کاهش ۱۰ هزار هکتاری اراضی زراعی طی ۱۰ سال در مازندران

مازندشورا: ساری - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: سطح اراضی باغی استان در ۱۰ سال اخیر ۱۵ هزار هکتار افزایش و سطح اراضی زراعی ۱۰ هزار هکتار کاهش یافته است.

مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، عزیزالله شهیدی فر ظهر سه شنبه در جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی مازندران از کاهش ۱۰ هزار هکتاری سطح اراضی زراعی استان در ۱۰ سال اخیر خبر داد و با بیان اینکه امنیت غذایی و تولید پایدار زمانی موثر است که به دنبل الگو مناسب کشت باشیم تصریح کرد: دنبال آن هستیم تا الگوی کشب مناسبی در استان داشته باشیم و محصولاتی که مورد نیاز جامعه ایرانی باشد تولید کنیم.

وی عنوان کرد: توجیه اقتصادی برخی محصولات، تولید کننده را وا می دارد تا تولید غیرمعمول داشته باشد و از سوی دیگر چون در بازرگانی خارجی دچار مشکل می شویم سبب می شود تا تولیدکننده با خسارت مواجه شود.

شهیدی تصریح کرد: در زمینه بازرگانی مرکبات با حجم تولید انبوه راهکارهای خوبی امسال تهیه شد و ۱۰۰ میلیون تومان مشوق صادراتی مرکبات درنظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه برف و سرمای آذرماه امسال سبب برهم خوردن تعادل بین تولید و صادرات شده است گفت: از اینرو تجار به سمت واردات مرکبات هستند.

شهیدی با بیان اینکه میزان تولید محصولات باغی و مرکبات باید به گونه ای باشد که در استان و کشور مصرف شد گفت: عدم توجیه اقتصادی برخی محصولات سبب شد که برخی از اراضی از محصولات زراعی به سمت محصولات باغی رود.

 معاون جهاد کشاورزی مازندران با عنوان اینکه صنایع فرآوری محصولات کشاورزی استان و کشور به شدت آسیب پذیر است گفت: هیچ جای کشور ظرفیت آبگیری و کنسانتره ۱۰۰ هزار تن مرکبات استان را ندارد.

وی با اظهار اینکه همه بخش ها در تلاش هستند تا پرتقال های آسیب دیده را از بازار خارج کنند گفت: به دلیل آسیب پذیر بودن صنایع فرآوری نتوانستیم به اهداف برسیم.

وی با بیان اینکه سطح زیر کشت سویا به ۱۳ هزار هکتار و سه برابر گذشته رسیده است گفت: ۹۰ درصد روغن کشور از خارج و به صورت پالم وارد می شود.

تولید محصولات اینکه مرکبات استان مازندران کشاورزی زراعی شهیدی بازرگانی اراضی فرآوری صنایع امسال باشیم هکتاری تصریح عنوان توجیه اقتصادی