اختصاصی مازندشورا: همت محمدنژاد، در گفتوگو با موثق درباره وضعیت فضای انتخاباتی شورای شهر ساری، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در در بند چهارم ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات، بر مواردی چون تعیین حدود هزینهها، نوع هزینهها، منابع مجاز و غیرمجاز انتخاباتی، شفاف سازی منابع و هزینههای انتخاباتی داوطلبان و تشکلهای سیاسی، اعمال نظارت دقیق و چگونگی برخورد با تخلفات تاکید کردند.
وی، افزود: اکنون زمان آن است که کاندیداها خود و برنامههای خود را به مردم عرضه کنند تا مردم بهترین و اصلحترین آنها را برای ورود به شورای اسلامی شهر انتخاب کنند. اما یک فرهنگ نادرستی در بین مردم ما جا افتاده و آن این است که وقتی نامزدهای احتمالی جهت معرفی به حسینهها، مساجد، باشگاههای ورزشی یا هیاتهای مذهبی مراجعه میکنند دستاندرکاران آن ابتدا درخواست پول میکنند و به فکر تامین منابع مالی خود هستند که چنین تفکری خیلی خطرناک و آسیب جدی است.
فعال سیاسی ساری، تصریح کرد: خطاب من به مردم شهرم ساری این است که حداقل در این شهر بتوانیم فرهنگ خود را اصلاح کنیم تا در ادامه به شهرهای دیگر استان اشاعه پیدا کند.
محمدنژاد، با بیان اینکه کاندیدا باید برنامه، هدف و استراتژی داشته باشد، گفت: اگر میخواهیم شهرمان توسعهیافته شود و پلههای رشد را طی کنیم و افراد شایسته تصمیمگیرنده شهر باشند نیاز است انسانهای وارسته، نخبه و با دانش را انتخاب کنیم.
وی، ادامه داد: آیا این شیوه که نامزدهای بیپول اما دارای فکر و ایده، کنار گذاشته شوند و در گمنامی زندگی کنند، صحیح است؟ آیا اینکه به نامزدهای پولدار اما بدون فکر و برنامه که میخواهند به ناحق بر کرسی شورا تکیه بزنند رای دهیم صحیح است؟
این فعال سیاسی ساری، با بیان اینکه وقتی با کارشناسان و تحلیلگران سیاسی مشورت میکنیم، میگویند افرادی که بالای 500 میلیون پول ندارند صحبت از اعلام نامزدی و ورود به انتخابات شورا را نکنند، افزود: سخن من با مردم خوب و فهیم شهرم این است فردی که بیش از 500 میلیون تومان هزینه میکند در طول 4 سال حضور در شورا چیزی حدود 200 میلیون تومان حقوق میگیرد، 300 میلیون باقیمانده را میخواهد از کجا بگیرد آیا حاضر است 300 میلیون از سرمایه خود بگذرد؟ اینجا هست اگر ما با این فرهنگ جلو برویم که بر کاندیدا 500، 600 میلیون تومان هزینه تحمیل شود آن اتفاقات بد رخ میدهد و نمیتوانیم شاهد توسعه و رشد شهر باشیم.
محمدنژاد، تصریح کرد: نیاز است فردی که برای شورا میرود برای مردم و شهرش تولید فکر و برنامه کند. اگر هزینهها بالا باشد اعضا به این فکر هستند که چگونه هزینههای خود را جبران کنند. همشهریان عزیز آیا چنین تفکری معقول و شایسته است؟
همت محمدنژاد ادامه داد: چرا ما به افراد و کاندیدای کم هزینه اما نخبه کمک نکنیم چرا از کاندیدا نخواهیم که کمتر خرج کنند؟
وی، با بیان اینکه باید فرهنگ عمومی ما اصلاح شود تا رشد پیدا کنیم، گفت: ژاپنیها پیشرفت خود را مدیون فرهنگ و آموزش خود هستند ما هم باید آموزش ببینیم چون ما اعضای یک خانواده شهری هستیم که میخواهیم شهری پویا، فعال و دارای رونق اقتصادی داشته باشیم.
محمدنژاد، افزود: نیاز است به افرادی که با پولهای کلان وارد انتخابات میشوند مبارزه کنیم تا این فرهنگ نهادینه شود و کاندیداها بتوانند با یک مبلغ جزئی، خود را به مردم معرفی کند تا در اثر نخبه بودن و شایسته سالاری رای بیاورد و خدمت کند تا شهر دست افراد نااهل و ناباب نیفتد.
فعال سیاسی ساروی در پایان هشدار داد: در شرایط فعلی انتخابات به سمتی میرود که پول و ثروت جایگزین طرح و برنامه میشود، باید بیشتر دقت کنیم.