مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد هادی ایازی عصر پنجشنبه در حاشیه همایش تجلیل از خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در سالن مصباح مجتمع پیامبر اعظم دانشگاه علوم پزشکی مازندران در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: خیرین سلامت با کمک نقدی و غیرنقدی خود به حوزه سلامت توانستند بخش زیادی از محدودیت های مالی ناشی از مشکلات مالی دولت را کاهش دهند.
وی افزود: تعداد قابل توجهی سازمانهای مردم نهاد در کشور وجود دارد بطوریکه حدود ۶۲۰ سمن در حوزه سلامت و ۸۵۰ خیریه سلامت و ۵۷۰ واحد پشتیبانی و خیریه در ۵۷۰ بیمارستان دولتی کشور راه اندازی شده است.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، در ادامه با بیان اینکه این مراکز خیریه و سمن های سلامت محور فرصتی است برای کسانی که انگیزه کمک و مشارکت در این زمینه را دارند، ادامه داد: وی افزود: عزیزانی که به انگیزه کمک به بیمارستانها مراجعه می کنند لازم است با کمبودهای مراکز درمانی آشنا بشوند زیرا برای رفع مشکلات حوزه بهداشت ، درمان و پیشگیری نیازمند کمک آحاد مردم از جمله خیران هستیم.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، با بیان اینکه طی سالهای اخیر کمک های مردم به حوزه سلامت افزایش یافته است، اظهار کرد: در سال ۹۴ هزار میلیارد تومان و در شش ماهه نخست سال ۹۵ حدود ۷۸۰ میلیارد تومان به زیر ساخت های حوزه سلامت از سوی خیران کمک شده است.
ایازی اظهار داشت: حل زیر ساخت های سلامت در گرو مشارکت های آحاد مردم است، از سویی در این راه از مشارکت و کمک های سایر دستگاه ها و نهاد ها عمومی در چارچوب مسئولیت اجتماعی استفاده می کنیم.
وی یادآور شد: برای جذب مشارکت حداکثری اولویت ما در نظام سلامت پژوهش، آموزش، بهداشت، پیشگیری و پس از آن درمان است در حالیکه هم اکنون بیشترین کمک ها ی مردمی و خیران به حوزه درمان ، بیمارستانی، تجهیزات بیمارستانی و درمانگاهی است که آن هم به دلیل هزینه های بالای درمانی است.
ایازی، با اظهار اینکه ما ساز و کارهایی را پیش بینی کردیم که از خیرانی که در حوزه سلامت حضور دارند نقش حمایتی داشته باشیم، ادامه داد: هم اکنون در سطح کشور ، برنامه های حمایتی برای خیرانی که می خواهند مرکز درمانی و بهداشتی احداث کنند مجوز ها براحتی صادر می شود.
وی با اعلام اینکه استان مازندران در حوزه خیرین سلامت از بهترین استانها و پیشگام در این حوزه است، افزود: تاکنون کارهای ارزشمندی با استفاده از ظرفیت خیران مازندران در حوزه سلامت صورت گرفته است ولی معتقدیم ظرفیت این مشارکت ها در مازندران بیشتر از استانهای دیگر اس که باید گسترش یابد.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، با بیان اینکه مراکز بهداشتی ما نیاز به مرمت و بازسازی دارند، ادامه داد: تاکنون دو هزا ر و ۷۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی با مشارکت مردم ایجاد شده است.
دکتر ایازی، با اعلام اینکه هم اکنون قریب به ۲۵۰ بیمارستان نیمه کاره داریم ، افزود: بخشی از این بیمارستانها در طی ماه های آتی و تا قبل از پایان کار دولت به بهره برداری می رسد البته برای اتمام بخش دیگر نیازمند مشارکت خیرین هستیم.
این مقام مسئول در پایان بر لزوم توجه به امر پیشگیری توسط خیرین سلامت تاکید کرد و افزود: خیرین سلامت بیشتر بر موضوع درمان علاقمندی نشان می دهند در حالیکه تاثیر گذاری در بخش اقدامات پیشگیرانه اثرگذاری بیشتری دارد.
به گزارش مهر؛ در این همایش که با حضور ، رییس دانشگاه علوم پزشکی، معاونین وی ، خیرین سلامت استان مازندران، رییس مجمع خیرین سلامت استان، مددکاران اجتماعی بیمارستان های دولتی استان و برخی ازشهرداران شهرهای استان برگزار شد ضمن تبیین نیازهای حوزه سلامت و تسریع و تسهیل در امور خیریه و تشریح برنامه های مهم وزارت بهداشت برای جذب خیرین ، لیستی از نیازمندیهای حوزه بهداشت ودرمان استان نیز در اختیار خیرین حوزه سلامت استان قرار گرفت.