مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، بابک پزشکی در حاشیه نخستین همایش جامع گردشگری ایران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هر همایشی برای خود کاستیها و نقاط ضعف و قوت دارد، چیدمان این همایش را بینالمللی در نظر گرفتیم و از 25 هلدینگ دعوت شد و حتی از پروفسور جعفر جعفری متخصص برجسته جهانی در حوزه گردشگری نیز خواستیم که رئیس و دبیر علمی برنامه باشد.
وی افزود: برای همه سرمایهگذاران خارجی از کشورهایی چون آلمان، روسیه، آذربایجان، عمان، ایتالیا و کانادا بلیط گرفتیم، تمام کارها انجام و شرایط دیده شد، قراردادی را نیز با پلاژ شهید بهشتی در خزرآباد ساری داشتیم اما 48 ساعت مانده به همایش، استانداری مازندران موافقت خود را اعلام نکرد و دلیل این مخالفت نیز، ضرورت تشکیل شورای تأمین و اعلام زودتر از این زمان را اعلام کردند و اینکه برگزاری همایش امکانپذیر نیست.
دبیر همایش ملی توسعه گردشگری با بیان اینکه با هجمهای از شرایط بد مواجه شدیم، گفت: خیلی از سرمایهگذارانی که حتی خودشان بلیط تهیه کرده بودند و علاقه به حضور در همایش داشتند نیز از لغو همایش بینالمللی ابراز نارضایتی کردند.
این مسؤول ادامه داد: علاوه بر سرمایهگذاران بیش از 300 شورا و شهردار ثبتنام کردند و بسیاری از آنها گفتند که با لغو برنامه اصلی نمیتوانیم حضور داشته باشیم.
پزشکی با بیان اینکه بابت موضوعی که پیش آمد، خیلی اذیت شدیم، افزود: از یک طرف بحث سرمایهگذاری خارجی بود که بلیط تهیه کرده بودیم برای چند تن از بزرگان و اساتید از دانشگاههای هلند و مالزی بلیط خریداری شد، در هر صورت دچار چالش عظیمی شدیم و نتوانستیم برنامه مدنظر خود را انجام بدهیم زیرا اجازه همایش را ندادند، اصرار زیادی برای برگزاری همایش از سوی برخی از شهرداران و شوراها بود لذا مجبور شدیم با هر شرایطی که هست، این برنامه را انجام بدهیم، در نهایت با تهران هماهنگی کردیم و نتیجه این شد که همایش بینالمللی بهصورت همایش جامع گردشگری باشد.
وی در پاسخ به سؤال خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه انتقادات زیادی به همایش جامع گردشگری ایران از سوی شرکتکنندگان بهویژه در بخش سخنرانان وارد شد، اظهار کرد: همه انتقادات را قبول دارم و به روی چشم میگذارم، هر چند دیگر چنین همایشی را در مازندران برگزار نمیکنیم اما در همایشهای بعدی با موضوع گردشگری تلاش قاطع خود را بر این میگذارم که از تجربیات همایش خزرآباد و انتقادات واردشده استفاده کنم.
دبیر همایش جامع گردشگری ایران گفت: میتوانستیم با بهترین شیوه در تهران این همایش را برگزار کنیم اما به این دلیل که مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری مازندران نیز هستم و سالها در این استان کار کردم، خواستم تا مازندران که شریان و حلقه اصلی گردشگری داخلی است، میزبان همایش باشد.
این مسؤول ادامه داد: در آینده رویکرد همایش را بهسمت فعالیتهای زیرساختی و علمی برگزار میکنم، با سه تا شرکت مهم روس، آذربایجان و ترکیه صرفاً در زمینه گردشگری قراردادهای اولیهای را تنظیم کردیم.
پزشکی با اشاره به اینکه از 6 ماه پیش استارت این همایش با هماهنگی ارگانهای دولتی زده شد و تمام دانشگاههای سراسری کشور نیز از این همایش حمایت کردند اما چند بار به تأخیر افتاد، افزود: اساتید علمی از دانشگاههای اصفهان، مازندران، تهران، تبریز و یزد در حوزه گردشگری برای همایش انتخاب شدند و به عضویت کمیته علمی آن درآمدند تا جاییکه 347 پژوهشگر برای ثبت مقالات ثبت نام کردند و 253 مقاله به دبیرخانه ارسال و 126 مقاله برگزیده شد.
وی ادامه داد: 95 درصد از پژوهشگران داخلی و بقیه از کشورهای مالزی، آلمان، آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس و دانشجویان ایرانی مقیم در این کشورها بودند اما با همه این کارهایی که صورت گرفت، نظر استانداری مازندران بر لغو همایش بینالمللی بود و چارهای جز پذیرش نداشتیم.
دبیر همایش جامع گردشگری ایران در پایان گفت: سه تفاهمنامه با چهار شرکت درباره گردشگری صورت گرفت که یکی از آنها بهصورت مشترک برای دو شرکت بود، علاوه بر این اعلام کردیم که با طرحهای دارای توجیه اقتصادی قرارداد همکاری امضا میکنیم.
انتهای پیام/86001/ع30