مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، علی تیموری ظهر امروز در دومین نشست پرداخت بیمه خسارت پلنگ به دامداران محلی که در ادارهکل محیط زیست مازندران برگزار شد، اظهار کرد: سیر نزولی کاهش حیات وحش مربوط به کشور ما نیست و در همه کشورها به تناسب نوع فعالیت در طبیعت متفاوت است.
وی با بیان اینکه نقش انسان در کاهش و از بین بردن گونههای حیات وحش نسبت به طبیعت بیشتر است، افزود: توسعه شهرنشینی و استفاده از معادن و گسترش روستاها و زیادهخواهیهای انسان باعث میشود تا به مرور گونهها از بین بروند.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه هر 20 دقیقه یک گونه در دنیا از بین میرود، خاطرنشان کرد: انسان هم جزو تنوع زیستی است و تهدیدات و زیادهخواهیهای انسان شامل حال خود او هم میشود.
این مسؤول با اظهار اینکه پلنگ و یوزپلنگ ایرانی بیشتر در معرض خطر انقراض است، اضافه کرد: سازمان محیط زیست برنامههایی با کمک اساتید دانشگاه برای حمایت از گونه پلنگ داشته و به استانها ابلاغ کرده است.
تیموری با اشاره به بحث بیمه پلنگ ایرانی در اواخر سال گذشته، تصریح کرد: در ابتدای سال 94 مصوبهای داشتهایم که در آن جریمه پرداخت شکار پلنگ از 5 میلیون به 80 میلیون تومان افزایش یافت.
وی با بیان اینکه 70 درصد تلفات ناشی از شکار و استفاده از سموم توسط شکارچیان و دامداران انجام میشود، تأکید کرد: بیمه پرداخت خسارت پلنگ بدون دریافت هیچ هزینهای در یک اقدام ارزشمند محیط زیستی خسارت پلنگ به دامداران محلی را پرداخت میکند.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست با بیان اینکه پرداخت این خسارت توسط بیمه «ما» بهصورت داوطلبانه انجام شده است، افزود: مرحله اول پرداخت خسارت مرداد ماه امسال در بوشهر و دومین مرحله امروز در ساری انجام میشود.
این مسؤول با اشاره به اینکه 54 پرونده در ارتباط با خسارت پلنگ در استانهای مازندران، یزد، ایلام و گیلان منجر به صدور چک شد، گفت: بیشترین پرداختی با 27 پرونده مربوط به استان مازندران بوده است که با بررسی انجامگرفته توسط محیط زیست برای آنها چک صادر شده است.
انتهای پیام /86041/خ