مازندشورا: قائم‌شهر- ۲۰ روز مانده به عید نیز می‌توان بوی عید را از دست بانوان هنرمند مازندرانی حس کرد، دستانی که چرخ اقتصاد خانه‌ها را به چرخش درمی‌آورند.

مازندشورا:خبرگزاری مهر - معصومه متانی - گروه استان‌ها: زنان مازندرانی، نقوش زیبای عشق و هنر خود را، این بار بر روی آثار هنرمندانه خود که نشان از پاکی و صفای این زنان و مادران دیار پرمهر علویان دارد، حک کرده‌اند تا در آستانه سال نو توشه‌ای برای خانه پرمهر خود بیاورند و به همه مردم کشور نشان دهند که بانوان مازندرانی دوشادوش مردان باکار و تلاش خود، چرخ اقتصاد خانواده و جامعه را می‌چرخانند و اقتصاد مقاومتی را با تولیدات صنایع‌دستی خود، به منصه ظهور می‌رسانند.

دومین نمایشگاه توانمندی‌های زنان مازندرانی با ۱۳۰ غرفه در سایت نمایشگاهی بین‌المللی مازندران واقع در قائم‌شهر به کار خود پایان داد و نقش‌مایه‌های دستان هنرمند بانوان مازندرانی در قالب جاجیم، گلیم، فرش دستباف، البسه محلی، صنایع‌دستی و چوبی، غذاها و شیرین‌های محلی به نمایش گذاشته شد.

زنگنه که ۳۰ سال در طراحی لباس اقوام ایرانی فعالیت دارد در گفتگو با خبرنگار مهر، می‌گوید: برای نشان دادن فرهنگ اصیل ایرانی و اصالت زنان کشورم در این رشته فعالیت می‌کنم و به این نمایشگاه آمده‌ام تا باعرضه لباس‌های بومی و سنتی ایرانی اسلامی، زنان و دختران کشورم را از پوشیدن لباس‌های بی‌کیفیت و بی‌هویت خارجی بازدارم.

وی که همسر شهید و خواهر سه شهید بزرگوار است، اظهار می‌دارد: طبق وصیت همسر شهیدم تحت حمایت هیچ ارگانی قرار نگرفته‌ام و با تلاش و کوشش خود اقتصاد خانواده را تأمین می‌کنم و چهار فرزند نخبه و موفق تحویل جامعه داده‌ام.

زنگنه که تاکنون ۲۵ بار رتبه برتر کشوری را در حرفه خود به دست آورد، از نادیده گرفتن خود در استان مازندران، گلایه دارد.

بازار فروش فرش دستباف وجود ندارد

مژگان کیانی منش، از زنان کارآفرین مازندرانی است که در نمایشگاه مازرونی سره شرکت کرده است، وی از نبود بازار فرش دستباف گله می‌کند و به خبرنگار مهر، می‌گوید: ۱۵ سال در این رشته فعالیت دارم و آموزشگاه و فروش مواد اولیه دارم اما با دارا بودن ۲۰ بافنده، بازار دائمی برای عرضه محصولات خود نداریم.

بسیاری از قالی‌بافان بیمه نیستند و با زدن گره‌های ریز قالی، چشمانشان ضعیف می‌شود اما به خاطر اینکه بیمه نیستند توانایی خرید عینک را هم ندارند

وی از بیمه نبودن شاگردانش و دریافت نکردن تسهیلات گله می‌کند و می‌گوید: بسیاری از قالی‌بافان بیمه نیستند و با زدن گره‌های ریز قالی، چشمانشان ضعیف می‌شود اما به خاطر اینکه بیمه نیستند توانایی خرید عینک را هم ندارند.

کیانی منش، در ادامه این گفتگو، اظهار می‌دارد: لوازم اولیه فرش در مازندران تولید نمی‌شود و به همین سبب، قیمت تمام‌شده فرش دستباف در مازندران به نسبت استان‌هایی مانند آذربایجان گران‌تر است و این مسئله تأثیر زیادی درفروش ما می‌گذارد که توجه به صادرات آن می‌تواند کمک بزرگی به قالی بافان مازندرانی باشد.

بنفشه فلاحی نقاش هنرمندی است که باعرضه تابلوهای سیاه‌قلم، رنگ و روغن و صنایع‌دستی آموزشگاه هنری خود، در این نمایشگاه شرکت کرده است، وی در گفتگو با خبرنگار مهر، معتقد است: مسئولان باید باهنرمندان جلسه بگذارند و مشکلاتشان را بررسی کنند، من در این نمایشگاه شرکت کرده‌ام اما به دلیل اینکه این نمایشگاه با نمایشگاه غذا و شیرینی خانگی هم همراه است ما بازار فروش نداشتیم و از مسئولان می‌خواهم در نمایشگاه‌های بعدی صنایع‌دستی را از صنایع غذایی و خوراکی جدا برگزار کنند.

فرخناز پولادی، سرپرست خانوار، یکی از هنرمندان قالی‌بافی است که از روستای گوی تر شهرستان کلاردشت در نمایشگاه مازرونی سره شرکت کرده است، وی که ۱۲ سال در این رشته فعالیت دارد و برای زنان روستایش کارآفرینی کرده است، به خبرنگار مهر، می‌گوید: از یک سال پیش تاکنون به دنبال دریافت تسهیلات هستم، اداره صنعت و معدن به من گفته زمین تهیه کنم و کارگاه بسازم و من همه این کارها را انجام داده‌ام و حتی ۱۵ تا ۲۰ میلیون هم هزینه کرده‌ام، اما به من وامی نداده‌اند.

