اختصاصی مازندشورا: یکی از وجوه کیفی سازی زندگی شهری توسعه فضای سبز است، اصل مهمی که بیشتر برنامه ریزان و مدیران شهری از آن غفلت میکنند. اهمیت فضای سبز تا بدانجاست که درتبصره 3 ماده 96 قانون شهرداریها این اجازه داده شده تا برای فضای سبزو باغهای عمومی تمام یا قسمتی از اراضی یا املاک یا ابنیه ی واقع در محدوده شهر را به تصرف خود درآورند.
اهمیت فضای سبز به دلیل تاثیر در ارتقاء کیفیت هوای شهر، چشم انداز زیبا وایجادمنظره، بهبود جنبه های زیست محیطی، افزایش سلامت روانی جامعه و افزایش بهداشت شهری برکسی پوشیده نیست. بخصوص در شرایط امروز زندگی شهری که افزایش بی رویه جمعیت باعث ازبین رفتن باغات قدیمی شهر از یک سو و افزایش عوامل آلاینده ،بویژه باافزایش تعدادخودروها از سوی دیگر شده است. گسترش فضای سبز از هر طریق ممکن اجتناب ناپذیر است. اگر به سلامت شهروندان خود متعهد ومعتقدیم باید در برنامه ریزی شهری جایگاه فضای سبز را هرچه قوی تر و پررنگ تر ببینیم.
با آنکه سرانه فضای سبز براساس موقعیت جغرافیایی در شهرهای مختلف متفاوت است ولی میانگین آن در جهان و به استناد تعریف سازمان ملل بین 20تا25مترمربع است وشاید به استناد همین اصل (موقعیت جغرافیایی) شورای عالی معماری و شهرسازی سرانه فضای سبز در ایران را بین 7تا12مترمربع تبیین نموده است.
البته یکی از چالش های بحث برانگیزدرخصوص سرانه فضای سبز "تعریف" آن است . برخی شاید صرفا به خاطر افزایش آمار و محض دلخوشی شهروندان تعداد درختان غرس شده در بلوارهای شهر را جز فضای سبز مطرح می کنند، اما به استناد تعریف علمی منظور از فضای سبز شهری فضای سبز اجتماعی است. یعنی فضای سبزی که برای گذراندن اوقات فراغت، تفریح و حتی بازی مهیا شده باشد.به عبارتی دارای کاربرد اجتماعی است. البته کسی نقش موثر درختان غرس شده در حاشیه ی راهها، بلوارها و خیابانها در کارکرد اکولوژیکی را انکار نمی کند ولی نمی توان به آن فضای سبز شهری اطلاق نمود، زیرا فاقد مفهوم لازم است.
طبق پژوهشی که چندسال قبل برای آمایش سرزمین مادی صورت گرفته، ساری با کمبود حدود 300هکتاری پارک و فضای سبز روبروست. متاسفانه میانگین سرانه فضای سبز شهرساری کمتر از یک مترمربع است در چنین شرایطی مدیریت شهری باید موضوع این کمبود را به طور جدی مورد توجه قراردهد وچاره جویی را در برنامه ریزی های منسجم ودر تعامل با سایر دستگاهها و سازمان های مسئول جستجو نماید. هرچند کمربند سبز طبیعی در اطراف شهرساری تا حدود زیادی به کمک شهروندان رسیده اما فراموش نکنیم برای پرهیز از آلودگی فضای شهر باید کمربند همت را نیز محکم ببندیم.