مازندشورا:خبرگزاری مهر - گروه استانها: هفت شهر عشق با ورود پیکرهای مطهر هفت شهید گمنام دوباره معنا شد، پیکرهایی که از طلب تا مقام فنا رفتند و به درگه او رسیدند.
« عطار » بر این عقیده است که آنکه در وادی سلوک گام نهد و به منزل مقصود رسد، دگر از او نشان و خبری بازنیاید اما امروز پس از گذشت ۳۰ سال، سالکانی که راه طریقت پیمودند، گمنام به میان مردم بازگشتند تا چراغ هدایت درراه ماندگان و بازماندگان باشند.
هرکسی در تدارک استقبال از مهمانان بازگشته از سفر به کاری مشغول بود، برخی ماشینهای حمل شهدا را با طاق گل میآراستند و برخی در کناری به نظم دهی امور مشغول بودند و برخی دگر در گوشهای با چشمان سرخ به این تکاپو مینگریستند.
هنگامیکه خورشید در میانه آسمان قرار گرفت، درهای آمبولانسها باز شد و عطر گلاب و اسپند در فضا پیچید و تابوت شهدای گمنام بر موج دستان مشتاق بالا رفت و هر پیکر بیقرار در زیر طاق گلی برای لحظاتی آرام گرفت و حرکت کاروان هفت شهید گمنام مازندران از شهرستان سوادکوه آغاز شد.
مردم از ساعتها پیش در انتظار ورود این ستارگان آسمانی شهرشان بودهاند و کاروان شهدای گمنام که از دور هویدا شد، شوری در جمعیت به راه افتاد و نگاه مشتاق مردم از کوچک و بزرگ بهسویشان دوید. همگام با نزدیک شدن کاروان پیکرهای شهدا، صدای طبل، سنج و شیپور به اوج خود رسید و قلبها به تپش افتادند و در پسزمینه ذهن آدمی، ظهر عاشورا تداعی شد.
همگام با نزدیک شدن کاروان پیکرهای شهدا، صدای طبل، سنج و شیپور به اوج خود رسید و قلبها به تپش افتادند و در پسزمینه ذهن آدمی، ظهر عاشورا تداعی شد
کاروان که به جمعیت رسید، مادری که عکس فرزند شهیدش را در آغوش گرفته بود با چشمانی اشکبار به استقبالشان شتافت و دیگری اسپند بر زغال گداخته ریخت و با زمزمه صلوات و اشک، اسپنددان را دور تابوتها میچرخاند و باران گلاب که از هر سوی بر روی پیکرها و مردم باریدن گرفت و بر سر راه کاروان قربانی نثار کردند.
کاروان در میانه شهر ایستاد و دستان نیاز مردم از هر سوی برای تبرک بهسوی تابوتها دراز شده است و برخی غبار تابوتها را توتیای چشم خویش میکنند وعدهای با این خاک بر صورت مسح میکشند و وضو میسازند.
نوحهسرا از ایثار شهیدان و دل مادرانشان میگوید وزنان و مردان یا حسین گویان همچون عزیزی بر تابوتها دست میکشند و اشک میریزند و مادران و پدران فرزندشان را در آغوش میگیرند تا دستان کوچک و معصومشان به تابوتها برسد.
ساعتها به لحظهای کوتاه میگذرند و کاروان به پایان مسیر خویش در شهر میرسد تا به شهر دیگری پر کشد؛ مثل پرواز سیمرغ، کاروان از سوادکوه میگذرد و ما بر روی زمین "اندر خم یک کوچه" باز بر جای میمانیم.
همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در فاطمیه دوم، پیکر مطهر هفت شهید گمنام دفاع مقدس در مازندران تشییع و تدفین میشود و قرار است این شهدا در شهرهای بهشهر، ساری، آمل و نور تشییع و خاکسپاری شوند.
شهدای گمنام روز هفتم اسفند توسط دو آمبولانس در معراج الشهدای تهران تحویل مسئولان مازندران شد و در شهرهای سوادکوه، پل سفید، قائمشهر و ساری مورد استقبال قرار گرفتند و پس از استقبال، به حسینیه عاشقان کربلای سپاه ساری انتقال داده خواهند شد.
یاد آتش نشانان پلاسکو در شب وداع شهیدان
مراسم شب وداع با شهدای گمنام بعد از نماز مغرب و عشاء در حسینیه عاشقان کربلای ساری برگزار شد و حضور نمادین آتشنشانان شهر ساری بالباس آتشنشانی یکی از برنامههای ویژه مراسم شب وداع با شهدای گمنام در حسینیه عاشقان کربلای ساری بوده است.
سردار عبدالله ملکی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه شهرستان نور میزبان دو شهید گمنام از عملیات کربلای چهار منطقهام الرصاص و عملیات خیبر جزیره مجنون است، اظهار داشت: این دو شهید گمنام در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور خاکسپاری و شهرستان آمل میزبان یک شهید گمنام ۱۸ ساله از عملیات کربلای چهار است که در دانشگاه علوم قرآنی آمل خاکسپاری خواهد شد.
مدیرکل حفظ آثار مازندران با اشاره به اینکه دو شهید گمنام دیگر میهمان مردم شهرستان بهشهر هستند، بیان کرد: این دو شهید گمنام قرار است در دانشگاه فنآوری این شهرستان خاکسپاری شوند.
سید قاسم هاشمی، معاون فرهنگی سپاه کربلا مازندران نیز میگوید: استقبال باشکوه از شهدا با ورود به استان مازندران از شهرستان سوادکوه و شهر پلسفید آغاز میشود و در ادامه در خدمت مردم خوب و غیور زیرآب خواهیم بود و سپس در شیرگاه و قائمشهر تشییع خواهند شد و امشب در حسینیه عاشقان ساری مراسم وداع با شهدا را خواهیم داشت.
هاشمی بابیان اینکه یکشنبه و دوشنبه شهدا به چهار شهرستان ساری، نور، آمل، بهشهر و منتقل خواهند شد، گفت: مراسم تشییع شهدا همزمان با سایر شهدای گمنام در سراسر کشور، در روز سهشنبه ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح انجام خواهد شد.
در حال حاضر ۲۶۶ شهید گمنام در مازندران تدفین شدند و با حساب این هفت شهید گمنام، ۲۷۳ شهید گمنام را در استان میزبان خواهیم بود. همچنین ۵۸ یادمان شهدای گمنام در استان وجود دارد و بقیه شهدای گمنام استان در مزار شهدا و یا امامزادهها دفن شدهاند.
بوی اسپند و گلاب، فضای شهر را معطر و عطرآگین کرده است، اینجا هفت شهر عشق شده است و مادران مازندران، لالایی مادرانه سر دادند و میخواندند «لالا لالا گل پونه، خوش اومدی به خونه، لالا لالا گل دشتی، چرا اینگونه برگشتی».
دختران و پسرکانی که روزگار جنگ و دفاع مقدس را درک نکرده بودند اما به دنبال کاروان شهدا میدویدند و میگفتند «شهدا شرمندهایم». در مسیرهای استقبال، سنچ و مارش عزا نواخته میشد و در گوشه و کنار خیابان، نیروهای بسیجی و مسلح به احترام کاروان شهدا، خبردار ایستاده بودند.