مازندشورا:به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از شهرستان آمل، ستار علیزاده بعدازظهر امروز در نشست شورای اداری این شهرستان، اظهار کرد: در دهه وقف زمینه ترویج و تحریک مردم برای روی آوردن بیشتر به وقف انجام شود.
وی افزود: ایجاد وقفهای جدید باید بر اساس نیازهای جامعه انجام شود هر چند در آغاز دهه وقف برنامههای زیادی از جمله دیدار با خانوادههای شهدا، همایش وقف و رسانه، دیدار با واقفان، نشست با مسؤولان صنفی و دیدار با مسؤولان شهری در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه ایستگاه همه واقف باشیم در دهه وقف برگزار میشود، ادامه داد: وقف هنوز در جامعه جا نیفتاده است هر چند حوزه وقف بسیار گسترده و دارای دایره وسیع است.
*مسؤولان باید عامل، مروج و مدافع وقف باشند
این مسؤول با اعلام اینکه شعار همه واقف باشیم باید در جامعه بیشتر عملیاتی شود، بیان کرد: دهه وقف فرصت مناسبی برای لبیکگویی به ندای رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است و باید این شعار ارزشمند عملیاتی و اجرا شود.
علیزاده با بیان اینکه همه مدیون وقف و بزرگ شده مکتب اهل بیت(ع) و امامان هستیم، ادامه داد: وقف روح عدالت اجتماعی، رأفت و محبت را در جامعه اسلامی ترویج میکند.
وی با اشاره به اینکه باید در زمینه وقف مسؤولان به صورت جدی وارد شوند، خاطرنشان کرد: آثار و برکات وقف بیشمار است و باید در نهضت بزرگ وقف اقدامات اساسی انجام شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اعلام اینکه اهل بیت(ع) و امامان مروجان، عاملان و حامیان بزرگ وقف بودند، افزود: مسؤولان باید عامل، مروج و مدافع وقف باشند.
این مسؤول با اشاره به اینکه ارتباط بین وقف و اقتصاد مقاومتی عمیق و گسستنی است، بیان کرد: وقف به نوعی اقتصاد مقاومتی بوده و رکن اقتصاد مقاومتی و وقف حضور مردم در صحنه هستند.
علیزاده با اعلام اینکه وقف ظرفیت مردمی بزرگی است که حمایت و همراهی مسؤولان میتواند بسیار در آن ماندگار و اثرگذار باشد، یادآور شد: بسیاری از احتیاجهای جامعه را میتوان با وقف حل کرد زیرا وقف بازوی محکم و کمک بزرگ برای حاکمیت لحاظ میشود.
*وقف باید به درستی در زیرساختها عملیاتی شود
وی با اشاره به اینکه وقف باید به درستی در زیرساختها عملیاتی شود، اظهار کرد: حفظ و حراست از موقوفات، بهرهوری از آن و اجرای نیت واقفان خیراندیش از مهمترین وظایف است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اعلام اینکه امروزه موقوفات بهرهوری کم دارند، بیان کرد: دغدغه رهبر معظم انقلاب نیز بهرهوری لازم از موقوفات است زیرا وقف انسان را ماندگار میکند و موقوفه نامدار خراسانی از موقوفات این شهرستان بوده که بیش از 511 سال قبل وقف شده و هماکنون منشأ خیر و برکت است.
این مسؤول ادامه داد: تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی از دیگر الزامات است و میتواند ترقی و پیشرفت جوانان و نوجوانان را به بار آورد.
علیزاده با اشاره به اینکه 74 وقف جدید در سال جاری به ارزش بیش از 5 میلیارد تومان و فضای بیش از 225 متر مربع انجام شد، بیان کرد: در شهرستان آمل نیز 9 وقف جدید شکل گرفته است.
وی با اعلام اینکه در اجرای طرح مودت 9 میلیارد ریال وجه نقدی و 50 میلیارد ریال به صورت غیر نقدی برای امامزادگان هزینه شده است، متذکر شد: سنددار کردن موقوفات از دیگر برنامههای ماندگار بود که با همکاری ادارهکل ثبت اسناد مازندران 720 سند اخذ شده که برای 10 هزار رقبه حدود 8 هزار هکتار بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به اینکه از ابتدای تشکیل اوقاف و امور خیریه تا سال 1392 در مازندران 353 هکتار موقوفه سنددار شد ولی از سال 1392 تاکنون 217 هکتار موقوفه سنددار شدند، بیان کرد: در زمینه موقوفات با همکاری قضات مازندران 210 مورد حکم صادر شده و طی آن 400 هکتار از موقوفات احیا شد.
*بررسی 8 هزار و 816 سند
این مسؤول با اعلام کشف 18 موقوفه در مازندران، بیان کرد: حدود 4 هزار سند اجاره در این بین موجود بوده که 8 هزار سند منقضی تمدید شد.
علیزاده با اعلام اینکه 18 هزار و 449 نفر در طرح تربیت حفاظ بنا به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در مازندران مشغول شدند، ادامه داد: در این بین 72 هزار نفر با ثبتنام امر حفظ را در پیش گرفتند.
وی گفت: براساس فعالیت اداره تحقیق اوقاف و امور خیریه مازندران 8 هزار و 816 سند مورد بررسی قرار گرفته و بیش از 90 میلیارد ریال در حوزه بقاع متبرکه و بقاع هزینه شد.
انتهای پیام/86012/ج40/