خیران مازندرانی 105.5 میلیارد تومان به حوزه سلامت کمک کردند

مازندشورا: رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: خیران سلامت مازندران از سال 92 تاکنون 105 میلیارد و 500 میلیون تومان به حوزه سلامت کمک کردند.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، قاسم جان‌بابایی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران درباره موفقیت دانشگاه علوم پزشکی مازندران در همایش ملی سلامت، اظهار کرد: در این همایش 6 سازمان فعال در حوزه سلامت تجلیل شدند که علوم پزشکی مازندران یکی از آنها بود و این موفقیت را مدیون همه دست‌اندرکاران حوزه سلامت در استان هستیم.

وی افزود: البته این افتخار به سبب اقداماتی بود که از چندین سال پیش آغاز شده بود و نتیجه آن را امروز می‎بینیم، حتی در آموزش پزشکی، غذا و دارو، تحقیقات و فناوری و در بخش دانشجویی و توسعه و بهداشت و درمان همواره رتبه‎های نخست را به‎دست آوردیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در سه سال گذشته پروژه‎هایی در فضای 80 هزار متر مربع  ساخته شد و بیش از این مقدار نیز اهدای زمین داشتیم، گفت: برای ساخت مراکز جامع سلامت، خیران با دانشگاه تعامل داشتند و مشارکت مردمی را داشتیم، بیشتر روستاها دیوارسازی و محوطه‎سازی را خودشان انجام دادند و یکی از بزرگ‎ترین آرزوهای من این بود که مردم بر مراکز سلامت نظارت کنند که اکنون، نماینده مردم در روستاها یعنی شوراها بر امور سلامت نظارت دارند.

جان‎بابایی بیان کرد: در دو سال گذشته 200 هزار دانش‎آموز ابتدایی و راهنمایی فلورایدتراپی و 80 هزار مورد نیز فیشور سیلانت شدند که با همین کار انتظار داریم شاخص بهداشت دهان و دندان در مازندران ارتقا پیدا کند، در حال حاضر میزان پوسیدگی، کشیدگی و پُرشدگی دندان‎های دانش‎آموزان زیر 14 سال دو است که به‎دنبال این هستیم آمار را به زیر دو و یک برسانیم.

وی ادامه داد: در 10 سال گذشته تعداد دانشکده‎های دندانپزشکی دو برابر شد اما شاخص در این زمینه کاهش نیافت زیرا هزینه‎های درمانی همچنان بالا بود، اکنون به‌عنوان نمونه با ساخت 18 کلینیک تخصصی در مازندران انتظار داریم که شاخص سلامت بهداشت دهان و دندان افزایش یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی از همکاری با جهاد کشاورزی در ساماندهی سموم خبر داد و گفت: حتی تصمیم گرفته شد که نسخه سم ارائه شود و کشاورز خود به‎خود و بدون آگاهی و دستور علمی، سموم را تهیه نکند.

جان‎بابایی ادامه داد: با ادارات‌کل بهزیستی، ورزش و جوانان، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش تفاهمنامه‎های استراتژیک در حوزه سلامت و امنیت غذایی بسته شد و از سایر استان‎ها در این زمینه جلوتر هستیم.

وی با اشاره به نوع تغذیه و نقش آن در سلامت مردم بیان کرد: نیاز به یک کار فرهنگی و اجرایی داریم، ذائقه مردم باید از غذاهای شور و چرب به سمت تهیه مواد غذایی آب‌پز و کبابی و پخت کامل تغییر یابد، منوهای رستوران‎ها باید به‎سمت غذاهای نیم‎پرس و سالم‎تر برود، نیاز به همکاری صنعت، معدن و تجارت و گردشگری داریم، حتی این بخش یک مارکتینگ است و از نظر اقتصادی نیز اهمیت دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان گفت: در سال 92 میزان مشارکت خیران این استان در حوزه سلامت 4 میلیارد تومان بود، در سال 93 به 14 میلیارد و در 94 به 43.8 میلیارد تومان رسید و در سال‎جاری نیز تا پایان بهمن‌ماه این عدد به 43.7 میلیارد تومان رسیده است.

انتهای پیام/ 86001/غ30

سلامت مازندران پزشکی دانشگاه میلیارد داریم تومان هستیم بهداشت گذشته خیران زمینه میزان دندان ادامه تجارت غذاهای پایان غذایی انتظار کشاورزی همکاری مراکز استان همایش موفقیت امروز آموزش داشتیم اکنون نظارت روستاها مشارکت جان‎بابایی