امسال نیازی به واردات مرکبات نداریم

مازندشورا: ساری - ایرنا - عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که با توجه به بازدیدهایش از انبارهای مرکبات باغداران و سورتینگ دارن مازندران ، گفت : وزارت جهاد کشاورزی بداند که نیازی به واردات مرکبات نداریم .

مازندشورا: علی اصغر یوسف نژاد روز چهارشنبه با حضور در دفتر ایرنا در ساری افزود : در کمتر از 2 هفته گذشته 2 بار از انبارهای فنی باغداران و واحدهای سوتینگ استان بازید کردم و خودم از کیفیت پرتقال های ذخیره شده اطمینان یافتم .
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس گفت : این که گفته می شود سرما و برف تمامی مرکبات مازندران را از بین برده ، درست نیست و دلالان برای سودجویی بیشتر یک جو روانی در این باره ایجاد کردند تا به منافع خودشان برسند.
وی افزود : خودم در تمام بازدیدها مرکبات ذخیره شده را بررسی و لمس کردم و اطمینان یافتم که از کیفیت بالایی برخوردارند و سرما در آنها اثری نداشت .
یوسف نژاد با تاکید بر این که انبارهای باغداران و سورتینگ داران مازندران مملو از پرتقال سالم و درجه 1 است ، گفت : شرکت تعاونی روستایی مازندران نیز به عنوان مباشر خرید ، در حال خرید تضمینی 40 هزار تن مرکبات برای ذخیره شب عید است.
وی حمایت دولت از باغداران را در بخش های مختلف پس از سرما و برف اوایل آذر ماه خوب توصیف کرد و افزود : باید بدانیم که حوادث طبیعی مانند سیل ، طوفان ، برف و یخبندان همواره تولیدات محصولات کشاورزی استان مازندران را که قطب کشاورزی محسوب می شود ، تهدید می کند.
مازندران 110هزار هکتار باغ مرکبات دارد که بر اساس آمار سازمان جهادکشاورزی ، امسال حدود 2 میلیون و 500هزار تن مرکبات تولید شده است.
سرما و برف اوایل آذر ماه امسال بر اساس برآورد کارشناسان به حدود 30درصد از باغ های مرکبات استان خسارت جدی وارد کرد.
دولت هفت بسته حمایتی را برای جبران خسارت باغداران تعریف اجرایی کرد که مهم ترین آن خرید تضمینی پرتقال درجه یک با قیمت 834 تومان ، پرتقال درجه 2 با قیمت 720 تومان ، پرتقال یخ زده برای کنسانتره 550 تومان و کمک بلاعوض برای خرید پرتقال های دور ریختنی به قیمت هر کیلو 350 تومان است.
** بی توجهی مسئولان در کاهش خسارت محصولات کشاورزی ناشی از حوادث طبیعی
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت : اینکه هر ساله پس از حوادث طبیعی در تکاپو گرفتن خسارت باشیم و نتوانیم برنامه ریزی درازمدت پیشگیری و کاهش خسارت به تولیدات کشاورزی داشته باشیم، ضعف مدیریتی است.
وی افزود : اینکه هنوز کمتر از 6 درصد زمین های کشاورزی مازندران تحت پوشش بیمه باشد ،صادرات محصولات کشاورزی اندک و پایانه صادراتی نداشته باشیم و تشکل ها و اتحادیه کشاورزی در استان شکل نگرفته باشد، نشانه ضعف برنامه ریزی است.
یوسف نژاد در عین حال به اهمیت تلاش و همکاری کشاورزان در ساماندهی زمین های کشاورزی، استفاده از دانش فنی و مشارکت در تشکل ها و اتحادیه های کشاورزی اشاره کرد و گفت : امروز دولت نباید خرید تضمینی را انجام بدهد، بلکه شرکت تعاونی های کشاورزی قدرتمند باید این کار دولت را انجام دهند.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: حسن فلاحتی
6990/1654

کشاورزی مرکبات مازندران پرتقال خسارت افزود تومان باغداران استان تضمینی طبیعی امسال حوادث باشیم ذخیره محصولات اتحادیه برنامه اینکه تعاونی کیفیت انبارهای اطمینان یافتم اوایل رئیسه تولیدات