خسارات غول سفید در مازندران و سفر به ایتالیا برای شیرینی ذائقه مسؤولان!

مازندشورا: مراودات سیاسی و اقتصادی برای پیشرفت و پیش‌برد اهداف و توسعه استان ضروری است چرا که می‌تواند دروازه صادرات به کشورهای مختلف جهان را به‌روی بازارهای ایرانی بگشاید ولی درست‌تر این بود که استاندار مازندران در این برهه از زمان به این سفر نمی‌رفت تا تکلیف خسارت‌دیدگان برف مشخص می‌شد.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان قائم‌شهر، چند روزی است که آفتاب تند پاییزی مهمان این روزهای آسمان مازندران شده و دیگر هیچ رد پایی از برف اخیر بر جای نمانده است.

برفی که رحمت بود و به‌دلیل بی‌تدبیری مسؤولان و غافلگیری باغداران به نقمت تبدیل شد.

* شگفتی از برف پاییز

درختان میوه کهنسال‌تر خوب یادشان هست که کمی پیش‌تر در سال 92 برف سنگین دیگری بر سر آنها آوار شد و سنگینی برف کمر باغداران را شکست و کابوسی شد که هرگاه نام برف و زمستان را بشنوند از ترس چنان لرزی به جان‌شان افتد که سالیان سال فراموش نکنند.

امسال دوباره غول سفید طبیعت مهمان مازندران شد و این‌بار با آمدنش در پاییز همه را شگفت‌زده کرد.

استان امسال غرق در حوادث و بلایای طبیعی بود و طوفان، باد، باران، برف و بوران به جان مردم شهر افتاد و هر کدام به اندازه توان خود خسارتی عظیم برجای گذاشتند و رفتند.

* تصویب 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ 10 درصد

در این میان کم نبود تعداد بازدیدکنندگان کشوری و استانی که طبق روال بعد از وقوع حوادث در محل حاضر می‌شوند تا از میزان خسارات اطلاع پیدا کنند و با یک سیاهه از آسیب‌های بزرگ و کوچک وارد هیأت دولت شوند و آنجا بعد از سبک و سنگین کردن و با توجه به شرایط مالی و جیب دولت، میزان خسارات تخمین زده و اعتبارات لازم مصوب شود.

گویا با تصویب دولت 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ 10 درصد و با هدف حمایت از کشاورزانی که بر اثر برف و یخبندان اخیر خسارت دیده‌اند تخصیص پیدا کرد و صندوق بیمه محصولات کشاورزی هم موظف شد نسبت به پرداخت خسارت باغداران تا سقف ‏‏200 میلیارد ریال اقدام کند.‏

همچنین سازمان مرکزی تعاون روستایی هم مکلف شد برای جبران بخشی از خسارات وارده به باغ‌های کیوی، ‏نسبت به خرید توافقی این محصول تا سقف 200 میلیارد ریال اقدام کند.‏

این مبالغ در حالی دور میز هیأت دولتی‌ها مصوب می‌شود که هنوز خسارت‌دیدگان برف سال 92 و حادثه دیدگان طوفان اخیر در مازندران ریالی از اعتبارات مصوب شده دریافت نکرده‌اند و همچنان چشم به جیب دولتی‌ها دوخته‌اند تا شاید سر کیسه را شل کنند و مبالغ مصوب را تخصیص دهند.

* عکس یادگاری نماینده عالی دولت در مازندران و هیأت همراه در ایتالیا

اخباری شنیده شد مبنی بر این که استاندار مازندران همچنان پیگیر مشکلات ناشی از بحران برف اخیر است و به همین دلیل به دعوت و اصرار استاندار مارکه ایتالیا «نه گفت» و «سفر استاندار به مارکه ایتالیا لغو شد» تیتر نشریات مکتوب و مجازی استان شده بود اما با رسیدن زمان سفر عکس یادگاری استاندار مازندران و هیأت همراه در ایتالیا به سرعت برق و باد مخابره شد.

