مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، احمد منفرد عصر یکشنبه در جمع اعضای ستاد خرید پرتقال شهرستان با اشاره به اینکه تغییرات ناگهانی آبوهوا نسبت به گذشته زیاد است، گفت: بروز حوادث غیرمترقبه اجتنابناپذیر است و این پدیده به امری عادی تبدیل شد.
معاون استاندار مازندران بابیان اینکه اگر باغهای مرکبات پوشش کامل بیمه را برخوردار بودند نیازی به این جلسات نبود، افزود: فصل سرما تهدیدی برای مرکبات است اما بیمههای بخش خصوصی، مواردی مانند یخ، سرما، برف و غیره را پوشش نمیدهند.
فرماندار ویژه آمل گفت: فرهنگ بیمه را به باغداران و کشاورزان آموزش دهیم و از صنعت بیمه این انتظار میرود که تنه درختان، مرکبات و بعضی از محصولات باغی که اسفندماه شکوفه میزنند را بهطور کامل بیمه کند.
وی بابیان اینکه ۷۰ درصد خسارت شهرستان متعلق به بخش کشاورزی و باغ است، ادامه داد: سرمای شدید منفی ۴ درجه در ۳ و ۴ آذرماه سال جاری موجب از بین رفتن ۶۰ درصد مرکبات و ۵۵ درصد تنه درختان شد.
منفرد گفت: با از بین رفتن تنه درختان، سرمایه دائمی باغداران از بین میرود که دولت تمهیداتی را صورت داد و با پیگیری مسئولان استانی ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات و ۳۰ میلیارد تومان بلاعوض به استان مازندران اختصاص یافت.
فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه دو هزار و 500 تن پرتقال یخزده به کارخانه آبمیوهگیری ارسال کردیم و هزار تن تحویل داده شد، گفت: ازمجموع سه هزار و ۷۵۴ هکتار باغ مرکبات هزار و ۷۳۷ هکتار پرتقال بارآور است و ۱۵ هزار تن پرتقال آب و خسارت دید.
منفرد بابیان اینکه پرتقالهای غیرقابل توزیع از کشاورزان، کیلویی سه هزار ۵۰۰ ریال خریداری میشود، ادامه داد: بخشی از پرتقال آسیبدیده زیر درخت مانده است که کارگروهی تشکیل شد تا این مهم خریداری شود.
حبیبالله بابایی رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان آمل نیز در این جلسه بابیان اینکه مردم آمل با خرید تضمینی راضی نیستند، افزود: پرتقال یخزده در چارچوب خاصی خریداری میشود و حتماً باید در یک سبد ۱۰ کیلویی قرار داده شود و هیچگونه پرتقال آسیبدیده، یخزده و سرمازده را نمیتوان خریداری کرد.
وی ادامه داد: با توجه به دستورالعملهایی که صادر شد تمامی پرتقال باید سالم باشد و تا به امروز هیچ پرتقالی از طریق این اداره خریداری نشد.