مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از میاندورود، حجتالاسلام فتاح سوادکوهی پیش از خطبه نماز جمعه این شهرستان با اشاره به اینکه هر انسانی پرونده عملش تا زمانی باز بوده که زنده است، اظهار کرد: انسان وقتی عمرش سر آید و از دنیا برود، پرونده عملش بسته میشود و حساب و کتاب آن برای آخرت میماند.
وی با بیان اینکه پرونده اعمال سه دسته از انسانها هرگز بسته نمیشود، افزود: این دسته از افراد کارشان در این دنیا تمام نمیشود و با رفتن از این دنیا همچنان پرونده اعمالشان باز است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه میاندورود خاطرنشان کرد: نخستین افراد کسانی هستند که فرزند صالح و با خدایی از خود بر جای بگذارد که همچنان خیرات و مبرات برایش بفرستند، دانشمندی که علمی برای مردم بر جای بگذارد مانند فقید، مجاهد، معلم، دکتر، دانشمند، مبتکر، دسته سوم افرادی که مالی بهنام خود از زمین و ملک و... را وقف کنند.
*مسؤولیت اداره قانونی اماکن مذهبی با هیأت امنا است
این مسؤول با اعلام اینکه مسؤولیت و اداره قانونی مساجد و اماکن دینی با هیأت امنا است، تصریح کرد: شنیدههایی به گوش میرسد که در بعضی از اماکن و روستاها بین هیأتهای مذهبی و امنا ناهماهنگی پیش میآید، هرچند هیأتهای مذهبی سرمایه تبلیغی هستند اما باید توجه کرد که مسؤولیت اصلی با هیأت امنا است.
سوادکوهی با تأکید بر اینکه هیأت مذهبی باید خود را با هیأتهای اصلی مساجد و تکایا هماهنگ کرده و به نوعی یک نماینده داشته باشد، ادامه داد: هیأت امنایی که حکم ندارد زیر سؤال است و باید حکم داشته باشد.
وی اضافه کرد: هیأت امنا امانتدار هستند و مسجد و تکیه که به این افراد سپرده میشود باید حافظ اموال باشند اما شنیدیم که بعضی از مساجد و تکایا جای خود را بدون هماهنگی و اذن شرعی اجاره میدهند، سوال اینجا است که با چه اجازه شرعی.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه میاندورود با بیان اینکه برخی از اماکن مذهبی اگر مغازهای داشته و بهطور مثال قصد این را دارند که حیات مسجد را به یک موسسهای بدهند، نیاز به اجازه شرعی است، اظهار کرد: گاهی برخی از افراد به قصد دلسوزی و نیازمند بودن فرد دست به این اقدام میزنند، دلسوزی بسیار خوب است اما اول از جیب خود دلسوزی کنید.
* وقف باید طبق نیاز روز باشد
این مسؤول با اشاره به اینکه هیأت امنا در حفظ و امانتداری مستقلات اماکن دینی دقت کنند، یادآور شد: بعضی از روستاها و اماکن موقوفاتی دارند، بهطور مثال پدر زمین را وقف کرده و سالهای سال به آن عمل میکرد، اما زمانی دست فرزندان افتاده که متأسفانه زمینی را که پدر وقف کرده است به نام خود سند گرفتند، اگر دهیاران، شورای اسلامی و امنای اماکن مذهبی این موارد را میشناسند، ثبت و ضبط کنند.
سوادکوهی با اعلام اینکه 99 درصد موقوفات سراسر کشور وقف عزاداری سید و سالار شهیدان است، تصریح کرد: در زمانهای قدیم، حکام چون ضربه شصتی از عزاداری سالار شهیدان کشیدند، عزاداری سید شهدا را به ضرر حکومت خود میدانستند و شیعیان اهل بیت (ع) در مقابل اموال خود را وقف عزاداری کردند تا این عزاداری بیرونق نباشد.
وی ادامه داد: عصر حاضر که عصر حکومت اسلامی است، دولت و ملت متحد به سمت عزاداری سید و سالار شهیدان را یکنواخت انجام میدهند، وقف این نیست که حتماٌ هکتارها زمین داشته باشید و آن را وقف کنید، چه اشکالی دارد 50 جلد کتاب و حتی یک جلد را وقف کنیم.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه میاندورود اضافه کرد: در جامعه افراد بسیاری از مریض و خانوادههای بیسربرست وجود دارند، چه اشکالی دارد که افراد برای این موضوعات نیز به وقف اهمیت دهند، در مرحله اول باید دقت کنیم که وقف را طبق نیاز روز انجام دهیم.
*تامین مسکن مهمترین عامل تأخیر ازدواج جوانان
این مسؤول با بیان اینکه امروزه با نیاز جامعه در وقف و امور خیریه و بهزیستی باید انجام شود، افزود: بسیاری از جوانان همچنان بهخاطر مشکلات مالی و مسکن، ازدواج را به تأخیر میاندازند که ما در برابر همه این موارد مسؤول هستیم.
سوادکوهی یادآور شد: چه اشکالی دارد که مال خود را صرف جهیزیه دختران عروس و هزینه مریض کنیم اما متأسفانه کمتر به این موضوع مهم توجه میشود.
وی با اشاره به اینکه خیری زمین را به یک ادارهای هدیه کرد که این اداره در شهر پابرجا شود، خاطرنشان کرد: پس از فوت آن خیر و بعد از چند سال این اداره مربوط در حال فروش است که در نتیجه اثر وقف از بین میرود و پرونده نیز بسته میشود.
سوادکوهی با اعلام اینکه دغدغه برای پیشرفت یک شهر بسیار خوب است، گفت: اگر مومنی در راه خدا برای پیشبرد شهر خود زمینی برای تأسیس یک اداره وقف میکند باید یک وقفنامه بگیرد و آن را ثبت کند که مبادا روزی اداره موردنظر در صدد فروش آن ملک برآید زیرا این موارد وجود دارد.
انتهای پیام/86037/ک40/