مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد جعفری ظهر چهارشنبه در شورای مدیریت بحران استان از نان به عنوان مهمترین ماده غذایی در سبد غذایی مردم ایران یاد کرد و گفت: در گذشته بحران قطع گاز مشکلات عدیده ای در بخشهای مختلف از جمله پخت نان در خبازی های استان مازندران ایجاد کرده بود و شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه۲ در برنامه ای هدفمند اقدام به دوگانه سوز کردن واحدهای خبازی استان مازندران کرده است.
جعفری تاکید کرد: تا کنون نزدیک به هزار واحد خبازی در استان مازندران بصورت عملیاتی دوگانه سوز شدهاند و در صورت قطعی گاز بدون ایجاد کوچکترین وقفه وظیفه پخت نان را انجام خواهند داد.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه۲ اظهار داشت: طی فرایندی پژوهشی بهترین روش برای دوگانه سوز کردن واحدهای خبازی استفاده از کپسولهای ۵۰ کیلویی گاز مایع تعیین شد. جعفری افزود: بوسیله هر کپسول ۵۰ کیلویی گاز مایع با لیگلاتور فشار قوی به طور متوسط در شرایط بحران میتوان سه روز اقدام به پخت نان کرد.
وی تصریح کرد: از مهمترین مزایای استفاده از کپسولهای ۵۰ کیلویی گاز مایع هزینه اندک تهیه و استفاده از آنبرای نانواییها، امکان شارژ سریع نانواییها در زمان بحران، سرعت در نصب تجهیزات سوخت جایگزین و آلودگی کم گاز مایع نسبت به گازوئیل است.
جعفری افزود: تا کنون سیصد نانوایی با تجهیزات مربوط به کپسولهای گاز مایع به عنوان سوخت دوم تجهیز شده و فرایند افزودن تجهیزات یاد شده به هزار واحد نانوایی دیگر در حال انجام است.
وی تصریح کرد: همکاری اتحادیهها و تعاونیهای خبازان نیز میتواند فرآیند دوگانه سوز نمودن خبازی ها و فراهم شدن امکانات لازم برای آمادگی با بحرانهای احتمالی و تأمین نان مورد نیاز مردم در آن شرایط حساس را تسریع ببخشد.