پولادی ادامه می‌دهد: انواع مدارک مختلف فرش‌بافی، گلیم‌بافی و غیره را دریافت کرده‌ام و کارگاه غیرمتمرکز فرش هم تأسیس کرده‌ام اما انتظار دارم مسئولان به کسانی مثل من که سرپرست خانوار هم هستیم توجه بیشتری داشته باشند.

صنایع بازیافت فرش و قالی مغفول مانده است

مژگان شاکری از شهرستان آمل در نمایشگاه مازرونی سره شرکت کرده است و کاری بسیار گمنام اما نو و تازه را به مشتریان خود معرفی می‌کند، او در بازیافت قالی‌های کهنه و تلفیق آن با گلیم و جاجیم و تابلو فرش، فعالیت دارد، کاری که در ایران ناشناخته است اما مشتریانش خارجی‌ها هستند که استقبال خوبی از این هنر از خود نشان می‌دهند.

وی که با انجام بازیافت فرش، خود را حامی محیط‌زیست می‌داند، در گفتگو با خبرنگار مهر، می‌گوید برای ۱۵ بافنده در روستاهای اطراف آمل در خانه، کارآفرینی کرده است و از اینکه زنان در کنار خانواده، با هنر خود درآمد کسب می‌کنند خوشحال است.

وی که بخشی از درآمد خود را به امور خیریه اختصاص داده است، از بیمه نبودن و نداشتن بازار ثابت فروش محصولات خود اعلام نارضایتی می‌کند.

لاک تراشی هنر اصیل مازندرانی اما مواد اولیه آن گران است

علی لطفی نیا از بندپی شرقی در نمایشگاه مازرونی سره شرکت کرده و انواع محصولات چوبی خود را که در مازندران به لاک تراشی معروف است به نمایش گذاشته است. وی که از کودکی در این حرفه اشتغال دارد، در گفتگو به خبرنگار مهر، می‌گوید: اگر حمایت شویم بازار خوبی داریم اما چون چوب گران است و تهیه آن برای ما هزینه زیادی دارد متعاقب آن هزینه تمام‌شده محصولات ما زیاد است و ممکن است خرید هنرهای صنایع چوبی که لاک تراشی یکی از هنرهای اصیل مازندرانی است برای مردم مقرون‌به‌صرفه نباشد.

مریم جمشیدی مدیرکل بانوان و خانواده استانداری مازندران نیز با اشاره به اینکه مازرونی سره دومین نمایشگاه توانمندی‌های زنان و خانواده مازندران است، تصریح کرد: نمایش بخشی از توانمندی‌های استان مازندران، ایجاد انگیزه در جامعه، شناسایی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های اشتغال‌زایی در استان و زنده کردن امید در بین جوانان و افراد جویای کار، حمایت از اشتغال خانگی و تولید ملی را می‌توان از اهداف مهم برگزاری نمایشگاه مازرونی سره، نام برد.

وی در خصوص نمایشگاه مازرونی سره، اظهار داشت: این نمایشگاه بخشی از توانمندی‌های زنان و خانواده را در ۱۳۰ غرفه به نمایش گذاشته است که حدود ۱۷۰ نفر از سراسر استان مازندران در آن شرکت کرده‌اند و صنایع‌دستی، آداب‌و رسوم بومی محلی، فرش دستباف که در مازندران مغفول مانده است، انواع پوشش محلی و غذاهای سنتی مازندرانی در غرفه‌هایی که به‌طور رایگان اختصاص یافته، به نمایش عموم گذاشته‌شده است.

نمایشگاه مازرونی سره با استقبال بسیار خوب مردم مازندران نشان داد که آداب‌ورسوم مازندرانی و صنایع‌دستی می‌تواند چرخ اقتصاد را بچرخاند و خودکفایی را در خانوارهای ما رونق بخشد، امید است با توجه بیشتر مسئولان پرتلاش این خطه همیشه‌سبز، برگزاری بازارچه‌های دائمی در همه جای مازندران همیشه جاودان، در تمام طول سال را شاهد باشیم.

نمایشگاه مازندران مازندرانی مازرونی خبرنگار صنایع‌دستی خانواده بازار می‌گوید نمایش فعالیت اینکه دستباف گفتگو استان اقتصاد می‌کند مسئولان کرده‌ام توانمندی‌های نیستند محصولات بازیافت انواع اولیه استان مازندران حمایت هزینه اظهار دریافت بانوان جامعه ایرانی صنایع گذاشته تراشی خانوار خانگی سرپرست پولادی می‌تواند شهرستان بسیار اختصاص اشتغال هنرهای برگزاری درآمد استقبال کارگاه مغفول مانده زیادی کارآفرینی دائمی باعرضه می‌کنم لباس‌های می‌دارد داده‌ام کشورم زنگنه پرمهر کرده‌اند دومین جاجیم تاکنون کیانی نبودن توانایی تسهیلات ادامه تولید چشمانشان گره‌های آموزشگاه بافنده بسیاری قالی‌بافان تمام‌شده