وظایف شوراها ،تخصصی است و نه سیاسی

مازندشورا: هادی شوشتری با تاکید بر اینکه وظایف شوراها از جنس تخصصی است و نه سیاسی، ابراز داشت: وظایف شورای شهر، اجتماعی، فنی و تخصصی است و شهروندان هم در انتخابات ،افراد متناسب با این وظایف را انتخاب می کنند.

مازندشورا:برنامه "بهارستان" با موضوع بررسی اصلاحیه قانون شوراها و انتخاب شهردار و با حضور هادی شوشتری نماینده مردم قوچان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از شبکه رادیو گفت وگو روانه آنتن شد.

هادی شوشتری با بیان اینکه چهار دوره برای اینکه شوراها بتوانند در جغرافیای سیاسی و اداری کشورجایگاه خودشان را پیدا کنند، زمان کمی است، بیان داشت: از کارکرد شوراها باید بیش از این زمان بگذرد تا جایگاه حقیقی خودش را در جغرافیای اداری کشور پیدا کند.

وی با اظهار به اینکه تدوین کنندگان قانون اساسی یک فصل از قانون اساسی را به دولت های محلی و پارلمان های محلی اختصاص داده اند، تصریح کرد: قانون گذار اساسی طبق اصول یکصد تا یکصدو هفتم، جایگاه قانون اساسی را به صورت کلی وضع و تاسیس کرده و جزئیات را اهاله داده و به قانون گذار عادی واگذار کرده است.

نماینده مردم قوچان یادآور شد: آنچه که مد نظر تدوین کنندگان قانون اساسی بوده، عبارت از این بوده که شوراهای شهر، استان و شورای عالی استان ها بتوانند نقش پارلمان محلی را ایفا کنند و منتخب شوراهای شهر و شورای بالادستی و فرا دستی یعنی شهرداری بتواند نقش دولت و قوه مجریه محلی را ایفا کند.

وی با ارزیابی عملکرد شوراها اظهار داشت: با توجه به نقاط قوت و ضعف عملکرد شوراها در مجموع مثبت و خوب بوده است.

شوشتری تاکید کرد: اینکه حاکمیت تصمیم می گیرد بخش قابل توجهی از وظایف خودش را به منتخبان مستقیم مردم واگذار کند، در فرآیند تصمیم سازی و تصمیم گیری یک تصمیم راهبردی است.

وی با اشاره به برخی از مطالبات مردم که بر عهده شوراهاست در حالی که آنها به نمایندگان مجلس مراجعه می کنند، عنوان کرد: به گفته یکی از نمایندگان مجلس، در ساختار حقوقی، این وظایف بر عهده شوراهای روستا و شهر است اما در ساختار حقیقی این مسایل شیفت شده و به سوی نمایندگان مجلس تغییر پیدا کرده است. مطالبات عمومی تر در سطح روستاها و شهر را شورای شهر و روستا می تواند از شهروندان و اهالی روستا دریافت کند و آنها را پردازش نماید و تبدیل به برنامه و پروژه کند و بعد به مجلس یا دستگاه های اجرایی منتقل کند تا به این مطالبات پاسخ داده شود. 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اذعان به اینکه نظام پارلمان ما برخلاف بسیاری از کشورها تک پارلمانی است، تصریح کرد: پارلمان ما منحصر به مجلس شورای اسلامی است و اگر به فصل هفتم قانون اساسی به شکل مناسب تری نگاه شود می تواند کارکرد پارلمان دوم و محلی را پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه وظایف شوراها از جنس تخصصی است و نه سیاسی، ابراز داشت: وقتی ماده 71  قانون تشکیلات و وظایف شوراهای اسلامی شهر و روستا را تحلیل محتوا می کنید می بینید وظایف شوراهای اسلامی شهر جنس و محدوده اش وظایف فنی و تخصصی است یعنی از جنس فنی و عمرانی، حمل و نقل و ترافیک، شهرسازی و معماری، اقتصاد شهری، محیط زیست و خدمات شهری.

شوشتری ادامه داد: اگر در مرحله انتخاب شدن ما این مفاهیم را برای شهروندان تشریح کنیم و حتی گزینه های پیشنهادی مان هم متناسب و متناظر با وظایف تخصصی و فنی شورای شهر باشد و این را در جامعه جا بیاندازیم که وظایف شورای شهر، اجتماعی، فنی و تخصصی است آن موقع شهروندان هم در مقام گزینش کنندگان نهایی متناسب با این رویکرد و وظایف انتخاب کنند، کارکرد شورای شهر تخصصی تر می شود و باعث رفاه شهروندان می شود و شهر و روستا به شکل بهینه مدیریت می شود ولی اگر ملاک هایمان سیاسی باشد هم شهر و هم شهروندان آسیب می بینند.

هادی شوشتری شوراها مجلس