مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر سیف الله عبدی شامگاه پنجشنبه در حاشیه همایش بیماری قلب و عروق در بیمارستان شمال آمل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با اجرای طرح 247 ، بیمارستان های تحت پوشش 24 ساعت در روز و هفت روز هفته در سریع ترین زمان خدمات لازم را به افراد در معرض خطر ارائه می کنند.
وی ادامه داد : بیماران دچار سکته حاد قلبی با مراجعه به این بیمارستان ها ظرف کمتر از 2 ساعت از شروع درد ، کادر مجرب با مراقبت های ویژه از جمله آنژیوپلاستی اولیه ، حداکثر حفاظت را از بافت قلب بیمار به عمل می آورند.
عبدی گفت : پس از آن نیز بیمار به صورت اورژانسی، برای آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی به بخش آنژیوگرافی منتقل و بلافاصله توسط تیمی متشکل از متخصص قلب و فلوشیپ اینترونشن و 2 نفر تکنسین ، اقدام های درمانی لازم برای بیمار صورت می گیرد.
این پزشک فوق تخصص قلب و عروق افزود : در این طرح که با همکاری نزدیک گروه طب اورژانس و گروه بیهوشی و گروه پرستاری با گروه قلب انجام می شود ، با تشخیص سکته حاد قلبی ، این اقدام حیات بخش به صورت اورژانسی انجام می شود.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح ، فرد بیمار را حداقل از مرگ نجات خواهد داد و هزینه های درمانی بعدی نیز کاهش زیادی خواهد یافت ، ادامه داد : البته به غیر از این نیز، داروهای ویژه ای برای بیماران سکته های حاد قلبی و سکته های مغزی درنظر گرفته شده که موفقیت آمیز نیز بوده است.
عبدی گفت : در مجموع با گزارش های دریافتی از بیمارستان های مجری اجرای این طرح و مقیم شدن متخصصان قلب در بیمارستان ، تمام بیماران اعزام شده و یا مراجعانی که دچار سکته حاد قلبی شدهاند، زیر پوشش این خدمت درمانی قرار گرفته و سلامت خود را بازیافتهاند.
وی افزود : این طرح نوپاست و درصورت موفقیت ، بیمار از نظر سلامت قلب به شرایط قبل از سکته برگشته و این امر میتواند تاثیر زیادی در پیشگیری از کار افتادگیها سایر قسمت های فرد بیمار بگذارد هر چند گزارش هایی از نقش قابل توجهی این طرح در کاهش عوارض و مرگ و میر سکته های قلبی تاکنون داشتیم.
عبدی گفت : وزارت بهداشت شرایطی در بیشتر بیمارستان ها به شرایط حداقلی و مشابه بیمارستانهای تخصصی قلب فراهم کند، تا بیماری قلبی که متاسفانه در همه کشورها اکنون فراگیر شده، باعث کاهش مرگ و میر ناشی از آن شود.
** توجه شهروندان به اصل مهم پیشگیری بهتر از درمان
عضو هیات رئیسه انجمن قلب و عروق ایران با بیان اینکه همه شهروندان باید به اصل مهم پیشگیری بهتر از درمان است ، توجه داشته باشند ، گفت : خطرات ناشی از سکته های قلبی ، آنی و خطرآفرین است و رعایت برخی عوامل ابتدایی توسط فرد می تواند در سلامتی فرد تاثیر بگذارد.
وی افزود : چربی خون ، فشار خون بالا ، چاقی ، کم تحرکی و مصرف سیگار از عوامل مهم تهدیده کننده سلامت افراد است و خطر بروز انواع بیماری ها به خصوص سکته وحمله های قلبی و عروقی را در این افراد تشدید می کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، نخستین همایش بیماری قلب و عروق روز پنجشنبه با حضور حدود 200 تن از پژوهشگران و متخصصان قلب و عروق و استادان دانشگاههای علوم پزشکی کشور با هدف بررسی علل سکته های قلبی و راهکارهای پیشگیری از آن در سالن همایش های بیمارستان شمال آمل برگزار شد.
خبرنگار: مهدی غلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7327/1654