حال این سؤال مطرح می‌شود در چنین شرایطی که هنوز باغداران خسارت‌دیده، از تألم روحی و مالی رنج می‌برند و محصول یک‌سال تلاش و شب‌زنده‌داری‌های آنان با کم‌ترین قیمت ممکن و با نرخ مصوب دولتی و اما و اگرهای فراوان خریداری شده و راهی بازار می‌شود، این سفر ضرورت داشت؟ و یا همه مشکلات رسیدگی شد و یا باید تنها منتظر ماند تا چوب حراج به زحمت یک‌ساله باغداران زده شود تا شاید دست‌ کم پول نان شب خود را درآورند.

* صلاح مملکت خویش، خسروان دانند

درست است که از قدیم می‌گویند «صلاح مملکت خویش، خسروان دانند» ولی گویا خسروان و مدیران ارشد مازندرانی از پیگیری‌های مستمر چندروزه اخیر و چانه‌زنی بر روی مبلغ خسارات ناشی از برف با پایتخت‌نشینان، خسته شده و دسته‌جمعی راهی استان مارکه شدند تا شاید تلخی برف را با خاطرات خوش سفر شیرین کنند.

* 90 درصد محصولات باغم از بین رفت

محمد شعبانی یکی از باغ‌داران سوادکوه است که برف اخیر خسارات زیادی به محصولاتش وارد کرد در گفت‌و‌گو با فارس از میزان خسارات وارد شده به باغش گفت و اظهار کرد: 90 درصد محصولات باغی از قبیل پرتقال خونی و تامسون بر اثر برف از بین رفت و تنها منبع درآمد خانواده‌ام نابود شد و هنوز هیچ کمکی از سوی مسؤولان به ما نشده است.

مهدی اکبری باغ‌دار دیگری است که از برف اخیر خسارت دیده و متضرر شده است، با بیان اینکه بحث‌های کارشناسی مطرح شده منشأ علمی ندارد و نمی‌دانیم باید به کدام رسانه اعتماد کنیم و حرف کدام کارشناس را گوش کنیم، اضافه کرد: هر کدام نظر خاص خود را دارند به‌طور مثال گفتند که برف را از روی درختان تکان ندهید تا یخ نگیرد ولی شاخه نحیف درختان جوان طاقت این برف را نیاورد و شکست.

* تکلیف میوه‌های زیر درخت ریخته و له شده چه می‌شود

این باغدار از مسؤولان ارشد استانی خواست تا هر چه زودتر این مشکلات را پیگیری کنند و با توجه به اینکه شاید آخر هفته برفی خواهیم داشت شرایطی را فراهم آورند تا میوه‌هایی که روی درخت مانده را خریداری کنند.

تقی رحیمی تصریح کرد: خرید میوه و مرکبات با نرخ مصوب دولتی تنها شامل میوه‌هایی است که روی درخت مانده و هیچ‌کس به ما نمی‌گوید تکلیف میوه‌های زیر درخت ریخته و له شده چه می‌شود.

وی در پایان گفت: سال گذشته در این زمان نیمی از محصولات را به فروش رساندیم و توانستیم کمی از هزینه‌های جاری را پرداخت کنیم ولی امسال حتی نتوانستیم پول «سم‌فروش» را تسویه کنیم و برای همین تصمیم گرفتیم به سراغ استاندار برویم که گفتند به کشور ایتالیا سفر کرده است.

به گزارش فارس، درست که مراودات سیاسی و اقتصادی برای پیشرفت و پیش‌برد اهداف استان بسیار ضروری است چرا که می‌تواند دروازه صادرات به کشورهای مختلف جهان را به‌روی بازارهای ایرانی بگشاید ولی درست‌تر این بود که استاندار مازندران در این برهه از زمان به این سفر نمی‌رفت تا تکلیف خسارت‌دیدگان مشخص می‌شد.

انتهای‌پیام/86017/ر/

مازندران ایتالیا خسارات استاندار استان میلیارد باغداران محصولات مارکه مشکلات مسؤولان خسروان میزان خسارت تکلیف امسال درختان یادگاری دولتی همراه شرایطی مملکت ریخته میوه‌هایی مانده میوه‌های گفتند همچنان دانند اینکه خریداری مبالغ حوادث طوفان تصویب مهمان پاییز سنگین دیگری گزارش تسهیلات اقدام محصول دولتی‌ها پرداخت تخصیص استانی اعتبارات خسارت‌دیدگان