مازندشورا:علیمحمد شاعری امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان بهشهر، با اشاره به اینکه عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی، رفع موانع تولید و رونق اشتغال یکی از اهداف اصلی در سال جدید است، اظهار کرد: پس از مطرح شدن شعار سال از سوی مقام معظم رهبری دستور تشکیل جلسه به رؤسای اقتصادی کشور صادر شد.
وی افزود: از آنجایی که بخش کشاورزی بهعنوان محرک اقتصادی مطرح شد بررسیهای لازم جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری صورت پذیرفت تا در سالجاری شاهد افزایش تولید ملی و همچنین توسعه اشتغال جوانان در کشور باشیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به محورهای اساسی در برنامه ششم اشاره کرد و ادامه داد: جهش صادراتی با تمامی لوازم، مشارکت بخش خصوصی مرتبط با توسعه ملی در بخش کشاورزی، خصوصیسازی واردات آن دسته از کالاهایی که امکان تولید در داخل وجود دارد از جمله محورهایی است که در سال جاری نظارت جدی بر آنان اعمال میشود تا دولت به وظایف خود در این حوزه به خوبی عمل کند.
این مسؤول بیان کرد: مرکبات و میوههای شب عید از جمله محصولاتی هستند که امکان تولید در داخل وجود دارد و تلاش میکنیم تا با محدودیتسازی این مهم حکم دقیق مقام معظم رهبری را اجرایی کنیم.
شاعری یادآور شد: در برنامه ششم بخش عمدهای از منویات رهبری در نظر گرفته شده است و در حال حاضر بهعنوان یک تکلیف شرعی و قانونی بر آن نظارت میکنیم.
وی به افزایش ضریب خودکفایی محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم دولت را مکلف کردیم تا ضریب خودکفایی محصولات کشاورزی را از ۸۰ درصد به ۹۵ درصد افزایش دهد، محصولاتی چون گوشت قرمز، گندم و جو نه تنها ظرفیت خودکفایی دارند بلکه امکان توسعه صادرات را هم دارند.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصلاح تعرفههای وارداتی در سال جدید، خاطرنشان کرد: در سال گذشته شاهد کاهش پنج درصدی هشت قلم از محصولات بودهایم که این کاهش اقدام بسیار اشتباهی بوده است و در سال جدید برگشت این مصوبه یکی از اصلیترین اقدامات است.
این مسؤول تأکید کرد: تلاش میکنیم در سال جدید تصمیماتی را اتخاذ کنیم تا محصولات داخلی را در بازار هدف رقابتپذیر سازیم.
شاعری یادآور شد: در تمامی برنامههای گذشته که رشد اقتصادی ملی منفی بود بخش کشاورزی رشد پنج درصدی را تجربه کرده است و این نشان از ظرفیت بالای بخش کشاورزی است، این بخش اقتصادی کشور را میتوان با سرمایهگذاری مناسب و افزایش سرمایهگذاری بانکها و همچنین ایجاد بسترهای لازم برای بهبود سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی افزایش داد.
وی در پایان سهم بخش کشاورزی را در ایجاد اشتغال و تولید ملی حائز اهمیت دانست و گفت: باتوجه به اینکه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی اندک است اما این بخش بیش از ۳۵ درصد در ایجاد اشتغال و بالغ بر ۱۴ درصد در تولید ناخالص ملی نقش دارد.
انتهای پیام/86018/ع30