حرف‌هایی که به کُندی عملیاتی می‌شود/ اقتصاد مقاومتی و موانع پیش‌روی تولیدکنندگان

مازندشورا: نامگذاری سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نشان از اهمیت هرچه بیشتر این مقوله و خارج کردن آن از مصوبات و عملی کردن آن است.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان رامسر، پس از سال‌ها که مقام معظم رهبری بر اهمیت اقتصاد مقاومتی تأکید کردند، سرانجام سال 1395 را به نام سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامیدند که نشان از اهمیت هرچه بیشتر این مقوله و خارج کردن آن از مصوبات و عملی کردن آن است.

اما به راستی پس از گذراندن نیمه اول سال و حتی بیشتر سال، این شعار چه اندازه به مرحله عمل رسیده و چقدر به آن جامه عمل پوشاندیم؟!

* رفع موانع سر راه تولیدکنندگان چه مقدار بوده؟

البته این موضوع را هم باید در نظر داشت که فقط تولید داخلی و توجه به صنایع کوچک برای محقق ساختن آن ملاک نبوده، بلکه راه‌های رسیدن و پرداختن به این موضوعات نیز باید فراهم باشد و کشاورز و تولیدکننده به جای پشیمانی و صرف‌نظر از اقدامات انجام داده به‌راحتی بتواند برای گسترش فعالیت خود و رسیدن به تولید انبوه گام‌های مؤثری بردارد.

فرماندار رامسر در یکی از جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه از همه مدیران و رؤسای بانک‌ها انتظار مدیریت جهادی داریم تا برای حل مشکلات کارآفرینان عنایت و توجه ویژه داشته باشند، گفت: هنر مدیریت در این است که برای حل مشکلات و حمایت از تولیدکنندگان با ایجاد تسهیلات حداقلی بتوان برای جوانان اشتغال ایجاد کرد که سبب موفقیت و حتی صادرات داخلی محصولات آنها به استان‌های دیگر و سربلندی شهرستان شود.

* وجود ضعف در بخش صنایع

حسین شعبان‌سروری موفقیت در حوزه کشاورزی را با اجرای مصوبات و ارائه تسهیلات مطلوب دانست که فرصت‌های شغلی مناسبی برای جوانان ایجاد شد و اظهار کرد: با وجود موفقیت در حوزه کشاورزی اما در بخش صنایع کنی ضعیف عمل کردیم.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به فعالیت‌های صورت‌گرفته در غالب بسته توسعه اقتصادی، اضافه کرد: در قالب این بسته 23 طرح تولیدی با مبلغ ریالی 23 هزار و 760 میلیون ریال و اشتغال 60 نفر در رامسر توانستیم شرایط مناسبی را فراهم کنیم و از تمام بخش‌های حامی از جمله مدیریت جهاد کشاورزی، بانک کشاورزی و به‌ویژه کارآفرینان شهرستان که با اراده جدی این امر را محقق کردند قدردانی می‌کنیم و امیدواریم به‌زودی آثار سرمایه‌گذاری‌ها را لمس کنیم.

* کم‌توجهی بعضی بانک‌ها به پروژه‌ها

فرماندار رامسر با تأکید بر اینکه موانع کارآفرینان و تولیدکنندگان باید مرتفع شود، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها باید توجه و همکاری لازم داشته باشند که متأسفانه برخی بانک‌ها کم‌توجهی می‌کنند و در مقابل بعضی بانک‌ها مشارکت ویژه دارند که از آنها قدردانی می‌کنیم.

وی به مصوبات گذشته که تشکیل کمیته‌های اقتصاد مقاومتی در شهرداری‌ها و بخشداری برای امکان‌سنجی و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها بود، اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه شهرهای ما از ظرفیت‌های بالایی در حوزه اقتصادی و گردشگری برخوردار هستند باید تلاش کنیم تا با شناسایی، هدایت و حمایت فرصت‌های مناسب اشتغال ایجاد شود.

* تحقق اقدام و عمل با روحیه جهادی

وی با اشاره به قرار داشتن در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام ‌و عمل و تأکید مقام معظم رهبری، گفت: اقدام و عمل مبنی بر حرکت و روحیه جهادی و نگاه بسیجی باید باشد تا زمینه ساز سرمایه‌گذاری بوده و با تکیه بر مردم و همکاری آنها می‌توانیم مشاغل خرد و کلان را توسعه دهیم.

فرماندار رامسر با اشاره به مرکز رشد و فناوری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، تصریح کرد: با پیگیری‌های فراوان برای راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای فناوری در رامسر به‌زودی مجوز نهایی مرکز رشد فناوری را از طریق وزارت علوم اخذ می‌کنیم که پایگاهی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید مبتنی بر فناوری‌های نوین باشد.

* دعوت از مبتکران برای عضویت در پارک فناوری

وی از همه مبتکران و مخترعان دعوت کرد که با مراجعه به کمیته فناوری و یا فرمانداری برای ثبت‌نام و حضور در مرکز علم و فناوری اقدام کنند تا با تکیه بر فناوری‌های نوین تولیدات مؤثری داشته باشیم و بهره‌وری را افزایش دهیم.

جانشین ناحیه مقاومت بسیج رامسر نیز در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: در زمینه اقتصاد مقاومتی و محرومیت‌زدایی تلاش می‌کنیم و اولویت اصلی ما بحث کارآفرینی است که بتوانیم ظرفیت‌های بومی محلی شهرستان را شناسایی و دنبال کنیم.

محمدرضا خمسیه با بیان اینکه سعی داریم وضعیت موجود را به وضعیت مطلوب تبدیل کنیم، اظهار کرد: بیشتر باید به حمایت از تولیدکنندگان بپردازیم که بسیج سازندگی تسهیلات زیادی را در این زمینه اختصاص داده است.

* تلاش برای ایجاد بازارچه دائمی

وی افزود: پس از پرداخت تسهیلات و کمک به تولیدکننده بحث بازاریابی و فروش محصولات است که وجود بازارهای هفتگی کافی نیست و در تلاش برای ایجاد بازارچه دائمی هستیم تا تولیدکنندگان در سطح استانی و کشوری مطرح شوند.

وی افزود: اگر به‌دنبال تحقق شعار اقتصاد مقاومتی هستیم باید به صورت همه‌جانبه و با مردمی کردن اقتصاد به هدف خود برسیم، گفت: ظرفیت بسیج برای کمک به همه دستگاه‌ها و مردم همیشه آماده است که امیدواریم از ظرفیت‌های این قشر نیز استفاده شود.

انتهای پیام/86039/ت40

اقتصاد مقاومتی رامسر ایجاد تولیدکنندگان اشاره فناوری اقدام بانک‌ها تسهیلات حمایت اینکه کشاورزی شهرستان می‌کنیم افزود کارآفرینان ظرفیت‌های موفقیت جهادی زمینه اشتغال مدیریت بیشتر مصوبات تأکید رهبری موانع صنایع تولید فرماندار دانش‌بنیان هستیم همکاری کم‌توجهی فناوری‌های به‌زودی شناسایی روحیه دائمی وضعیت امیدواریم مبتکران شرکت‌های بازارچه جوانان مؤثری داریم مشکلات تولیدکننده فراهم اهمیت داخلی باشند محصولات سخنان توسعه اقتصادی اظهار مناسبی مطلوب فرصت‌های قدردانی