مازندشورا: نوشهر - مدیرکل منابع طبیعی مازندران – نوشهر گفت: طرح پرورش جنگل با هدف ارتقای کمی و کیفی توده های جنگلی در بیش از هزار و ۸۴۳ هکتار از عرصه های ملی اجرا شده است.

مازندشورا:سید وجیه الله موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پروژه طرح‌های جنگل‌داری با هدف تدوین برنامه مدیرت جنگل در قالب طرح با کسب اطلاعات دقیق از وضع موجود آن و نوع اقدامات اجرایی با نظم مکانی و زمانی مشخص برای یک دوره زمانی معین تدوین می‌شود که این طرح‌ها شامل؛ پرورش جنگل، توسعه و احیای جنگل، تولید و تأمین نهال جنگلی، مراقبت و نگهداری از جنگل‌کاری‌های سنواتی، سامان‌دهی جنگل‌نشینان و خروج دام از جنگل، ممیزی اراضی و تفکیک مستثنیات و آبخیزداری که هر کدام خود شامل فعالیت‌های مجزایی است.

وی افزود: طرح پرورش جنگل با هدف ارتقای کمی و کیفی توده‌های جنگلی اجرا شده و تا کنون پرورش جنگل در داخل طرح ۱۷۰۰ هکتار و در خارج طرح ۱۴۳ هکتار بوده است.

موسوی گفت: طرح توسعه و احیای جنگل برای افزایش مساحت جنگل و جلوگیری از تخریب در مناطق کوهستانی و غنی‌سازی و احیای عرصه‌های جنگلی مخروبه بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی مازندران – نوشهر یادآور شد: در طرح مراقبت و نگهداری از جنگل‌کاری‌های سنواتی، تا کنون حدود ۲۵۵ هکتار مورد مراقبت قرار گرفته‌اند که این مراقبت‌ها شامل حفاظت فیزیکی، مرمت و حصارکشی، آبیاری، حذف رستنی‌های مزاحم و واکاری نهال‌های خشک است.

وی افزود: با اجرای تولید و تامین نهال، تا کنون ۵۰۰ هزار اصله نهال تولید شده و ۶۴ هکتار محوطه بذرگیر ایجاد شده است.

وی هدف طرح مرتع‌داری را ایجاد تعادل میان دام و مرتع بیان کرد و گفت: با اجرای این طرح تا کنون ۱۶ هزار پروانه چرا کنترل شده و ۸۷۸ هکتار بذرکاری و کپه‌کاری شده و در هفت هزار و ۹۴۵ هکتار سامانه چرا و قرق مراتع انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه مهم‌ترین دلیل نابودی جنگل هیرکانی و نابودی زادآوری طبیعی در جنگل، حضور جنگل‌نشینان و دام در جنگل است گفت: با اجرای طرح خروج دام، تاکنون ۳۰۱ واحد دامی از جنگل خارج و ۴۴ هزار هکتار  مستثنیات خریداری شده‌اند.

 

 

هکتار اجرای مازندران پرورش طبیعی جنگلی تولید مراقبت منابع احیای مدیرکل منابع طبیعی سنواتی نابودی جنگل‌کاری‌های ایجاد افزود جنگل‌نشینان توسعه موسوی نوشهر اینکه تدوین زمانی نگهداری