مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، سعید مومنی ظهر چهارشنبه در نشست خبری مشترک با مدیران شرکت گاز استانهای شمالی و مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه شرکت ملی گاز ایران در محل شرکت گاز مازندران، با بیان اینکه هم اکنون فشار گاز در استانهای شمالی بالاتر از سایر استان های کشور است گفت: ایران رتبه اول منابع گازی و رتبه چهار تولید گاز دنیا را در اختیار دارد، ولی متاسفانه با یک درصد جمعیت دنیا، سومین مصرف کننده بعد از آمریکا و روسیه هستیم. اظهار کرد: مجموع گاز مصرفی در بخش های مختلف خانگی، صنعتی، سی ان جی و نیروگاهی در سال ۹۴حدود ۱۷۱میلیارد متر مکعب بوده است.
وی افزود: این میزان به تفکیک در بخش های خانگی ۲۷، ۱درصد، صنعت ۳۰، ۴درصد، سی ان جی ۴، ۳ درصد، نیروگاهی ۳۴، ۱درصد و در بخش های دیگر ۴.۵ درصد بوده است.
مدیر گاز رسانی شرکت ملی گاز ایران، با بیان اینکه پیش بینی می شود مجموع گاز مصرفی کشور در سال جاری به ۱۹۱ میلیارد متر مکعب برسد، گفت: حدود ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک گاز در کشور داریم که حدود ۱۶ میلیون نفر مشترک شهری و حدود چهار میلیون نفر را مشترک روستایی ما تشکیل می دهند.
مومنی، با اشاره به اینکه ۱۰.۴میلیون انشعاب گاز داریم، تصریح کرد: شرکتی که هم پالایشگاه، توزیع و انتقال را یکپارچه در آن جمع شده باشد در حال حاضر در کشور ما شرکت ملی گاز ایران با این حجم کار است.
وی، ابراز داشت: در سرمای بی سابقه ای که در آذرماه امسال تجربه شده است و آمادگی که با برگزاری مانورها داشتیم، خدا رو شکر این این بحران برطرف شد و در بحث انتقال و توزیع در سه استان شمالی اقدامات خوبی صورت گرفت به طوریکه میزان خسارات ناشی از قطعی گاز به حداقل رسید و تنها گاز ۱۴۱ هزار مشترک در استان قطع شد.
این مقام مسئول، با شاره به حجم بالای مصرف در کشور، تاکید کرد: اگر در بخش های مختلف مصرف اعم از خانگی، ادارات و رستورانها بتوانیم ۱۰ درصد در مصرف صرفه جویی کنیم لطمه ای به صنعت، خانگی و به کشور وارد نمی شود بلکه با این کار از این سرمایه ملی صیانت کرده ایم.
مومنی، با اشاره به اینکه در روز گذشته ۴۷۵ میلیون متر مکعب میزان مصرف خانگی گاز در کشور بود، ادامه داد: این در حالی است که این میزان در بخش نیروگاهی ۸۵میلیون متر مکعب بود و در عین حال مجموع گاز برداشت شده از منابع گازی کشور در همین روز ۷۲۶ میلیون متر مکعب گزارش شده است.
وی، یادآور شد: میزان مصرف گاز در طول روز در مازندران ۳۸ میلیون متر مکعب و در استان گلستان ۱۱.۵ میلیون متر مکعب است.
مدیر گاز رسانی شرکت ملی گاز ایران، در پاسخ به پرسشی درباره گزارشات هواشناسی و کاهش دمای هوا در طول روزهای آتی، گفت: در مورد افت فشار مجدد گاز و پیش بینی هواشناسی باید بگویم که هوا سرد را پیش رو نداریم و در عین حال گاز وارد شده از ترکمنستان تنها کمتر از سه درصد از گاز مصرفی کشور را تامین می کند و اگر قرار داد تجاری گاز با کشور ترکمنستان تمدید نگردد ما نگران قطعی گاز نیستیم.
مومنی، ادامه داد: موانعی بر سر راه تمدید قرارداد که شامل پرداخت بدهی از گذشته به ترکمنستان است وجود دارد که باید یکسری کالا از داخل کشور به ترکمنستان منتقل شود بر این اساس احتمال تمدید نشدن قرارداد وجود دارد، در عین حال این قرار داد رو به اتمام است و در سفری که اقای عراقی به ترکمنستان دارد مذاکره ای قرار است جهت قطع یا ادامه قرار داد صورت گیرد.
وی، در ادامه متذکر شد: با عزم ملی در استانهای شمالی و سطح کشور می توانیم زمستان را بدون هیچ اتفاقی گذر کنیم.
این مقام مسوول، با بیان اینکه روزانه حدود چهار میلیون و ۳۰۰هزار متر مکعب گاز از ترکمنستان از گلستان برای تقویت گاز استان های شمالی وارد می شود، افزود: شرکت ملی گاز برای مدیریت مصرف گاز خانگی، قطع گاز نیروگاه، صنایع سیمان و فولاد را در دستور کار قرار داده است.
مدیر گاز رسانی شرکت ملی گاز ایران، با ابراز اینکه ایران جز ۱۰ استان بحران خیز است، افزود: با رعایت الگوی مصرف در بخش های ختلف از جمله گاز نه تنها با قطعی مواجه نیستیم بلکه در بحث صادرات این انرژی مهم کشور گام موثری برداشته می شود.
مومنی، در پاسخ به پرسشی درباره مشکلات زیست محیطی مسیر عبور لوله های انتقال گاز دامغان – کیاسر و تامین مالی پروژه انتقال گاز دامغان – کیاسر، گفت: نگرانی بابت تعیین مسیر و عبور لوله ها نداریم و در عین حال در بحث تامین مالی همه نوع همکاری از سوی شرکت ملی گاز انجام شده که تاکنون ۷۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
وی، در بخش دیگر درباره موضوع فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف گاز، گفت: بیش از ۱۵۰ مورد برنامه تبلیغات در این باره. اجرا شده است که حدود ۵۰ میلییارد تومان در این بخش هزینه شده است.