مازندشورا:به گزارش فارس از شهرستان ساری، 40 استاد دانشگاه و پژوهشگر اقتصادی در مورد وضعیت کنونی اقتصاد کشور و معیشت مردم هشدار داده و خواستار تدوین بسته نجات برای اقتصاد کشور و همفکری در این مورد شدند.
آنها براساس گزارش نهادهای رسمی دولتی و میدانی وضعیت اشتغال جوانان، ترازنامه بانکها، بدهی دولت و رکود واحدهای تولیدی را خطرناک توصیف کردند.
آنها وخامت اوضاع اقتصادی را ناشی از سیاستهای اقتصادی دولت یازدهم دانستند، اقتصاددانان نوشتند؛ شفافیت بهنفع کشور است به جای التماس به خارجیها محیط کسب و کار را آماده کنید.
نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و نیز ریاست معزز آن حضرت آیتالله جنتی در اجلاسیه اخیر خود روی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تاکید کرده و از رئیسجمهور خواستند در پایان سال اقدام و عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی گزارشی به مردم داده و مطالبات معیشتی را پاسخ دهد.
در این میان معاون اول رئیسجمهور نامهای به ریاست مجلس خبرگان رهبری نوشته و ادعا کرده که، اقتصاد کشور در سال 95 مقاومتیتر شده است!
جهانگیری شاید بتواند با فرافکنی و بازی با کلمات و الفاظ از کنار سخنان آیتالله جنتی در مورد مشکلات اقتصادی به راحتی بگذرد اما با نامه سرگشاده 40 اقتصاددان، استاد و پژوهشگر دانشگاهی چه خواهد کرد و چه پاسخی خواهد داد!
دولت یازدهم دولتی بیبرنامه است و حتی در نگاه به برنامه ششم بنا را بر بیمهری گذاشت و این، بار را مجلس بر دوش کشید و نهایتا هم رئیس جمهور بهجای تشکر از مجلس شکایت به شورای نگهبان برد، لایحه برنامه با 35 ماده به مجلس رفت و با 138 ماده از مجلس بیرون آمد!
تئوریسینهای اقتصادی دولت معتقدند عصر برنامهریزی گذشته است و به همین دلیل در دادن برنامه ششم اهمال کردند، حال آنکه کشور برای اینکه حرفی برای رقابت تولیدات اقتصادی در منطقه و جهان داشته باشد باید بر اساس راهبرد و برنامه توسعه حرکت کند.
دولت در ماههای پایانی عمر خود باید قدری به منتقدان بها دهد و به دغدغه اقتصاددانان کشور اعتناء کند.
40 پژوهشگر اقتصادی فقط به نقد اکتفا نکردهاند بلکه آنها پنج راهکار مشخص در برابر دولت قرار دادهاند.
لازم است رئیسجمهور به دیدگاههای آنها با نظر خریداری نگاه کند، وضعیت اقتصادی کشور به گونهای است که به مرز بحران نزدیک میشود و چه بسا به لحاظ امنیتی برای مردم مشکل درست کند.
سردار سرافراز اسلام سرلشکر سلیمانی در این باره میگوید؛ اساس بخشی از ناامنیها در کشور فقر است. وجود بیش از 10 میلیون حاشیهنشین در شهرهای بزرگ مشکلات اجتماعی و امنیتی پدید آورده و بسیاری از جرائم مثل دزدی و قاچاق موادمخدر را در همین وادی میشود جستوجو کرد.
دولت در حالی که پرداخت 45 هزار و 500 تومان یارانه به مردم را مصیبت میداند اما پرداختهای نجومی به مدیران ناکارآمد خود را قطع نمیکند.
مردم از این تبعیض ناراحت هستند. مردم از فاصله فقر و غنا و نابرابری حقوقها در همین دولت دلخور هستند.
مولای متقیان حضرت امیر (ع) در عهدنامه مالک اشتر میفرماید:
ـ کارهای تو باید چنان باشد که موجب خوشگمانی مردم شود.
ـ بر تو باد مراعات طبقه فرودست جامعه.
ـ از طبقاتی که به تو دسترسی ندارند یا حقیر شمرده میشوند تفقد و برای رسیدگی به آنها افراد امین را مامور کن.
آیا آقای جهانگیری درددل مردم فرودست جامعه را میشنود؟ مردمی که نه روزنامه دارند نه سایت خبری.
وقتی خبرگان رهبری مطالبات مردم را پیگیری میکنند باید به اظهارات آنها اعتنای ویژه کرد.
جنس هشدار 40 استاد دانشگاه از جنس هشدارهای رهبران احزاب سیاسی و اجتماعی و رقبای رئیس جمهور محترم نیست. حرفهای آنها دقیق و کارشناسی و علمی است. رئیس جمهور و وزرای اقتصادی باید به این هشدارها توجه کنند و در کارکرد مدیریت اقتصادی خود آن را بهکار ببرند.
اخیراً مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است؛ مجلس امکان نظارت در حوزه اقتصاد مقاومتی را ندارد زیرا دولت گزارش عملکرد نمیدهد.
در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی که یکشنبه گذشته قرائت شد آمده است؛ عدم انتشار گزارش عملکرد اقتصاد مقاومتی توسط دولت و عدم توافق روی شاخصههای نظارت در سطح فرابخشی و بخشی و زمانبندی آنها یکی از موانع مهم در مسیر نظارت مجلس محسوب میشود.
در این گزارش آمده است؛ برای طرحهای مهم و زیربنایی فکر اساسی نشده است.
جناب آقای جهانگیری! وقتی دولت گزارش عملکرد نمیدهد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمیتوانند به وظیفه نظارتی خود عمل کنند چگونه میتوان مدعی شد؛ اقتصاد کشور در سال 95 مقاومتیتر شده است!
انتهای پیام/3141/ج