سالمندی  و کاهش اهداکنندگان خون چالش پیش روی کشور

مازندشورا: ساری – ایرنا – معاون آموزشی و پژوهشی سازمان انتقال خون کشور گفت : همراه با افزایش جمعیت سالمندی به عنوان پدیده پیش روی آینده کشور این مساله باعث کاهش تعداد اهداکنندگان خون می شود .

مازندشورا: مهتاب مقصودلو روز چهارشنبه در حاشیه همایش کشوری بیماری های عفونی قابل انتقال از راه خون در ساری در گفت و گو باخبرنگارایرنا سن مجاز برای اهدای خون را 18 تا 65 سال اعلام کرد .
وی افزود : با پا به سن گذاشتن افراد و عبور از سن 40 سالگی دیابت و فشار خون از جمله بیماری های غیر واگیری هستند که افراد به آنها مبتلا می شوند .
معاون سازمان انتقال خون کشور ادامه داد : ابتلا به این بیماری ها باعث می شود تا افراد نتوانند اهدای خون داشته باشند .
وی گفت : هم اکنون یک تا 2 درصد جمعیت 50 تا 55 سال کشور خون اهدا می کنند که یکی از پایین ترین جمعیت اهداکننده خون به شمار می روند .
به گفته مقصود لو جذب و نگه داشتن اهداکنندگان مستمر و جوان از برنامه های پیش روی سازمان انتقال خون کشور است و این مساله به صورت جدی پیگیری می شود .
وی ادامه داد : سازمان انتقال خون با فراخوان اهداکنندگان سالم و دعوت از آنها برای اهدای خون و همچنین آموزش های لازم برای فرهنگ سازی برای اهدای خون تلاش دارد تا اهداکنندگان سالم خون را به صورت پایدار حفظ نماید .
معاون سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه 2 و 6 دهم درصد جمعیت کشور خون اهدا می کنند ، افزود : براساس شاخص های سازمان بهداشت جهانی کشورهایی که بیش از 2 درصد جمعیت خون اهدا بکنند ، شرایط خوب اهدای خون دارند .
وی افزود : هم اکنون 75 درصد اهداکنندگان خون کشور مستمر هستند و دستکم سالی 2 بار خون اهدا می کنند .
همایش 2 روزه بیماری های عفونی قابل انتقال از راه خون از صبح امروز چهارشنبه با حضور مدیران کل انتقال خون استان های کشور به همراه مدیران پزشکی برای ارائه آخرین یافته های پزشکی در زمینه کنترل و درمان بیماری های عفونی قابل انتقال از طریق خون در ساری اغاز شد .
خبرنگار:فاطمه قنبری قادیکلایی **انتشار دهنده:سید محسن حسن نیا
/1899/2096

انتقال اهداکنندگان بیماری اهدای جمعیت افراد افزود عفونی مستمر مدیران پزشکی چهارشنبه اکنون همایش معاون ادامه