مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، قاسم جانبابایی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران درباره موفقیت دانشگاه علوم پزشکی مازندران در همایش ملی سلامت، اظهار کرد: در این همایش 6 سازمان فعال در حوزه سلامت تجلیل شدند که علوم پزشکی مازندران یکی از آنها بود و این موفقیت را مدیون همه دستاندرکاران حوزه سلامت در استان هستیم.
وی افزود: البته این افتخار به سبب اقداماتی بود که از چندین سال پیش آغاز شده بود و نتیجه آن را امروز میبینیم، حتی در آموزش پزشکی، غذا و دارو، تحقیقات و فناوری و در بخش دانشجویی و توسعه و بهداشت و درمان همواره رتبههای نخست را بهدست آوردیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در سه سال گذشته پروژههایی در فضای 80 هزار متر مربع ساخته شد و بیش از این مقدار نیز اهدای زمین داشتیم، گفت: برای ساخت مراکز جامع سلامت، خیران با دانشگاه تعامل داشتند و مشارکت مردمی را داشتیم، بیشتر روستاها دیوارسازی و محوطهسازی را خودشان انجام دادند و یکی از بزرگترین آرزوهای من این بود که مردم بر مراکز سلامت نظارت کنند که اکنون، نماینده مردم در روستاها یعنی شوراها بر امور سلامت نظارت دارند.
جانبابایی بیان کرد: در دو سال گذشته 200 هزار دانشآموز ابتدایی و راهنمایی فلورایدتراپی و 80 هزار مورد نیز فیشور سیلانت شدند که با همین کار انتظار داریم شاخص بهداشت دهان و دندان در مازندران ارتقا پیدا کند، در حال حاضر میزان پوسیدگی، کشیدگی و پُرشدگی دندانهای دانشآموزان زیر 14 سال دو است که بهدنبال این هستیم آمار را به زیر دو و یک برسانیم.
وی ادامه داد: در 10 سال گذشته تعداد دانشکدههای دندانپزشکی دو برابر شد اما شاخص در این زمینه کاهش نیافت زیرا هزینههای درمانی همچنان بالا بود، اکنون بهعنوان نمونه با ساخت 18 کلینیک تخصصی در مازندران انتظار داریم که شاخص سلامت بهداشت دهان و دندان افزایش یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی از همکاری با جهاد کشاورزی در ساماندهی سموم خبر داد و گفت: حتی تصمیم گرفته شد که نسخه سم ارائه شود و کشاورز خود بهخود و بدون آگاهی و دستور علمی، سموم را تهیه نکند.
جانبابایی ادامه داد: با اداراتکل بهزیستی، ورزش و جوانان، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش تفاهمنامههای استراتژیک در حوزه سلامت و امنیت غذایی بسته شد و از سایر استانها در این زمینه جلوتر هستیم.
وی با اشاره به نوع تغذیه و نقش آن در سلامت مردم بیان کرد: نیاز به یک کار فرهنگی و اجرایی داریم، ذائقه مردم باید از غذاهای شور و چرب به سمت تهیه مواد غذایی آبپز و کبابی و پخت کامل تغییر یابد، منوهای رستورانها باید بهسمت غذاهای نیمپرس و سالمتر برود، نیاز به همکاری صنعت، معدن و تجارت و گردشگری داریم، حتی این بخش یک مارکتینگ است و از نظر اقتصادی نیز اهمیت دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان گفت: در سال 92 میزان مشارکت خیران این استان در حوزه سلامت 4 میلیارد تومان بود، در سال 93 به 14 میلیارد و در 94 به 43.8 میلیارد تومان رسید و در سالجاری نیز تا پایان بهمنماه این عدد به 43.7 میلیارد تومان رسیده است.
انتهای پیام/ 86001/غ30