مازندشورا: سازمان کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل(آنکتاد) در گزارش خود از سیاست های علمی، فناوری و نوآوری، هشت توصیه را در راستای پیشرفت ایران اعلام کرد.

مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، مایکل لیم Michael Lim  مدیر پروژه مرور سیاست های علم، فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی ایران در مراسم رونمایی از  دومین گزارش  مرور سیاست های علم، فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی گفت: ایران از سال ۲۰۰۵ توجه زیادی به نوآوری داشته و تامین مالی برای فعالیت های نوآورانه را به خوبی تقویت کرده است.

وی با بیان اینکه همچنین پروژه های فناورانه در ایران رو به بهبود پیش می رود، گفت: موسسه های قدرتمندی در ایران وجود دارد ولی برای توسعه نوآوری از آنها استفاده نمی شود، ضروری است که این موسسات روی نوآوری سرمایه گذاری کنند.

به گفته لیم، بهره وری از فناوری و نوآوری در ایران بالا نبوده  ولی در عوض فضای کسب و کار آن توسعه یافته؛ انتظار می رود که بیش از اینها این فضا ارتقا یابد.

مدیر پروژه مرور سیاست های علم، فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی ایران افزود: فعالیت های نوآورانه به خوبی در ایران تامین مالی می شود ولی باید بیش از اینها باشد. البته سطح سرمایه گذاری خارجی در این کشور کمتر به چشم می خورد.

وی با تاکید بر اینکه همکاری های بین المللی در ایران محدود است و باید توسعه یابد، گفت:با اینکه تعداد تحصیلکرده های ایرانی در رشته های مختلف زیاد است ولی نرخ بیکاری در این افراد زیاد است و باید روی این قضیه فکری شود.

وی با اشاره به توصیه های خود برای بهتر شدن وضعیت ایران از نظر علم، فناوری و نوآوری عنوان کرد: افزایش همراستایی بین سیاست های توسعه ای در بخش های مختلف کشور، شفاف سازی نظام علمی، فناوری و نواوری، تعیین هدف های مشخص در تحقیقات و توسعه، عملکرد محور کردن بودجه های پژوهشی در دانشگاهها از توصیه های مهم برای پیشرفت این کشور در عرصه فناوری و نوآوری است.

وی گفت: همچنین توسعه تکنولوژی و افزایش تمایل سرمایه گذاری توسط سرمایه گذاران روی فناوری و نوآوری، ارتقا کاربردی بودن نظام مالکیت فکری در نظام کشور، رسوخ دانش در صنایع سنتی و استفاده بیشتر از دانش شرکت های دانش بنیان می تواند در توسعه ایران در عرصه علم و فناوری موثر واقع شود.

وی تاکید کرد: ایران پتانسیل خوبی در عرصه نوآوری دارد ولی باید بیشتر روی این قضیه سرمایه گذاری کند؛ همچنین ضروری است که ارتباطات بین المللی را توسعه دهد تا از پتانسیل ها به نحو احسنت بهره ببرد.

نوآوری توسعه فناوری سرمایه گذاری سیاست همچنین توصیه اینکه پروژه اسلامی جمهوری المللی تاکید پتانسیل مختلف ارتقا افزایش بیشتر پیشرفت نوآورانه فعالیت استفاده ضروری تامین اینها