مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد شاعری پیش از ظهر یکشنبه در بازدید از جهاد کشاورزی نکا بابیان اینکه طرح تنفس جنگل در دستور کار قرارگرفته است، گفت: از سال سوم برنامه ششم توسعه، بهرهبرداری تجاری و صنعتی ممنوع شده و تمدید قرارداد نخواهد شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طرحهای جدید جنگلداری به مزایده گذاشته نمیشود، ادامه داد: در برنامه ششم توسعه ضریب حفاظت از منابع طبیعی با افزایش نیروهای یگان حفاظت و تجهیزات از ۶۰ درصد به ۱۰۰ درصد افزایشیافته است.
شاعری بابیان اینکه عملیات حفاظت از حوزههای آبخیزداری در سطح ۱۰ میلیون هکتار و سالانه ۳۰۰ هزار هکتار عملیات بیابانزدایی باید انجام شود، افزود: حمایت از تولیدات ارگانیک و کشت گیاهان دارویی در دستور کار قرارگرفته است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه تأخیر در پرداخت خرید تضمینی محصولات کشاورزی مشمول دیرکرد میشود، گفت: بهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی باید هرچه سریعتر پرداخت شود و در صورت تأخیر مشمول دیرکرد خواهد شد.
وی بابیان اینکه اگر امنیت غذایی نباشد هر اقدامی برای توسعه کشور بیفایده است، اظهار کرد: مهمترین چالش آینده کشورها آسیب دیدن از امنیت غذایی است.
وی ادامه داد: بخش کشاورزی در شرایط رکود سایر بخشها توانسته موفق عمل کند بهگونهای که در سال گذشته به رشد پنج درصدی دستیافته و پیشبینی میشود امسال به ۶ درصد برسد که این دستاورد حاصل تلاش کشاورزان، محققان و مدیران بخش کشاورزی است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه تمام تلاش ما بر این است در حوزه قانونگذاری مواردی به تصویب برسد که به نفع کشاورزان و بخش کشاورزی باشد، بیان کرد: در برنامه ششم توسعه در بخش کشاورزی احکامی آمده است که در راستای افزایش و بهبود تولید است که در بعد از انقلاب بینظیر است.
شاعری با تأکید بر اینکه سالانه باید ۶۰۰ هزار هکتار آبیاری قطرهای به مرحله اجرا برسد، گفت: کل سطح آبیاری قطرهای کشور در حال حاضر ۱.۴ میلیون هکتار است و تا ۵ سال آینده سه میلیون هکتار آبیاری نوین در کشور انجام خواهد شد که تحول عظیمی در بخش کشاورزی به وجود میآورد.
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه حمایت از صندوق سرمایهگذاری بخش کشاورزی در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد هفت درصد کل سرمایهگذاری بخش کشاورزی به این صندوق اختصاص یابد که حدود دو هزار میلیارد تومان به سرمایه صندوق اضافه میشود و ۲۰ درصد سرمایه این صندوق هم به صادرات محصولات کشاورزی اختصاص پیدا میکند.
شاعری اضافه کرد: بهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی باید هرچه سریعتر پرداخت شود و در صورت تأخیر مشمول دیرکرد خواهد شد.
وی در پایان گفت: توسعه صنایع تبدیلی و کنترل واردات از برنامههای مهم کمیسیون کشاورزی در برنامه ششم توسعه است و وزارت جهاد کشاورزی گامهای خوبی درزمینهٔ کنترل واردات برنج و تثبیت قیمت این محصول برداشته است.