مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد میری پیش از ظهر شنبه در نشست تخصصی جهان عاری از خشونت و مفهوم "دیگری" در ساری بابیان اینکه آیا میتوان جهانی داشت که خالی از خشونت باشد گفت: از ابتدای خلقت وجود آرمانشهر پر از خوبی مدنظر بشر بوده است.
میری با اشاره به اینکه آیا میتوان در نظام سرمایهداری یک جامعه عدالت محور داشت افزود: نظامی که تولید محرومیت میکند در جهان بهصورت یک سیستم نطام یافته گسترشیافته و همین عامل گسترش عدالت را امکانپذیرنمی سازد.
به گفته وی هر حاکمیتی که قدرت زیادی داشته باشد بهمرورزمان قدرتش به تمام جهان گسترش مییابد و در نظام بینالمللی که حاکمیتها ابزار خشونت را دردستان خوددارند در چنین نظامی امکان کم شدن خشونت و جود ندارد.
این عضو هیئتعلمی پژوهشگاه علوم انسانی تصریح کرد: در جهانی که کلاهک اتمی و بودجه نظامی نشانه قدرت است آیا در این نظام جهانی عاری از خشونت به معنای اخلاقی امکانپذیر است.
به گفته وی، جنگ تمدنها بیشتر بر واقعیات عینی جهان استواراست تا جهان عاری از خشونت و دولتهای توسعه محور در منطقه ما موفق نبودهاند و به دلیل نبودن زبان مشترک جنگ بین دولتها شکلگرفته و عامل ایجاد خشونت شده است.
دکتر میری دلیل اینکه جهان عاری از خشونت در حد شعار باقی میماند را نگاه ابزاری داشتن به انسان و مفاهیم دانست و گفت: نظام آموزشی شکاف طبقاتی را زیاد کرده است و نمیتوان در این جامعه صحبت از مودت و مهربانی کرد.
علی قاسمی مدیر بنیاد فردای بهتر مازندران، سازمانهای مردمنهاد در دنیا را عامل کاهش هزینهها عنوان کرد و گفت: انجی اوها هنوز بهعنوان یک فرهنگ فراگیر در کشور درنیامده است و فراگیر نشدن کارهای عامالمنفعه در بین مردم ضعف بزرگی است.
قاسمی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۰۰ انجی او در مازندران ثبتشده است افزود: تعداد زیادی از این سازمانها نیمه فعال و فاقد فعالیت هستند.