مازندشورا:عبدالله رضیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قائمشهر با بیان اینکه مسائل مربوط به برجام و تمدید 10ساله تحریم از سوی آمریکا، موضوع حساسی است و با فضای سیاسی جریانی نمیتوان آن مشکل را برطرف کرد، اظهار کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری این مسئله مربوط به امنیت ملی است و یقیناً تدبیر مجلس بر اساس عقلانیت بر اساس حفظ منافع ملی خواهد بود.
وی افزود: برجام، قرارداد ما با یک کشور نبود و علاوه بر آمریکا پنج کشور دیگر هم طرف قرارداد هستند و باید طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی عمل شود.
نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی تصریح کرد: ما در فضای جهانی، شورای امنیت سازمان ملل را داریم و قطعنامهای که از بین رفته شرایطی را برای ما مهیا کرد و در صورت نیاز بنابر فرمایش مقام معظم رهبری پاسخ خواهیم داد.
رضیان با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی با این موضوع برخورد میکند تا منافع ملی حفظ شود، اظهار کرد: به نظر نمیرسد که ما بخواهیم برجام را به هم بزنیم و باید در مورد آن تدبیر شود.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کشور آمریکا دو گروه جمهوریخواه و دموکرات حکومت میکنند و در انتخابات ریاستجمهوری اخیر، جمهوریخواهان پیروز شدند و بنابراین نگاه این دو با هم فرق میکند و تمدید تحریمها و نقض برجام، نشانه قدرت آنها نیست بلکه بدعهدی آنها است که چیزی که بهعنوان یک قرارداد بینالمللی بود را زیر سؤال بردند و با بداخلاقی و بدعهدی تصمیماتی برخلاف حاکمیت آن کشور گرفتند.
وی با بیان اینکه وقتی وزیر خارجه آمریکا به نمایندگی از یک کشور توافقی را امضاء میکند در نگاه جامعه جهانی به آن معنی است که که یک دولت آن را انجام داده است، اظهار کرد: این رفتار آنها از نظر حقوق بینالملل رفتار شایستهای نیست.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی قدرت پاسخ به این اقدام آمریکا را دارد ولی در جایی که پای منافع ملی در میان باشد باید عاقلانه و با تدبیر تصمیم گرفت و بنابراین اگر با نگاه تند برخورد کنیم و بگوییم کل چیزی که در برجام مصوب شده را برهم بزنیم به نظر میرسد به نفع منافع ملی نیست چرا که اگر بخواهیم تندروی کنیم مردم به خطر میافتند.
رضیان با بیان اینکه در یک حاکمیت، وقتی رئیسجمهوری با نگرش و رفتار جدید روی کار آمد، ممکن است نگاه آن کشور هم تغییر کند، گفت: درست است که مجلسشان تغییر نکرده ولی آنها میخواهند سیاستهای خود را بر مبنای نگاه رئیس جمهور جدید پایهگذاری کنند.
وی افزود: این موضوع که طرف مقابل ما در گذشته برجام را تصویب کردند نقطه قوت ما و نقطه ضعف آنها محسوب میشود چرا که ما به تعهدات خود پایبند بودهایم ولی آنها چیزی که خودشان تصویب کردند و متعهد شدند را نقض کردهاند.
نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی گفت: علاوه بر کشور آمریکا، پنج کشور دیگر هم طرف قرارداد برجام هستند و از رفتار کشورهای اروپایی مشخص است که با آمریکا در نقض برجام همنظر نیستند چرا که در اروپا رئیس سیاستگذاری آن اظهارنظر میکند و روسیه و چین هم با آنها همراهی نکردند و تاکنون عکسالعملی از خود نشان ندادهاند.
انتهایپیام/86017