مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، محمد فوقی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری در رابطه با ۱۸ اسفند، سالگرد تشکیل کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت:در سال ۱۳۷۲ کانون های فرهنگی و هنری مساجد با هدف احیای نقش و کارکردهای واقعی مساجد همانند صدر اسلام انجام شد،.
وی با اشاره به اینکه مساجد تنها محل عبادت نیست و کارکردهای متنوع فرهنگی و اعتقادی دارد، افزود: مسجد در دوران انقلاب یکی از رساترین رسانه تبلیغی امام (ره) بوده، در دوران جنگ و اکنون نیز برای مقابله با جنگ نرم مساجد یکی از بهترین مستحکمترین اماکنها برای مقابله با نظام سلطهاست.
وی گفت: هدف ما رونق و پرجاذبه کردن مساجد با حضور امام جماعت، جوانان مومن، انقلابی و بسیجی تا شاهد حضور هر چه بیشتر مردم در مساجد برای تقویت آموزههای دینی باشیم و در راس برنامههای ما بحث کاهش آسیبهای اجتماعی مطرح است.
فوقی با بیان اینکه چهار هزار ۱۰۳ مسجد در مازندران وجود دارد که از این تعداد هزار ۶۸ کانون فرهنگی و هنری در سطح مساجد استان راهاندازی شده است، افزود: از این تعداد ۶۷۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد روستایی و۳۹۸ کانون شهری است.
فوقی همچنین از راهاندازی ۱۲ کانون مصلی در استان خبر داد و افزود: برای پاسخ به شبهاتی که بواسطه شبکههای مجازی و ماهوارهها ایجاد شده، کانونهای مصلی را راه اندازی کردیم و شبهات در طی هفته جمع میشود و ائمه جماعات در نماز جمعه به آنها پاسخ میدهند.
وی همچنین از راهاندازی ۲۴ کانون تخصصی در سطح مازندران مانند حجاب و عفاف، قرآن، نماز، ایثار و شهادت، عقاید اسلامی، شعر و ادب، هنرهای تجسمی و آموزش و پژوهش خبر داد و افزود: در ۵ دانشگاه مازندران نیز کانون دانشگاهی را راهاندازی کردیم.
وی با اشاره به اینکه تا کنون ۲۷۶ کتابخانه عمومی مسجد را تجهیز و راهاندازی کردیم، افزود: همچنین ۱۲۱ کتابخانه باز را در مساجد راه اندازی کردیم؛ این کتابخانهها کتابدار ندارد و نمازگرازان به صورت آزاد میتوانند از آن استفاده کنند و با اجرای این طرح نه تنها کتابها کم نشده است که با استقبال مردم مواجه شده و آنها از منازل خویش نیز به این کتابخانه کتاب اضافه کردهاند.
فوقی با بیان اینکه تاکنون، ۷۱ مرکز خانه نور، ویژه فعالیتهای قرآنی، در سطح مساجد استان راهاندازی شده، افزود: طرح تلاوت نور را نیز در ۱۵۰۶ مسجد تا کنون اجرا کردهایم که تقریبا یک در صبح، ۱۹ درصد در ظهر و ۸۰ درصد در نماز مغرب و عشا اجرا میشود که در این طرح روزانه ۲۵۰ هزار نفر شرکت میکنند و از این تعداد ۶۰ درصد مردان و ۴۰ درصد بانوان هستند.