مسجد مهدیه هشتیکه به ثبت رسیده و سه وقف دیگر نیز الحاقی به مسجد و حسینیه است.
* برگزاری مشاوره برای وقفهای جدید
فاضلی با اشاره به اینکه هفت انجمن یاوران وقف را در سالجاری داشتیم، اظهار کرد: همه ثبتهای وقف جدید با مشاوره انجام میشود.
وی ادامه داد: طرح نوروزی آرامش بهاری در هشت بقعه، نشاط معنوی در دو امامزاده با زیرپوشش قرار دادن 120 جوان، برپایی خیمههای معرفت، جشن ولایت علوی در 6 بقعه و مکان مذهبی، برپایی 47 خیمه معرفت، اجرای قرارگاه سیدالشهداء(ع)، تجهیز 6 امامزاده، همایش بزرگداشت امامزادگان در میلاد امام رضا (ع) با حضور 700 نفر، برگزاری دو کرسی گفتمان انقلاب اسلامی، طرح مودت در امامزادگان و تربیت 600 نفر در برنامههای قرآنی از فعالیتهای اداره اوقاف و امور خیریه گلوگاه است.
* احیای موقوفات پس از انقلاب
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گلوگاه بیان کرد: در دهه وقف نیز تبلیغات محیطی، نشست صنفی وقف در دفتر امام جمعه، همایش یاوران وقف، شرکت در نماز جمعه، برگزاری مسابقات نقاشی و مقالهنویسی و ... را داریم.
این مسؤول با اشاره به وظیفه مهم رسانه در ترویج سنت حسنه وقف، خاطرنشان کرد: بیتردید رسانه یکی از مؤثرترین صنفها در تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف است و اگر یک رسانه بتواند با تشویقها و ترغیبهای خود، حتی به ثبت یک وقف جدید کمک کند، در اجر و پاداش واقفان سهیم است.
فاضلی در پایان گفت: وقف از گذشته بسیار مظلوم بوده است، در زمان رضاخان، به بهانه اصلاحات ارضی بسیاری از موقوفات را از بین بردند اما با استقرار انقلاب و نظام اسلامی، موقوفات احیا شد و اکنون ضرورت اصلی جامعه در بخش وقف این است که براساس نیاز روز جامعه باشد.
انتهای پیام/86001/ک40/