مازندشورا:روح الله علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر تعداد روستا و آبادیهای استان مازندران را سه هزار ۲۰۰ روستا و تعداد دهیاریها را دو هزار ۲۱۷ دهیاری برشمرد و افزود: کمیته روستایی از سال ۹۴ با جدا شدن از ادارهکل امور شهری استانداری، آغاز به کار کرد و در طی این مدت توانستیم در حوزه روستایی ظرفیتشناسی کنیم و برخی آمارها را تغییر دهیم.
وی با اشاره به اینکه روستاهای هدف گردشگری معرفی شده توسط اداره میراث فرهنگی در سال ۹۴ حدود ۱۷ روستا بوده است، افزود: اما ما در همان سال، تعداد ۵۶ روستای هدف گردشگری به ازای هر بخش یک روستای هدف، به این اداره معرفی کردیم و این تعداد از طریق کمیته دهیاریها در سال ۹۵ به ۳۰۰ روستا رسید و امیدواریم تا پایان امسال ۶۰۰ روستای هدف گردشگری را معرفی کنیم.
علیزاده هدف از افزایش تعداد معرفی روستاهای هدف گردشگری را تبیین زیرساختها و کنترل بر چگونگی ساختوساز منازل مسکونی در روستاها برشمرد و افزود: هم اکنون در برخی روستاهای استان همچون روستای جنترودبار، تمامی ساختوسازها با استعلام اداره میراث فرهنگی انجام میشود.
وی بر ایجاد کمیته انتخاب روستای هدف گردشگری در سطح شهرستان تأکید کرد و افزود: با این کمیتهها با توجه به مقتضیات شهرستانها عمل خواهد شد و نتایج سودمندی در آینده خواهد داشت.
علیزاده با اشاره به تجربه سه ساله استان مازندران در کمیته دهیاریها، برای ارائه مشاوره و راهنمایی برای تشکیل این کمیته در دیگر استانهای کشور اعلام آمادگی کرد.
وی تعداد مسافران شب اقامت در روستاهی استان را از ۲۶ اسفند تا پایان روز هفتم، یک میلیون ۴۸۲ هزار و ۸۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: در آمار ما خدمات رفاهی مانند برق، گاز، آب و جاده لحاط نشده اما خوشبختانه تاکنون مشکلی در خدماتدهی به مسافران وجود نداشته است.
علیزاده بر تعریف مجدد مسافر در روستا تأکید کرد و افزود: آیتمها جهانی و ملی شاید تعریف خاص مسافر در روستا را نداشته باشد اما از نظر اداره امور روستایی، فرد ساکن در استان دیگر که تنها ایام نوروز را نزد خانواده میگذراند، مسافر است.
وی در رابطه با تشکیل بازارچههای محلی گفت: تشکیل بازارچه محلی هم انگیزه کشاورز و دامدار روستایی را بالا خواهد برد و هم محیط شاد و مفرهی برای مسافران ایجاد خواهد کرد تا محصولات دامی و کشاورزی را مستقیماً خریداری کنند.